[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home

(Reis)literatuur

Afghanistan

Afrika continent

Albanië

Algerije

Amerika continent

Andorra

Angola

Antarctica

Antigua Barbuda

Argentinië

Armenië

Aruba

Australië

Azerbeidzjan

A z i ë

Bahamas

Bahrein

Bangladesh

Barbados

België

Belize

Benin

Bermuda

Bhutan

Birma (Myanmar)

Bolivia

Bonaire

Bosnië-Herzegovina

Botswana

Brazilië

Brunei

Bulgarije

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Canada

Canarische Eilanden

CAR Centr Afr Rep

Cayman Islands

C h i l i

C h i n a

Colombia

Comoren

Congo Brazzaville

Congo Kinshasa

Cook Islands

Costa Rica

C u b a

Curaçao

Cyprus

Denemarken

Djibouti

Dominica

Dominicaanse Rep

Dubai & AbuDhabi (VAE)

Duitsland

Ecuador

Egypte

El Salvador

Equatoriaal Guinea

Eritrea

Estland

Ethiopie

Europa

Faerøer

F i j i

Filippijnen

Finland

Frankrijk

Frans Guyane

Gabon

Gambia

Georgië

Ghana

Grenada

Griekenland

Groenland

Groot-Brittannië

GB Londen

GB Schotland

Guadeloupe (F)

Guatemala

Guinée

Guinée Bissau

Guyana

Haiti

Honduras

Hongarije

Hong Kong

Ierland

IJsland

I n d i a

Indonesië

Irak Iraq

I r a n

Israël

Italië

Ivoorkust

Jamaica

Japan

Jemen

Jordanië

Kaapverdië

Kameroen

Kazachstan

Kenia

Kirgizië

Koeweit

Kosovo

Kroatië

L a o s

Lesotho

Letland

Libanon

Liberia

L i b i ë

Litouwen

Luxemburg

Madagascar

Malawi

Malediven

Maleisië

M a l i

Malta

Marokko

Martinique

Mauritanië

Mauritius

Mayotte

Mexico

Moldavië

Mongolië

Montenegro

Mozambique

Namibië

Nederland

NL Geschiedenis

NL Utrecht

Nepal

New Caledonia

Nicaragua

Nieuw-Zeeland

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Noord-Macedonië

Noorwegen

Oekraïne

Oezbekistan

Oman

Oostenrijk

Pakistan

Palau

Palestina

Panama

Papua New Guinea

Paraguay

Peru

Polen

Portugal

Puerto Rico

Qatar

La Réunion (F)

Roemenië

Rusland

Rwanda

Saint Lucia

Saint Vincent

Samoa

São Tomé e Principe

Saudi Arabië

Senegal

Servië

Seychellen

Sierra Leone

Singapore

Sint Maarten

Slovenië

Slowakije

Solomon Islands

Somalië Somaliland

Spanje

Spitsbergen

Sri Lanka

Sudan & Zuid Sudan

Suriname

Swaziland

Syrië

Tadzjikistan

Tahiti

Taiwan

Tanzania

Thailand

Timor-Leste

Togo

Tonga

Trinidad

Tsjaad

Tsjechië

Tunesië

Turkmenistan

Uganda

Uruguay

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten

Vietnam

Virgin Islands

Wereld

Witrusland

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

Zuid-Korea

Zweden

Zwitserland

Catalogus

Astronomie

Gezondheid

Vogelboeken

ntv

Disclaimer

Contact

Turkije

Falkland Islands

 
 
 
 
K r o a t i ë
Croatia Hrvatska
 
reisboeken en landkaarten
zie rechterkolom voor bestelinformatie
 
 
 
 
reisgidsen:
 
*  ANWB Extra, Istrië, uitg.: ANWB (juni 2019), ISBN 9789018045326, pocket, 132 blz., bevat uitneembare kaart van Istrië, €15,50
Met de ANWB Extra gids Istrië hebt u een handzame reisgezel. "Snorkelen in kristalhelder water, door Venetiaanse haventjes dwalen, of in de bergen dorpen verkennen en in een gezellige herberg genieten van een heerlijke maaltijd." In de gids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, café's, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. De ANWB redactie heeft in deze reisgids Istrië een selectie gemaakt van 15 hoogtepunten voor als u snel de leukste plekjes of mooiste bezienswaardigheden wilt vinden. De handige uitneembare kaart is een grote plus bij deze compacte reisgids.
Beleef Istrië met deze compleet vernieuwde reisgids! Istrië en de Kvarnerbaai doet met haar ruwe rotskust en heuvelachtig achterland met wijn- en olijfboomgaarden aan Toscane denken. Dat is ook niet zo raar, het schiereiland hoorde tussen de twee wereldoorlogen bij Italië. De ANWB Extra reisgids Istrië biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek Grožnjan met haar middeleeuwse architectuur, proef truffels en wijn in bergdorpje Motovun en struin langs galerieën en kunstverzamelingen in Rovinj. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  ANWB Extra, Kroatische Kust, uitg.: ANWB (aug. 2022), ISBN 9789018048952 , pocket, 140 blz., bevat uitneembare kaart van Kroatië Dalmatië, €15,50
In deze reisgids Kroatische kust staat actuele informatie over bezienswaardigheden, café's, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan.De ANWB heeft 15 hoogtepunten geselecteerd voor als u snel de leukste plekjes of mooiste bezienswaardigheden wilt vinden. De handige uitneembare kaart is een grote plus bij deze compacte reisgids Kroatische kust.
Beleef de Kroatische kust met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kroatische kust! Een kuststrook waar vasteland, eilanden en zeearmen zo door zijn vervlochten dat je niet weet waar het begint en eindigt. Dat in combinatie met de architectuur uit de renaissance maakt de Kroatische kust tot een perfecte bestemming voor een leuke zonvakantie. De compacte ANWB Extra reisgids Kroatische kust biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Wandel langs kloosters, kerken en strand bij Lopud, en flaneer in Hvar-Stad of bezoek de kathedraal van S?ibenik. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
 
*  CAPITOOL - Capitool Reisgids Kroatië, uitg.: Van Reemst (18e ed.jan.2023), ISBN 9789000387731 , paperback, 296 blz., €28,99
In de Capitool Reisgids Kroatië is het land opgedeeld in zes gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, kunst, architectuur, accommodatie, restaurants, amusement, buitenactiviteiten en winkels.
Met de reisgids Capitool Kroatië ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Kroatië rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Bovenstad in Zagreb waar zich het prachtige presidentieel paleis bevindt, bijzondere musea zoals het Meštrovicmuseum en interessante kerken, de renaissancistische centrum van Hvar-stad in Dalmatië en het Nationaal Park Brijuni. Plekken waar je niet uitgekeken raakt. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Kroatië in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  DERKSEN, Guido - Kroatie: Zagreb en het Kroatische binnenland, uitg.: Edicola PassePartout Reisgidsen (mei 2019), ISBN 9789492920645, paperback, 160 blz., formaat 220X172X15mm  €24,50
De Kroatische hoofdstad Zagreb is een verrassend interessante en aangename stad. Het uitgestrekte centrum heeft een monumentaal en hoofdzakelijk 19de-eeuws voorkomen, dat in sfeer en uitstraling goed in het voormalig Habsburgse Midden-Europa past. Tegelijkertijd zijn er ook legio terrassen, cafés, restaurants en galeries waar zich het jeugdige en moderne leven afspeelt.
In de landstreken ten noorden en oosten van Zagreb (de Zagorje en Slavonië) vind je veel groen, veel heuvels, rivierlandschappen rond de Kupa, Sava en Drava en barokke steden als Varaždin en Osijek. En dan zijn de vele kastelen en kuuroorden, en natuurgebieden als Žumberak-Samoborsko gorje, Lonjsko polje, Papuk en Kopacki Rit nog niet eens genoemd.
Reisschrijver, journalist en Kroatiëkenner Guido Derksen beschrijft het allemaal in deze reisgids. Hij is auteur van meer dan dertig boeken, is regelmatig in Kroatië en schreef er in het verleden al meermaals over.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  DERKSEN, Guido - Kroatie: Istrië en Kvarner, idyllisch en avontuurlijk, uitg.: Edicola PassePartout Reisgidsen (mei 2019), ISBN 9789492500878, paperback, 160 blz., formaat 220X172X15mm  €24,50
Kroatiëkenner Guido Derksen neemt de lezer in deze reisgids mee naar de baaien, bergen en historische plaatsen van Istrië en Kvarner. In het noordwesten van Kroatië liggen twee regio's die veel te bieden hebben. Het populaire schiereiland Istrië heeft prachtige kustplaatsen langs de Adriatische zee, zoals Rovinj, Porec en Pula. Oude Venetiaanse invloeden zijn hier nog duidelijk terug te vinden.
In het Istrische binnenland wordt het beeld bepaald door een idyllisch heuvellandschap, dat ook wel wordt omschreven als 'klein-Toscane'. Naast Istrië kom je de Kvarner tegen. In deze regio kun je island hoppen naar het mooie Krk, het ruige Cres en het zonnige Lošinj. Er liggen boeiende steden als Rijeka en Opatija, terwijl avonturiers in het bergachtige Nationaal Park Risnjak een behoorlijke kans hebben om bruine beren in het wild te zien.
Reisschrijver, journalist en Kroatiëkenner Guido Derksen, auteur van meer dan dertig boeken, is regelmatig in Kroatië en schreef er in het verleden al meermaals over.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  EVANS, Thammy & Rudolf Abraham - Istria, uitg.: Bradt Travel Guides (2e ed. apr.2017), ISBN 9781784770457, paperback, 224 blz., €19,90
Located at the head of the Adriatic, the Istrian peninsula is host to some of Croatia's most famous sites, including Pula's Roman amphitheatre, UNESCO protected Byzantine mosaics in Porec, picturesque medieval hill towns and frescoes, and the Brijuni Islands national park, home to Tito's summer residence. Istria has much to offer the gourmand, the nature lover, the history buff, the water sports enthusiast and adventurer. Long overdue, this in-depth guide steers the enthusiastic traveller through its outdoor sports scene and fascinating hinterland with beautiful old hill towns, little-known villages, medieval frescoes, truffles, and festivals.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
 
 
*  INSIGHT GUIDES - Insight Guide Kroatië, uitg.: Cambium (juni 2012), ISBN 9789066551992, paperback, 304 blz., 400 kleurenfoto's, 14 kaarten/plattegronden, UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
De auteurs en fotografen laten u in woord en beeld kennismaken met dit prachtige land met meer dan 2000 km zeekust, idyllische eilanden en prachtige architectuur. In het eerste gedeelte leest u alles over de boeiende geschiedenis, cultuur en mensen. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de oude hoofdstad Zagreb naar het pittoreske en volledig gerestaureerde Dubrovnik. Langs de talrijke eilanden van Midden-Dalmatië op weg naar de populaire Plitvice-meren; het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over ‘Het wijngebied’, ‘Duiken’, ‘Het beleg van Vukovar’ en ‘het Nationaal park Risnjak’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, toeristische tips, klimaat, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Kroatië is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.
 
 
*  INSIGHT GUIDES - Insight Guide: Croatia, uitg.: APA Publications. (juni 2018), ISBN 9781786717818, paperback, 304 blz., €21,50
Insight Guide Croatia is a comprehensive full-colour guide to the culture, history and people of this newest member of the European Union. Our inspirational Best Of Croatia section illustrates the country's highlights, from the lavender-growing plains of Hvar to the waterfalls in Plitvice Lakes National Park, the Roman emperor Diocletian's palace in Split to the coffee houses of Zagreb - making sure you don't miss anything. The guide offers info about the culture, history and people of this newest member of the European Union. It is packed with photography that brings to life Croatia's turquoise seas, fishing ports and Roman, Byzantium, Renaissance and Baroque architecture.
With increased coverage of Zadar, Sibenik, Split, Dubrovnik and islands, this new edition is incredibly user-friendly. Descriptive region-by-region accounts cover the whole country from inland eastern Croatia to the coast stretching from Istria in the north to the beautiful city of Dubrovnik in the south.
All major sights are cross-referenced with the maps, and the travel tips section provides a wealth of practical information on how to plan your trip, as well as our carefully selected hotel and restaurant listings.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  JACOB, Matthias - Istrien, Kvarner Bucht mit Porec, Pula, Opatija, Rijeka, Krk, Cres und Rab, uitg.: Trescher Verlag (3e ed. mei 2021), ISBN 9783897944985, paperback, 360 blz., bevat 31 stadsplattegronden en overzichtskaarten, [duitstalig] €17,95
Ausführliche Länderinformationen, alle Sehenswürdigkeiten und Reiseziele und mit aktuelle Reisetipps.Die Halbinsel Istrien im Norden der Adria war jahrhundertelang ein Schnittpunkt der Kulturen, Illyrer, Römer, Venezianer und Österreicher hinterließen hier ihre Spuren. So lassen sich in malerischen Hügeldörfern und charmanten Küstenstädtchen römische Tempel und Bauten der Gotik und der Renaissance bewundern. Die Vielfalt spiegelt sich auch in der Küche wider: Zwischen Umag und Pula laden Restaurants und Konobas zu istrischem Wein, Trüffeln und lokalen Spezialitäten ein.
An der Ostküste locken das k.u.k. Seebad Opatija und die lebendige Hafenstadt Rijeka zu Erkundungen. In der Kvarner Bucht bieten die Inseln Krk, Cres und Rab mit schönen Stränden und kristallklarem Wasser perfekte Bedingungen für Badeurlaub und Wassersport. Auch Wanderer, Reiter und Radfahrer kommen dank der guten touristischen Infrastruktur in der abwechslungsreichen Region auf ihre Kosten.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  KOEFFLER, Matthias - Dalmatien: Mit Adriaküste, Zadar, Šibenik, Split und Dubruvnik, uitg.: Trescher Verlag (6e ed. mei 2023), ISBN 9783897946262, paperback, 436 blz., bevat stadsplattegronden en overzichtskaarten, [Duitstalig] €19,95
Unzählige Inseln, traumhafte Buchten und 3000 Kilometer Küste: Dalmatien ist für einen Badeurlaub wie geschaffen. Aber auch Aktivurlauber kommen auf ihre Kosten: beim Wassersport, beim Wandern, Reiten, Radfahren oder Klettern.
Malerische Altstädte und eine Fülle von architektonischen Denkmälern locken nicht nur Kulturinteressierte zu Erkundungen. Die Gastfreundschaft der Dalmatiner, die wiederentdeckte Vielfalt der Küche und die gute touristische Infrastruktur tragen dazu bei, in Dalmatien einen unbeschwerten und abwechslungsreichen Urlaub verleben zu können. Dieser Reiseführer macht mit den schönsten Reisezielen bekannt und erleichtert mit vielen praktischen Tipps die Reiseplanung. » Der Reiseführer "Dalmatien" aus dem Trescher Verlag trägt viele Informationen zusammen, die sonst kaum zu finden sind, gibt ausführlich Einblick in die Hintergründe von Land und Leuten und entdeckt auch einige neue Orte - vor allem im Hinterland. « - Szene Online
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  LETCHER, Piers - Croatia, uitg.: Bradt Travel Guides (6e ed. maart 2016),  ISBN 9781784770082, paperback,  448 blz., bevat 54 kaarten/plattegronden, €22,90
This new edition of Bradt's Croatia is thoroughly updated to reflect recent changes, especially since Croatia's accession to the EU in 2013. Bradt's Croatia offers the most detailed coverage of all the guides of the coast and islands, as well as the capital Zagreb and areas further inland. New for this edition are: more details of Slavonia, new accommodation options in all price brackets, new restaurants, plus new features on Croatian wines and Game of Thrones locations and tours in Dubrovnik. Croatia continues to seduce visitors with its beautifully preserved historic towns and cities, magnificent cultural sights, gorgeous coastline, outstanding national parks and delicious food-not to mention some of the clearest waters you are likely to find anywhere in the Mediterranean. In this updated edition, all the basics are covered with details of transport, the increasing number of boutique hotels and ecotourism home-stays, and local wines, food and olive oil. An expanded culture section includes information on all the new museums opened in recent years, traditions added to the UNESCO List of Intangible Heritage and the Garden Festival at Zadar on the Dalmatian coast.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  LIPS, Werner - Kroatien: Istrien und Kvarner Bucht, uitg.: Reise Know-How Verlag Rump (7e ed.2022), ISBN 9783831735907, paperback, ca.480 blz., geheel in kleur, [Duitstalig] €20,90
Dieser umfangreiche Reiseführer beschreibt alle interessanten Orte der Region: Umag und den Norden, Porec und das Zentrum, Rovinj und den Südwesten, Pula, Medulin und den Südosten, die Riviera von Opatija, die Ostküste der Kvarner Bucht und die Inseln Cres, Losinj, Krk und Rab. Auch Rijeka, die EuropäischeKulturhauptstadt 2020, findet auf 15 Seiten besonders ausführlich Erwähnung. Jedes Kapitel beginnt mit einer Doppelseite, auf der die Inhalte mit einer Übersichtskarte der Region, Highlights und Seitenverweisen vorgestellt werden. Farblich auf die Kapitel abgestimmte Seitenzahlkästchen erleichtern die Orientierung im Buch. Eine verbesserte Kartengrafik trägt zusätzlich zur vereinfachten und gezielten Handhabung bei.
Natürlich enthält der Reiseführer die bewährten und praktischen Tipps zu Reisefragen von A-Z. Im erweiterten Vorspann finden sich Übersichtsseiten mit Beschreibungen aller Regionen, eine Jahresübersicht zu Festen und Veranstaltungen, Routenvorschläge und persönliche Top-Tipps des Autors. Viele spezielle Infos, beispielsweise zur Anreise und zu den vielfältigen Möglichkeiten an Aktivitäten, sind hilfreiche Planungshelfer. Ausführliche Exkurse zu Geschichte, Land und Leuten zeichnen diesen aktuellen Reiseführer ebenso aus wie eine kleine Sprachhilfe Kroatisch.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  LONELY PLANET - Croatia Travel Guide, uitg.: Lonely Planet Croatia (12e ed.mrt.2024), ISBN 9781838693510, paperback, 296 blz., 47 maps,  €23,90
Croatia offers the best of the Med for a fraction of the price. Our guide takes you to the best sun-worshipping spots and then fills you in on the rest of the pretty picture. We're talking sailing, bird-watching, Venetian-inspired architecture, dramatic waterfalls and a budding Slow Food scene.
Inside Lonely Planet Croatia Travel Guide: Colour maps and images throughout.
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping and various hidden gems.
Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, cuisine, natural environment, arts, architecture.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <<<
 
*  NATIONAL GEOGRAPHIC - Reisgids: Kroatië, uitg.: Kosmos (8e ed.juni 2022), ISBN 9789043924245, paperback, 320 blz., formaat 13,2X21,4cm, €25,99
National Geographic Reisgids Kroatië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Kroatië de hoofdstad Zagreb, Noord-Kroatië, Slavonië, het schiereiland Istrië, de Kvarner en zijn eilanden, Noord- en Midden-Dalmatië, het achterland en het zuiden van Dalmatië met o.a. Dubrovnik en de eilanden voor de kust.
De uitgebreide kennismaking met Kroatië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  ROUGH GUIDES - Rough Guide to Croatia (9e ed.aug.2022), ISBN 9781789197457, paperback, 840 blz., formaat 13X20cm,  €22,90
Discover Croatia with this comprehensive and entertaining travel guide, packed with practical information and honest recommendations by our independent experts. Whether you plan to visit the Pula Amphitheatre, Imperial Rome's greatest gift to the eastern Adriatic, watch the breathtaking sunsets in Zadar or soak up the unspoiled beauty of the bays and coves of Hvar, the Rough Guide to Croatia will help you discover the best places to explore, eat, drink, shop and sleep along the way.
Features of this travel guide to Croatia:  - Detailed regional coverage: provides practical information for every kind of trip, from off-the-beaten-track adventures to chilled-out breaks in popular tourist areas.  - Honest and independent reviews: written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and expertise, our writers will help you make the most from your trip to Croatia.
Meticulous mapping: practical full-colour maps, with clearly numbered, colour-coded keys. Find your way around Zagreb, Dubrovnik and many more locations without needing to get online.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  STEINBURGER, Eva-Maria - Lannoo's Autoboek Kroatië: De mooiste routes en regio's, uitg.: Lannoo (sep.2022), ISBN 9789401485371, paperback, 256 blz., formaat 15X21cm,  €29,99
Kroatië combineert een prachtige kust en mooie natuur met een interessant cultureel erfgoed dat meer dan 2000 jaar in de tijd terug gaat. De groeiende toeristische infrastructuur biedt zowel de actieve als de meer passieve reiziger tal van mogelijkheden waardoor Kroatië een van de populairste reisbestemmingen in Europa is.
170 kleurenfoto's, 19 dagetappes, 21 kaarten, 6 reisregio's.
Alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden.
Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uit gestippeld voor een reisschema op maat.
Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en tips voor uitstapjes en bezoeken.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  TROTTER REISGIDSEN - Trotter Kroatië: Dubrovnik - Split - Pula - Zagreb, uitg.: Lannoo (april 2021), ISBN 9789401466271, paperback, 560 blz., €24,99
Met veel informatie over de lokale cultuur en bezienswaardigheden, uiteraard steeds kritisch gescreend. Ruime keuze aan grondig geteste hotelletjes, chambres d'hôtes, restaurants, tearooms Trotter heeft een aanbod voor alle categorieën van reizigers. Zeer handige plattegronden waarop alle adressen zijn aangeduid.
Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters.
Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen. Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter.
Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen.
Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  WAARD, Paul de - Reishandboek Kroatie: Praktische en Culturele Reisgids, uitg.: Elmar (juli 2022), ISBN 9789038928548, paperback, 320 blz., volledig in kleur, €19,99
Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.  Het gastvrije Kroatië ligt in het hart van Europa en is gemakkelijk bereikbaar. Het is een land dat zijn gasten veel te bieden heeft en waar men volop kan genieten van het vele natuurschoon. Meer dan 2000 km schone kust en 1200 eilandjes vormen een ideaal gebied voor watersportliefhebbers.
Meer landinwaarts biedt Kroatië een keur aan landschapsparken en natuurgebieden met een rijke flora en fauna.
Er zijn fraaie architectuursteden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, en de avontuurlijke reiziger krijgt alle gelegenheid voor wandelen in de bergen, vissen en wildwatervaren.
Veel achtergrondinformatie.  Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc.  Alle bezienswaardigheden.  Kaarten en plattegronden in kleur.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
steden
 
*  CAPITOOL REISGIDSEN - Top 10: Dubrovnik en de Dalmatische kust, uitg.: Unieboek (4e ed.aug.2017), ISBN 9789000356638, paperback, 128 blz., geheel in kleur op luxe papier, bevat vele kleurenillustraties, formaat 193X104X13mm,  €14,99
Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels.  Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg.  De schitterende foto’s brengen de stad en regio tot leven.
Compact formaat, ideaal om mee te nemen.  Diverse wandelroutes leiden je door historisch Dubrovnik en brengen je naar schitterende eilanden.
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Dubrovnik en de Dalmatische kust te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de oude, ommuurde stad Dubrovnik en over de spectaculaire kustlijn, met historische havens en idyllische eilanden.
Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft.
Deze Top 10-gids verdeelt de regio in vier gebieden: Dubrovnik,  de Dalmatische eilanden,  de Makarska Rivièra en Split, Zuid-Dalmatië.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  DK Eyewitness Travel Top 10: Dubrovnik & The Dalmatian Coast, uitg.: Dorling Kindersley (mei 2022), ISBN 9780241462966, paperback, €13,50
Whether you're looking for the things not to miss at the Top 10 sights, or want to find the best nightspots of Dubrovnik & the Dalmatian Coast, this title features dozens of Top 10 lists - from the Top 10 museums to the Top 10 events and festivals - there's even a list of the Top 10 things to avoid.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
*  LOBBEZOO, Annemieke - Dubrovnik, uitg.: Odyssee Reisgidsen (okt.2019), ISBN 9789461230287, paperback, 82 blz., formaat 20X13cm,  €17,50
Parel aan de Dalmatische kust Dubrovnik, de eeuwenoude vestingstad aan de Adriatische zee, heeft prachtig gerestaureerde stadspaleizen, vriendelijke pleinen, kloosters en barokke kerken. De imposante vestingmuren bieden afwisselende vergezichten op de blauwe Adriatische Zee, de groene heuvels en de oranje dakpannen. De glanzend marmeren hoofdstraat vormt een fraai contrast met de smalle straten en stegen. En dit alles in de intieme, elegant mediterrane sfeer van een autovrij centrum. De omgeving van Dubrovnik is aantrekkelijk met eilanden, de serene badplaats Cavtat en de talrijke stranden.
Deze Odyssee gids biedt: • Heldere lay-out waardoor je de stad makkelijker ontdekt.
• Informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij.
• Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden.
• Suggesties voor eilandhoppen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  SCHETAR, Daniela - CityTrip Dubrovnik, uitg.: ReiseKnow-How Verlag Peter Rump (4e ed.2020), ISBN 9783831733606, paperback, 144 blz., [Duitstalig]  €13,95
CityTrip Dubrovnik ist der ideale Begleiter, um alle Facetten der „Perle der Adria“ kennenzulernen: Alle bedeutenden und weniger bekannten Sehenswürdigkeiten ausführlich vorgestellt und bewertet – Ausflüge zum Arboretum Trsteno, nach Ston, auf die Elafitischen Inseln, nach Cavtat und in das Konavle-Tal - erlebnisreicher Stadtspaziergang mit genauer Beschreibung - ausgewählte Unterkünfte von nobel bis preiswert - die besten Adressen für den Einkaufsbummel - empfehlenswerte Restaurants, Cafés, Bars und Klubs - alle reisepraktischen Infos von Anreise bis Verkehrsmittel - herausnehmbarer Faltplan.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
*  MAUCH, Uwe - Zagreb: Die kroatische Hauptstadt und ihre Umgebung, uitg.: Trescher Verlag (4e ed. jan.2018), ISBN 9783897944190, paperback, 288 blz., 170 foto's,  €16,95
Zagreb hat seinen Besuchern zahlreiche Zeugnisse der 900jährigen Stadtgeschichte, ein reges Kulturleben und eine in jüngster Zeit deutlich verbesserte touristische Infrastruktur zu bieten. Das Hinterland lockt mit malerischen Kleinstädten, Burgen und Schlössern sowie Weingütern und Thermalbädern.
Der vorliegende Reiseführer ist der erste deutschsprachige Titel, der die kroatische Hauptstadt mitsamt ihrer Umgebung ausführlich vorstellt. Fundierte Hintergrundinformationen, detaillierte Reisetipps und zahlreiche Vorschläge für Tages- und Mehrtagesausflüge in das Hinterland laden dazu ein, Zagreb zu entdecken.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
wandelgidsen:
 
*  ABRAHAM, Rudolph - Walks and Treks in Croatia: mountain trails and national parks, including Velebit, Dinara and Plitvice, uitg.: Cicerone (mei 2019), ISBN 9781852847692, paperback, 288 blz., €23,90
This guide describes day walks and treks in all Croatia's main hiking areas and national parks on the mainland, from the forested hills around Zagreb, to the roof of Croatia on the Bosnian border, and the national parks of Northern Velebit, Paklenica, Risnjak, UNESCO-listed Plitvice Lakes and more.
On balance, summer remains the most pleasant time to visit both Velebit and Gorski kotar, whereas the best times to visit the southern coastal ranges (Mosor and Biokovo) are spring and autumn.
Routes range from short, easy walks to more challenging treks and mountain traverses.
Must See: Pazin castle and gorge, Premužiceva staza hiking trail through Velebit, Manita Pec (Paklenica National Park), Dinara (Croatia's highest peak at 1831m), waterfalls of Krka National Park, Plitvice Lakes National Park, Biokovo traverse.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  STÖCKL, Marcus - Rother Wandelgids: Istrië: met Kvarner Bucht, Krk, Cres en Losinj, uitg.: Elmar (2018), ISBN 9789038926247, pocketformaat 165X116X9mm, 200 blz., €18,95
De Rother wandelgids Istrië beschrijft de 50 mooiste wandelingen langs de kust en in het binnenland van het schiereiland Istrië, in het bergachtige achterland van Reijeka en op de eilanden Krk, Cres en Lošinj.
Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.
De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.
Het aanbod aan wandeltochten in deze wandelgids is gevarieerd: van gezinsvriendelijke ontspannen wandelingen met zwemgelegenheid tot meer veeleisende tochten, van tochten naar panoramische toppen tot wandelingen door diepe, waterrijke kloven.
Elke wandeling wordt gepresenteerd met alle belangrijke informatie, exacte routebeschrijvingen, een kaartgedeelte met route en hoogteprofiel. GPS-tracks kunnen worden gedownload van de website van de uitgever. Ook geeft de auteur veel tips over interessante varianten.
50 geselecteerde wandelingen aan de kust en in het binnenland van het schiereiland Istrië, in het bergachtige achterland van Rijeka en op de eilanden Krk, Cres en Losinj.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
talen:
 
*  LONELY PLANET - Croatian Phrasebook, uitg.: Lonely Planet Publications (4e ed. mei 2019), ISBN 9781786575548, pocketformaat, 256 blz., €7,90
Never be stuck for words with our extensive dictionary. Our phrasebooks give you a comprehensive mix of practical and social words and phrases. Chat with the locals and discover their culture, a guaranteed way to enrich your travel experience. Get more from your trip with easy-to-find phrases for every travel situation.
---> Deze taalgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
landkaarten
 
overzichtskaarten:
*  World Mapping Project, Kroatien 1:300.000, ISBN 9783831773435, met hoogtelijnen, hoogtereliëfaanduiding,  geschikt voor GPS, waterbestendig) uitg.: Reise Know-How Verlag Rump, €11,95
 
deelkaarten:
*  Freytag&Berndt, wegenkaart,  Cres/Losinj/Krk/Rab 1:100.000,   ISBN 9783707916485, €13,95
*  Freytag&Berndt, wegenkaart,  Dalmatische Kust: Rijeka/Cres/Krk/Korn/Zadar/Split 1:150.000, ISBN 9783707904611, €13,95
*  Freytag&Berndt, wegenkaart,  Istrië - Pula  1:100.000, ISBN 9783707916577, €13,95
 
*  Freytag & Berndt, wegenkaart Kroatien Nord (Istrië/Zagreb/Slovenië) 1:200.000, ISBN 9783707904598, met register €13,95
*  Freytag & Berndt, wegenkaart Kroatien Süd: Istrië-Dalmatië-Dubrovnik, 1:200.000, ISBN 9783707904604, met plaatsnamenregister €13,95
*  Kompass WK2900, Kroatien: Dalmatische Küste, set van 3 kaarten 1:100.000, ISBN 9783990446393, €18,90
 
stadsplattegronden:
*  Freytag&Berndt, stadsplattegrond Dubrovnik 1:10.000, ISBN 9783707911015, €11,95
*  Freytag&Berndt, stadsplattegrond Zagreb 1:15.000, ISBN 9783707916751, €11,95
 
---> Een (of meer) landkaarten bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
BOEKHANDEL INTERGLOBE
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vlag van Kroatië
 
kaart van Kroatië
 
ligging van Kroatië
 
 
 
Bestellingen  Boeken en/of kaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Selecteer en kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28 ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
 
Wij berekenen géén verzendkosten. Wij verzenden alleen binnen Nederland.
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling per omgaande aan u verzonden.
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen, dus ook boeken die niet op deze website staan vermeld. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers, kunst, godsdienst… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
 
 
 
 
[HIX1409cV1011cXX1107cXXT0803cXXD11801]