[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home

(Reis)literatuur

Afghanistan

Afrika continent

AlbaniŽ

Algerije

Amerika continent

Andorra

Angola

Antarctica

Antigua Barbuda

ArgentiniŽ

ArmeniŽ

Aruba

AustraliŽ

Azerbeidzjan

A z i Ž

Bahamas

Bahrein

Bangladesh

Barbados

BelgiŽ

Belize

Benin

Bermuda

Bhutan

Birma (Myanmar)

Bolivia

Bonaire

BosniŽ-Herzegovina

Botswana

BraziliŽ

Brunei

Bulgarije

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Canada

Canarische Eilanden

CAR Centr Afr Rep

Cayman Islands

C h i l i

C h i n a

Colombia

Comoren

Congo Brazzaville

Congo Kinshasa

Cook Islands

Costa Rica

C u b a

CuraÁao

Cyprus

Denemarken

Djibouti

Dominica

Dominicaanse Rep

Dubai & AbuDhabi (VAE)

Duitsland

Ecuador

Egypte

El Salvador

Equatoriaal Guinea

Eritrea

Estland

Ethiopie

Europa

FaerÝer

F i j i

Filippijnen

Finland

Frankrijk

Frans Guyane

Gabon

Gambia

GeorgiŽ

Ghana

Grenada

Griekenland

Groenland

Groot-BrittanniŽ

GB Londen

GB Schotland

Guadeloupe (F)

Guatemala

Guinťe

Guinťe Bissau

Guyana

Haiti

Honduras

Hongarije

Hong Kong

Ierland

IJsland

I n d i a

IndonesiŽ

Irak Iraq

I r a n

IsraŽl

ItaliŽ

Ivoorkust

Jamaica

Japan

Jemen

JordaniŽ

KaapverdiŽ

Kameroen

Kazachstan

Kenia

KirgiziŽ

Koeweit

Kosovo

KroatiŽ

L a o s

Lesotho

Letland

Libanon

Liberia

L i b i Ž

Litouwen

Luxemburg

Madagascar

Malawi

Malediven

MaleisiŽ

M a l i

Malta

Marokko

Martinique

MauritaniŽ

Mauritius

Mayotte

Mexico

MoldaviŽ

MongoliŽ

Montenegro

Mozambique

NamibiŽ

Nederland

NL Geschiedenis

NL Utrecht

Nepal

New Caledonia

Nicaragua

Nieuw-Zeeland

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Noord-MacedoniŽ

Noorwegen

OekraÔne

Oezbekistan

Oman

Oostenrijk

Pakistan

Palau

Palestina

Panama

Papua New Guinea

Paraguay

Peru

Polen

Portugal

Puerto Rico

Qatar

La Rťunion (F)

RoemeniŽ

Rusland

Rwanda

Saint Lucia

Saint Vincent

Samoa

S„o Tomť e Principe

Saudi ArabiŽ

Senegal

ServiŽ

Seychellen

Sierra Leone

Singapore

Sint Maarten

SloveniŽ

Slowakije

Solomon Islands

SomaliŽ Somaliland

Spanje

Spitsbergen

Sri Lanka

Sudan & Zuid Sudan

Suriname

Swaziland

SyriŽ

Tadzjikistan

Tahiti

Taiwan

Tanzania

Thailand

Timor-Leste

Togo

Tonga

Trinidad

Tsjaad

TsjechiŽ

TunesiŽ

Turkmenistan

Uganda

Uruguay

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten

Vietnam

Virgin Islands

Wereld

Witrusland

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

Zuid-Korea

Zweden

Zwitserland

Catalogus

Astronomie

Gezondheid

Vogelboeken

ntv

Disclaimer

Contact

Turkije

Falkland Islands

 
 
 
A s t r o n o m i e
zie rechterkolom voor bestelinformatie
 
 
*  STUART, Colin - Tijd, 10 feiten die je zou moeten kennen: een reis door het grootste mysterie van ons heelal, uitg.: Bornmeer (april 2023), ISBN 9789056155506, paperback, 112 blz., formaat 13,5X20,5cm,  Ä16,90
Als onderwerp heeft het generaties wetenschappers en historici perplex doen staan en gefascineerd.
Het heeft in het verleden de meest intrigerende vragen opgeroepen, die vandaag de dag nog steeds in de wetenschap leven.
Kan de tijd worden gestopt? Is tijdreizen mogelijk?
Bestaat tijd eigenlijk wel...?
In tienkorte hoofdstukken duikt Colin Stuart in deze grote vragen en openbaart hij de meest ontzagwekkende en onthullende zaken die we allemaal over tijd zouden moeten weten.
Een perfect boek voor iedereen diegefascineerd is door het universum.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  CLIFF, Harry - Op zoek naar het recept van het universum: Van de oorsprong van atomen tot de oerknal, uitg.: Nieuw Amsterdam (nov.2021), ISBN 9789046827338, paperback, 416 blz., formaat 15x23cm, Ä28,99
De bekende astrofysicus en wetenschapspionier Carl Sagan stelde al in de jaren tachtig: 'Om te begrijpen hoe je een appeltaart bakt, moet je eerste het heelal uitvinden.' GeÔnspireerd door die legendarische woorden gaat de Britse natuurkundige Harry Cliff op zoek naar de fundamentele materie waaruit het heelal bestaat. Cliff vertelt over kosmische ovens van biljoenen graden, een bereidingstijd van 13,8 miljard jaar en een allesverzengende hitte die het universum op raadselachtige wijze heeft overleefd.
In opmerkelijk heldere bewoordingen onthult Harry Cliff de meest actuele inzichten over het ontstaan van het heelal, het mysterieuze verschijnsel van antimaterie en spookachtige deeltjes als de neutrino. Hij neemt ons mee op een van de meest uitdagende ontdekkingstochten die de mens ooit heeft ondernomen: die naar de bron van ons bestaan.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  MERSINI-HOUGHTON, Laura - Voorbij de Big Bang: Wat ligt er buiten ons universum?, uitg.: Noordboek (maart 2023), ISBN 9789056156091, paperback, 256 blz., formaat 14X21,5cm,  Ä27,90
We zijn er altijd van uitgegaan dat er ťen universum is. Maar stel dat er meerdere zijn. Als dat zo is, voorspelde de Albanees-Amerikaanse Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling.
Inmiddels bevestigen verschillende satellietmetingen haar hypothese.
We leven daadwerkelijk in een multiversum, dat zich bovendien niet laat verklaren door een simpele Big Bang.
Ook de bestaande theoriŽn over zwarte gaten blijken nu onhoudbaar.
Mersini beschrijft haar leven en haar werk. Haar verhaal begint op het moment dat zij als student in het communistische AlbaniŽ illegale natuurkundige boeken krijgt toegespeeld. Ze begint zich te verdiepen in sterrenkunde en weet uiteindelijk door te dringen tot de internationale wereldtop. Ze is thans hoogleraar aan de universiteit van  North Carolina.
 
 
*  SCHILLING, Govert - Handboek sterrenkunde, uitg.: Fontaine (sep.2022), ISBN 9789059567115, paperback, 376 blz., formaat 20X24cm, Ä32,99
Dť vraagbaak voor iedere sterrenkundige. Dit ultieme basisboek voor de sterrenkunde - dat inmiddels aan de 12e druk toe is - zit tjokvol met nuttige informatie, schitterende illustraties en foto's, interessante weetjes, tips om zelf de sterrenhemel waar te nemen, en natuurlijk de nieuwste resultaten van het ruimteonderzoek. Het boek heeft een heldere vormgeving, en is geÔllustreerd met prachtige kaarten en tekeningen.
Sterrenkundejournalist Govert Schilling laat geen stukje van het heelal onbelicht. In 166 overzichtelijke spreads neemt hij de lezer mee langs zon, maan en planeten, via sterren, nevels en sterrenhopen naar melkwegstelsels, clusters en de geboorte van het heelal. Daarnaast maakt hij de amateur-astronooom wegwijs in wat er aan de sterrenhemel te zien is en helpt hij hem op weg bij het zelf waarnemen van maankraters, dubbelsterren en meteoren.
Door de talloze kruisverwijzingen, de vele tabellen en het uitgebreide register is Handboek sterrenkunde ook een uitstekend sterrenkundig naslagwerk met heldere en begrijpelijke antwoorden op vragen als: - Wie heeft de telescoop uitgevonden?
- Wat is een sterrenbeeld? - Wanneer is de volgende zonsverduistering? - Is er leven op Mars? - Hoe ontstaan zwarte gaten? - Waar ligt de rand van het heelal?
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  SCHILLING, Govert - Deining in de ruimtetijd: Einstein, zwaartekrachtgolven en de toekomst van de astronomie, uitg.: Fontaine (nov.2021), ISBN 9789464040999, paperback, 376 blz., formaat 15x23cm, Ä20,00
Een astronomische klassieker van Nederlands' bekendste sterrenkunde-auteur voor iedereen die het heelal beter wil begrijpen.
Zo'n honderd jaar nadat Einstein het bestaan van zwaartekrachtgolven had voorspeld, werden deze minuscule trillingen in de ruimtetijd door wetenschappers eindelijk echt waargenomen. Ze vormen het ontbrekende puzzelstukje in de algemene relativiteitstheorie en werpen nieuw licht op nog nauwelijks begrepen verschijnselen zoals zwarte gaten en de oerknal.
In Deining in de ruimtetijd beschrijft Govert Schilling verleden en toekomst van de jacht op zwaartekrachtgolven, met kleurrijke anekdotes over menselijke missers ťn menselijk doorzettingsvermogen. Het boek verscheen vlak nadat de intrigerende rimpelingen in de ruimtetijd voor het eerst werden waargenomen, en onomstotelijk werd bewezen dat Einstein gelijk had, en groeide uit tot een standaardwerk over zwaartekrachtgolven dat nog steeds uiterst actueel is.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  SCHILLING, Govert - Galaxies: Sterren als bouwstenen van het heelal, uitg.: Fontaine (okt.2018), ISBN 9789059568624, gebonden, 240 blz., formaat 27x33cm, UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
Sterrenstelsels zijn de fotomodellen van de kosmos. Sierlijke schijven, statige spiralen, symmetrische stralenkransen Ė elk sterrenstelsel is uniek. Sterrenstelsels zijn ook de fundamentele bouwstenen van het heelal, de dorpen en steden van het universum, waarin zich geboorte, leven en dood van sterren en planeten afspeelt. Wie de structuur en de evolutie van het universum wil doorgronden, moet zijn blik richten op de intrigerende wereld van de sterrenstelsels.
Met ruim 150 zorgvuldig geselecteerde fotoís biedt dit boek een adembenemend beeld van sprankelende spiraalstelsels, exploderende quasars en gigantische clusters. In de begeleidende tekst komen de nieuwste inzichten aan bod over superzware zwarte gaten, zwaartekrachtlenzen en de geboorte van de allereerste sterrenstelsels in het heelal. Galaxies is een lust voor het oog.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  SCHILLING, Govert - De Olifant in het universum: Donkere materie, mysterieuze deeltjes en de samenstelling van ons heelal, uitg.: Fontaine (nov.2021), ISBN 9789464040975, paperback, 352 blz., formaat 15x23cm, Ä25,99
Govert Schilling over het grootste mysterie in de moderne sterrenkunde: donkere materie.
Het is een van de grootste onopgeloste vraagstukken in de astronomie: de ware aard van donkere materie. 85% van alle massa in het heelal bestaat eruit, maar hoewel er al tientallen jaren jacht op wordt gemaakt, weet niemand wat het precies is. Met de ontdekking van de al even mysterieuze donkere energie en met de twijfels aan onze opvattingen over de zwaartekracht lijkt het raadsel er alleen maar ingewikkelder op te worden.
Op zijn geheel eigen, toegankelijke wijze belicht Govert Schilling de geschiedenis van de zoektocht naar donkere materie en het actuele onderzoek naar deze 'olifant in het universum'. Hij bezoekt sterrenwachten en ondergrondse laboratoria, raadpleegt topwetenschappers en praat met Nobelprijswinnaars. In begrijpelijke taal maakt Govert inzichtelijk wat we niet kunnen zien en beschrijft hij wat dit onopgeloste raadsel ons leert over onze mysterieuze kosmos.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
BOEKHANDEL INTERGLOBE
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
 
Bestellingen  Boeken en/of kaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en) over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
 
Wij berekenen gťťn verzendkosten. Wij verzenden alleen binnen Nederland.
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling per omgaande aan u verzonden.
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen, dus ook boeken die niet op deze website staan vermeld. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers, kunst, godsdienstÖ alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
 
 
[cXXD0205]