[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten]

Home
Extra Etalage
Afghanistan
Afrika continent
Albanië
Algerije
Amerika continent
Andorra
Angola
Antarctica
Antigua Barbuda
Argentinië
Armenië
Aruba
Australië
Azerbeidzjan
A z i ë
Bahamas
Bahrein
Bangladesh
Barbados
België
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Birma (Myanmar)
Bolivia
Bonaire
Bosnië-Herzegovina
Botswana
Brazilië
Brunei
Bulgarije
Burkina Faso
Burundi
Cambodja
Canada
Canarische Eilanden
CAR Centr Afr Rep
Cayman Islands
C h i l i
C h i n a
Colombia
Comoren
Congo Brazzaville
Congo Kinshasa
C u b a
Cook Islands
Costa Rica
Curaçao
Cyprus
Denemarken
Djibouti
Dominica
Dominicaanse Rep
Dubai & AbuDhabi (VAE)
Duitsland
Ecuador
Egypte
El Salvador
Equatoriaal Guinea
Eritrea
Estland
Ethiopie
Europa
Faerøer
F i j i
Filippijnen
Finland
Frankrijk
Frans Guyane
Gabon
Gambia
Georgië
Ghana
Grenada
Griekenland
Groenland
Groot-Brittannië
GB Londen
GB Schotland
Guadeloupe (F)
Guatemala
Guinée
Guinée Bissau
Guyana
Haiti
Honduras
Hongarije
Hong Kong
Ierland
IJsland
I n d i a
Indonesië
Irak Iraq
I r a n
Israël
Italië
Ivoorkust
Jamaica
Japan
Jemen
Jordanië
Kaapverdië
Kameroen
Kazachstan
Kenia
Kirgizië
Koeweit
Kosovo
Kroatië
L a o s
Lesotho
Letland
Libanon
Liberia
L i b i ë
Litouwen
Luxemburg
Madagascar
Malawi
Malediven
Maleisië
M a l i
Malta
Marokko
Martinique
Mauritanië
Mauritius
Mayotte
Mexico
Moldavië
Mongolië
Montenegro
Mozambique
Namibië
Nederland
NL Geschiedenis
NL Utrecht
Nepal
New Caledonia
Nicaragua
Nieuw-Zeeland
Niger
Nigeria
Noord-Korea
Noord-Macedonië
Noorwegen
Oekraïne
Oezbekistan
Oman
Oostenrijk
Pakistan
Palau
Palestina
Panama
Papua New Guinea
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Puerto Rico
Qatar
La Réunion (F)
Roemenië
Rusland
Rwanda
Saint Lucia
Saint Vincent
Samoa
São Tomé e Principe
Saudi Arabië
Senegal
Servië
Seychellen
Sierra Leone
Singapore
Sint Maarten
Slovenië
Slowakije
Solomon Islands
Somalië/Somaliland
Spanje
Spitsbergen
Sri Lanka
Sudan & Zuid Sudan
Suriname
Swaziland
Syrië
Tadzjikistan
Tahiti
Taiwan
Tanzania
Thailand
Timor-Leste
Togo
Tonga
Trinidad
Tsjaad
Tsjechië
Tunesië
Turkmenistan
Uganda
Uruguay
Vanuatu
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Virgin Islands
Wereld
Witrusland
Zambia
Zimbabwe
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland
Catalogus
Astronomie
Fotografie
Gezondheid
Maatschappij
Vogelboeken
ntv
Disclaimer
Contact
 
 
 
Noorwegen
Norge Norway
incl. Spitsbergen (Svalbard)
 
 
reisboeken en landkaarten
zie rechterkolom voor bestelinformatie
 
 
 
 
 
reisgidsen:
 
*  CAPITOOL - Reisgids Noorwegen, uitg.: Van Reemst (jan.2020), ISBN 9789000369195, paperback, 272 blz.,  geheel in kleur op luxe papier, meer dan 800 kleurenillustraties, €27,99
De Capitool Reisgids Noorwegen deelt Noorwegen op in zeven gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, fjorden, landschappen, accommodatie, restaurants, amusement, sport, buitenactiviteiten en winkels.
Met de reisgids Capitool Noorwegen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die Noorwegen rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de eilandengroep de Lofoten waarbij je op boottocht op zoek kunt naar walvissen en orka's, het Akershus en het Koninklijk Paleis in Oslo, de prachtige baai in Bergen en de vele musea als het Nationaal Museum, het Munchmuseum en het indrukwekkende Vikinschipmuseum. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, sport en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Noorwegen in alle tijden praktische informatie over jouw reis.
 
 
*  FILIPPO, Henk & Elio Pelzers, - Reishandbooek Noorwegen, uitg.: Elmar (2e ed.sep.2016), ISBN 9789038925646, paperback, ca.487 blz., formaat 165X116X21mm, €22,95
Praktische en culturele gids met alle bezienswaardigheden.
Deze reisgids voor Noorwegen laat je kennis maken met de de ongekende diversiteit van Noorwegen: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga's, woeste toendra's en onvoorspelbare scherenkusten.
Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen. De Noorse cultuurhistorie is niet grotesk, maar klein, fijn en knus. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de Zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur. Daarom komen Nederlanders er graag.
Het Reishandboek Noorwegen bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.
 
 
 
*  FILIPPO, Henk & Elio Pelzers - Reishandboek Noord Scandinavië, uitg.: Elmar (4e ed.juli 2016), ISBN 9789038925547, paperback, ca.350 blz., formaat 165X116X20mm, €19,95
Het Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige kaarten en duidelijke plattegronden kun je makkelijk je weg vinden. Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra's zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen. Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich. Het Reishandboek Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van drie landen: Finland, Zweden en Noorwegen.
 
 
*  GEERS, Fred - Dominicus Noorwegen, uitg.: Gottmer (5e ed. juli 2018), ISBN 9789025764227 , paperback, 299 blz., €23,99
Noorwegen is een fantastisch land. Het heeft alles waar we hier tekort aan hebben: ruimte, rust, ongerepte natuur, schoon water en schone lucht. Waar wij in onze natuurgebieden nog steeds verkeer horen, heerst in Noorwegen volmaakte rust. De fjorden, gletsjers en de middernachtzon geven dit langgerekte land een extra dimensie. En hoewel het land heel noordelijk ligt, is de temperatuur er niet zelden boven de 25 graden.
Historisch gezien is Noorwegen een boeiend land. De ontdekkingstochten van de Vikingen brachten het nog maar nauwelijks bewoonde land veel nieuwe zaken. Overigens is Noorwegen pas sinds 100 jaar een zelfstandige staat, nadat het loskwam van de overheersende Denen. Een zelfbewuste staat ook, die ervoor kiest een eigen koers te varen binnen Europa. Het is een gastvrij land dat trots is op zijn verleden. Deze gids geeft uitgebreide achtergrondinformatie, een blik in de Noorse samenleving en vooral veel praktische tips voor een bezoek door het hele jaar heen. Bovendien wordt extra aandacht besteed aan de reismogelijkheden met kinderen, mogelijkheden voor mensen met een handicap en die voor geïnteresseerden voor een actieve vakantie.
 
*  INSIGHT GUIDESInsight Guide Noorwegen, uitg.: Cambium (nov. 2015), ISBN 9789066554467, paperback, 384 blz., met ruim 400 kleurenfoto's en 18 kaarten en plattegronden [nederlandstalig] €24,90
De auteurs en fotografen laten u intensief kennismaken met dit boeiende land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, van de Vikingen tot de ondertekening van het Schengen-akkoord. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis, van het kleine maar levendige Oslo via het Mjøsameer en het kopermijnstadje Røros naar de Dovrebergen. Van Telemark in het zuiden wordt vervolgens de hele fjordenkust gevolgd naar het noorden, de poolcirkel over. U maakt kennis met steden als Bergen, Stavanger en Trondheim en met de eilanden van Spitsbergen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘Zwart goud’, ‘Alfred Nobels vredesprijs’ en ‘Een varende natie’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Noorwegen is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.
 
*  INSIGHT GUIDES - Insight Guide to Norway, uitg.: APA Publications (april 2018), ISBN 9781786717580, paperback, 368 blz., [engelstalig] €21,50
This new edition of Insight Guide Norway is the perfect travel companion to this land of contrasts, from the world's most spectacular fjords and stunning coastal scenery to historic old towns and the best in modern architecture.   Over 336 pages of insider knowledge from local experts.   In-depth on history and culture, from Norway's untamed land and contemporary life, to the Norwegians' passion for the outdoor life.
Enjoy special features on Norwegian folklore, culinary traditions, architecture and natural wonders.
Includes innovative extras that are unique in the market - all Insight Guides to countries and regions come with a free eBook and app that's regularly updated with new hotel, bar, restaurant, shop and local event listings.
Invaluable maps,travel tips and practical information ensure effortless planning.
Inspirational colour photography throughout.
Inventive design makes for an engaging reading experience.
 
* LANNOO - Lannoo's Autoboek Noorwegen: De mooiste routes en regio's [auteur: Christian Nowak], uitg.: Lannoo (sep.2019), ISBN 9789401460156, paperback, vierkleurendruk, ca.352 blz., €25,99
Voor natuurliefhebbers bestaat er in Europa geen mooiere reisbestemming dan Noorwegen. In vogelvlucht strekt het land zich over ruim 1700 kilometer uit, van de zonovergoten zuidkust tot het arctische Noorden. Naast de onmetelijke natuur hebben ook steden als Stavanger, Bergen, Trondheim en de hoofdstad Oslo de reiziger veel te bieden.
Deze gids biedt alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden.
Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uitgestippeld voor een reisschema op maat.
Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken.
|
|
 
 
*  LONELY PLANET - Norway Travel Guide (7e ed. mei 2018), ISBN 9781786574657, paperback, 448 blz., €21,50
Norway is a once-in-a-lifetime destination and the essence of its appeal is remarkably simple: this is one of the most beautiful countries on earth.
55 maps, 23 of the most spectacular fjords, hundreds of money-saving tips. In-depth background and at-a-glance. Practical info. Clear, easy-to-use maps and inspirational photos.
Lonely Planet will get you to the heart of Norway, with amazing travel experiences and the best planning advice.
Visit Oslo; Norway's cultural capital, hike glacier-strewn high country, or simply hope to catch the elusive Northern Lights; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Norway and begin your journey now!
Comprehensive outdoors feature. Inside Lonely Planet Norway Travel Guide:  Colour maps and images throughout.  Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.  Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
 
 
*  GEERS, Fred - Vesterålen, uitg.: Odyssee Reisgidsen (sept.2019), ISBN 9789461230607, paperback, 84 blz., €15,90
Vesterålen Steeds meer mensen ontdekken Vesterålen, de eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Vesterålen is zoals het is: ruig en afwisselend. En het spel van licht en donker is groots: het schouwspel van zon, wolken, bergen en water zorgt iedere dag voor de meest fascinerende landschappen. De stille wegen bieden niet alleen voor de automobilist verademende uren van vervoer, maar ook de fietser en wandelaar kan veilig gebruik maken van stillewegen. Liefhebbers van watersport treffen er vele soorten water aan: een eldorado voor de kajakliefhebber om de eilanden al kajakkend te ontdekken. En in de winter kans op het magische noorderlicht.
Fred Geers schreef eerder de reisgidsen Faeröer en Spitsbergen in de serie Odyssee Reisgidsen.
Deze Odyssee Reisgids biedt: • Sfeervolle foto’s • Tips voor horeca en overnachtingen • Suggesties voor wandelingen en fietstochten • Veel informatie over flora en fauna.
|
 
 
*  MAERTENS, Sofie & Michiel Vanhee - Lofoten, uitg.: Odyssee (2018), ISBN 9789461230010, paperback, 130 blz., €21,50
Fascinerende archipel. Een sprookjesachtige eilandengroep badend in bijzonder zonlicht. Niet alleen overdag, maar ook 's nachts, wanneer de middernachtzon als levenselixir van het noorden laag boven de horizon hangt. De massieve bergformaties werpen hun schaduw over dal en fjord. De kleuren van de zomer zijn intens. De groene grasweides en bruine bergflanken contrasteren fel met het blauwe zeewater, de rode vissershutten en de bonte bergflora. Je blik glijdt langs steile en ruwe bergwanden omhoog en stort vervolgens als een rotsblok recht naar beneden in de vlakke zeespiegel. De witte zandstranden strelen niet alleen het oog van elke bezoeker, maar spreken evengoed tot de verbeelding van de talrijke schapen en lammeren die er hun stekje hebben. De bergwereld nodigt uit tot grootse belevenissen. Hoe hoog je als wandelaar ook komt, je zal letterlijk en figuurlijk naar adem happen. Spitse pieken om je heen en blauwgroene baaien aan je voeten: aangrijpende schoonheid.
|
 
 
*  MÖBIUS, Michael & Annette Ster - Lofoten, uitg.: Edition Elch (9e ed. 2018), ISBN 9783937452340, paperback, 379 blz., bevat 87 afbeeldingen en 18 kaarten/plattegronden, €22,95
Das Autorenpaar hat seinen Wohnsitz (sofern nicht auf Reisen) seit über 25 Jahren auf dem Archipel. Neu in der durchgehend aktualisierten 9. Auflage sind Winterfotos und -aktivitäten, z.B. das Wandern mit Schneeschuhen. Das gebundene, hochwertig produzierte Lofoten-Standardwerk setzt sich aus vier Blöcken zusammen: einleitend mehr als 70 Seiten mit Beiträgen über Land und Leute: über Geologie, Klima und Wetter, Flora und Fauna, über die Lofoter, Fischfang und Angeln sowie das Licht, die Kunst und Künstler auf dem Archipel; es folgen über 80 Seiten als Praktischer Teil mit umfassenden Auskünften zu Reisevorbereitung, Anreise, Information, Transport, Unterkunft, Essen und Trinken, Ferien aktiv (u.a. Rad fahren, Paddeln sowie viele organisierte Touren), einem Praktischen A-Z und einer Wörterkladde; drittens 12 Inselrouten inklusive der sog. Wal-Route zu den benachbarten Vesterålen; abschließend 20 Wanderungen, teils für Einsteiger, teils für Fortgeschrittene und samt allen notwendigen Angaben. Auf Tour ist das Hinzuziehen einer topografischen Karte, die das Buch unmöglich ersetzen kann, wegen des mitunter kniffligen Terrains dringend ratsam.
 
 
 
*  PROCTOR, James - Lapland, uitg.: Bradt Travel Guides (3e ed.aug.2015), ISBN 9781841629179, paperback, 208 blz., €21,50
Now in its third edition, Bradt's Lapland is the only guidebook to this wintry wonderland. Spanning the northernmost fringes of Norway, Sweden and Finland, Lapland offers exciting winter and summer adventures. Take in the indigenous Sámi culture, experience a husky safari or take a boat trip in search of killer whales. Scandinavia enthusiast James Proctor leads visitors across magical frozen scenery, from the world-famous ICEHOTEL and the stunning Laponia World Heritage area to the Arctic's midnight sun-24-hours of unbroken sunlight. Whether on an organized tour or travelling independently, Bradt's Lapland is the essential travel companion. Scandinavia enthusiast James Proctor leads visitors across magical frozen scenery, from the world-famous ICEHOTEL and the stunning Laponia World Heritage area to the Arctic's midnight sun - 24-hours of unbroken sunlight. Whether on an organised tour or travelling independently, Bradt's Lapland is the essential travel companion. Now in its second edition, it's the only guidebook to this wintry wonderland.
 
*  ROUGH GUIDES - The Rough Guide to Norway (6e ed. april 2017), ISBN 9780241243183, paperback, 448 blz., €19,90
A guide to Norway that provides tips on where the locals spend their time, as well as advice on how to make your money go further. It features color photography on every region, as well as extended sections on Svalbard and Spitsbergen, winter and summer adventure activities and Norwegian flora and fauna.
The Rough Guide to Norway is the ultimate travel guide to Scandinavia's most inspiring country. There's stunning photography to inspire you, crystal clear maps to guide you and in-depth coverage on everything from Norway's charmingly laidback cities to the mighty ice-plateaus of Svalbard's artic wilderness. The Rough Guide to Norway will ensure you make the most of your time in Norway, whether you are planning a city-break in style-conscious Oslo, a retreat in a stunningly sited, fjordside hamlet, or an adventurous trip hiking past mountain waterfalls, cross-country skiing or chasing the elusive northern lights. Insider reviews reveal the best places to eat, drink and sleep with something for every budget, whether you want to stay in a remote lighthouse or fisherman's hut, enjoy Bergen's top-notch culinary scene, or have a night out bar-hopping in Norway's buzzing capital city.
 
 
*  TROTTER Gids - Noorwegen, uitg.: Lannoo (dec.2020), ISBN 9789401466295, paperback, 526 blz., €22,99
De onmisbare gids voor echte trotters. Een must voor elke reiziger - die Noorwegen echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee.
Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters.
Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen. Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter.
Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen.
Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt.
 
 
 
 
 
natuur:
 
*  MEESTERS, Ger – Wild kijken in Scandinavië: Dieren, landschappen en andere Noordse natuur - 10 topgebieden, uitg.: KNNV (nov.2014), ISBN 9789050114813, paperback, 192 blz., UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
Ontdek de mooiste natuurgebieden van Europa! Scandinavië – Noorwegen, Zweden en Finland - kent een ongelooflijke rijkdom aan planten- en diersoorten die je elders in Europa niet of slechts heel moeilijk te zien krijgt. ‘Wild kijken in Scandinavië’ brengt deze prachtige natuur nu allemaal binnen handbereik. Overzicht van de toplocaties, o.a. Falsterbo, Öland, Varanger, Lofoten en Oulu. Overzicht per soort: waar en hoe je ze kunt vinden. Aandacht voor vogels, zoogdieren, insecten, planten, geologie, noorderlicht. Met tips voor onderweg: nu je hier toch bent, kijk dan ook uit naar... Rijk geïllustreerd, boordevol tips en achtergrondinformatie.
 
 
 
 
cultuur:
 
*  MARCH, Linda & Margo Meyer - Culture Smart! Norway: The Essential Guide to Customs & Culture, uitg.: Kuperard (2e ed.2019), ISBN 9781857338836, paperback, 168 blz., €11,50
Culture Smart! Norway steers you through the social and professional encounters of your visit to this new culture. By deepening your understanding it will enable you to establish real friendships and business partnerships. Tips on meeting and communicating make socializing a pleasant experience, and chapters on the customs and traditions that form the bedrock of family life give a glimpse inside a Norwegian home. The guide also explains how the Norwegian commercial world operates – vital information for anyone doing business inside one of the world’s wealthiest nations.
The country’s majestic landscape changes from the rugged coastline of the Arctic Peninsula, where fjords have carved their way into the rock, to its wild, mountainous backbone, from arctic tundra to the golden sands of its unspoiled southern beaches. This “Land of the Midnight Sun” is blessed with huge reserves of petroleum, natural gas, minerals, timber, seafood, fresh water, and hydropower. There is no real poverty, and the welfare state provides for the basic needs of all its citizens.
Norwegians enjoy arguably the best quality of life in the world, but this was not always so. The need to survive in a difficult, isolated terrain and an often harsh climate forged a people who are hardworking and self-sufficient. On first meeting, the Norwegians are serious, polite, law-abiding, and hardy. They are also very private, which can make newcomers feel as if they have come up against a stone wall. Getting to know them takes time, but when you are able to read the signs that take you behind that façade you will meet the friendly, fun-loving, family-oriented people hiding on the other side.
 
 
 
 
wandelgidsen:
 
*  KÖRNER, Tonia - Norwegen: Hardangervidda (Der Weg ist das Ziel, Bd 41), uitg.: Conrad Stein Verlag (7e ed. 2017), ISBN 9783866865655, paperback, 224 blz., [Duitstalig] €15,90
Deze hoogvlakte is een van de best ontwikkelde wildernisgebieden in Noorwegen. Het netwerk van gemarkeerde wandelpaden beslaat ongeveer 1.200 km en wordt aangevuld door een dicht netwerk van hutten. Jaarlijks bestormen meer dan 25.000 bezoekers het plateau. Desalniettemin zorgt het gebied nog steeds voor een grandioze natuurbeleving in een wild en eenzaam landschap. Het gebied is enorm, en de talloze wandelroutes zijn naar wens te combineren, zodat alles meestal goed verdeeld is. Met dit boek wil de auteur je door dit unieke landschap gidsen, maar tegelijkertijd wijzen op het uiterst gevoelige karakter ervan. Vooral de schade die wordt toegebracht aan flora en fauna is grotendeels onherstelbaar. Gezien het toenemende aantal bezoekers moet iedereen zich ervoor inspannen om  te zorgen dat dit prachtige landschap voor toekomstige generaties behouden blijft.
Let op: deze wandelgids is Duitstalig.
 
 
*  KÖRNER, Toni - Norwegen: Jotunheimen [Der Weg ist das Ziel Outdoor Handbuch Band 252], uitg.: Conrad Stein Verlag (4e ed. juli 2013), ISBN 9783866863989, paperback, 168 blz., bevat 27 landkaarten/plattegronden  en 11 hoogtenprofielen in kleur, [Duitstalig] €14,90
Jotunheimen - het huis van de reuzen - is een van de meest indrukwekkende bergwandelregio's in Noorwegen. Het draagt terecht zijn naam, want hier zijn alle Noorse toppen van meer dan 2.300 m te vinden, met de Galdhøppigen (2.469 m), de Glittertind (2.452 m) en de Store Skagastølstind (2.405 m) zelfs de drie hoogste bergen van Noorwegen. 1.140 km² van de centrale hoge bergen is beschermd als nationaal park met opvallende bergruggen, torenhoge toppen, hoge plateaus en natuurlijk de gletsjers. Vele daarvan vullen valleien en kloven en zijn prachtige bestemmingen voor wandelaars en skiërs. Tussen toppen en scherpe bergkammen liggen diepe valleien met rivieren, talloze watervallen en prachtige meren. Het gebied wordt doorkruist door een netwerk van gemarkeerde wandelpaden en hutten en wordt beschouwd als het best ontwikkelde wandelgebied van Noorwegen. Jotunheimen is aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren trekkers en bergbeklimmers. De tochten die in dit boek worden gepresenteerd - een west-oost overtocht (6 dagen, een kleine en een grote rondwandeling (4 en 7 dagen)) leiden naar de mooiste punten in Jotunheimen.
Inleiding (korte beschrijving van het Jotunheimen-gebied; algemene informatie), land en volk (geografie, geologie, klimaat, fauna, flora, geschiedenis). Reisinformatie van A tot Z, tochten in Jotunheimen (een west-oostoversteek, een grote en een kleine rondwandeling), geomorfologische woordenlijst.
Let op: deze wandelgids is Duitstalig.
 
*  KÖRNER, Toni - Norwegen: Rondane [Der Weg ist das Ziel Outdoor Handbuch Band 252], uitg.: Conrad Stein Verlag (2e ed. juli 2009), ISBN 9783866862524, paperback, 212 blz., bevat 20 landkaarten/plattegronden  en 25 afbeeldingen in kleur, [Duitstalig]  * UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR / IN HERDRUK: Der Titel erscheint laut Verlag mei 2021.
Er is een goed ontwikkeld netwerk van gemarkeerde wandelpaden en hutten in het park, die een verscheidenheid aan wandelmogelijkheden bieden, van eenvoudige dagtochten tot meerdaagse bergwandelingen. En als je een van de negen, ruim 2000m hoge toppen  wilt beklimmen, heb je maar een beetje uithoudingsvermogen nodig. De drie rondreizen (6 à 7 dagen) die in dit boek worden gepresenteerd, bieden een uitgebreid overzicht van dit magnifieke berglandschap.
Let op: deze wandelgids is Duitstalig.
 
 
 
 
*  POLLMANN, Bernhard - Rother Wandelgids: Noorwegen: Jotunheimen, Rondane, 52 wandelingen, uitg.: Elmar (juli 2020), ISBN 9789038927183, pocketformaat 166X115X9mm, 176 blz., €16,95
Noorwegen is een paradijs voor buitenliefhebbers. De natuur is hier uniek en bijzonder opmerkelijk in de Noorse nationale parken Jotunheimen, Rondane en Dovre: toppen, keteldalen, klimrotsen en groene gletsjermeren.Voorts is er een omvangrijke fauna. Over panoramische hoogvlakten trekken kuddes rendieren, boeiend voor elke wandelaar. In 52 wandeltochten opent de wandelgids Noorwegen:Jotunheimen en Rondane het zogenaamde dak van Scandinavië tussen Lillehammer, Sognefjord en Oppdal.
De wandelgids presenteert vele gemakkelijke wandelingen, waarop je zonder veel moeite van de fantastische Noorse bergnatuur kunt genieten. Een aantal wandelingen is echter matig tot moeilijk of zelfs veeleisend: de paden lopen over heuvels en door daenl, door heidevelden en beken. Veel meerdaagse trektochten ontsluiten de ongerepte natuur en grootsheid van de Noorse bergen.
Elke wandeling wordt gepresenteerd met een betrouwbare routebeschrijving, een wandelkaart met een gemarkeerde route en een nuttig hoogteprofiel. GPS-gegevens kunnen worden gedownload van de website van de uitgever. Er is ook veel informatie over accommodatie en routevarianten. Een klein woordenboek voor wandelaars helpt bij de communicatie onderweg. Talrijke foto's laten zien hoe indrukwekkend de natuur van Noorwegen is.
 
*  POLLMANN, Bernhard - Rother Wandelgids: Centraal Noorwegen: van Geiranger tot Trondheim en naar Børgefjell, 50 Touren, uitg.: Elmar (maart 2018), ISBN 9789038926599, pocketformaat 166X115X9mm, 176 blz., €16,95
De 50 mooiste wandelingen in Centraal-Noorwegen. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.
De selectie omvat tochten voor elk conditieniveau: van het gezinsvriendelijke natuurpad door de beroemdste heide van Noorwegen tot de historische "Königsweg" over de Dovrefjell, van meerdaagse wandelroutes en het populaire langeafstandswandelpad op eilanden en hoge bergen "Fjordruta" naar een gemakkelijke panoramische tocht op het rode rotseiland Leka.
Alle routesuggesties hebben nauwkeurige aanwijzingen, kaartfragmenten met het verloop van de route en zinvolle hoogteprofielen. Een tourprofiel geeft informatie over eisen, verfrissingstops, varianten en nog veel meer. Voor de meerdaagse tochten is er informatie over accommodatie. GPS-gegevens kunnen worden gedownload van de Bergverlag Rother-website. Niet alleen de gekleurde moeilijkheidsgraad, maar ook de lijst met toptours maakt het gemakkelijker om een ??tocht te kiezen. Informatie over hoe u er kunt komen, het land en de uitrusting, evenals tal van tips over bezienswaardigheden maken het plannen eenvoudiger. Last but not least: de talrijke kleurenfoto's zorgen ervoor dat u Midden-Noorwegen te voet wilt ontdekken.
 
*  POLLMANN, Bernhard - Rother Wandelgids: Zuid-Noorwegen, uitg.: Elmar (juni 2016), ISBN 9789038924625, pocketformaat, 176 blz., €16,95
De Rother wandelgids Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in het zuidelijke deel van Noorwegen tussen Oslo, Lillehammer en Bergen en Kristiansand.
Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.
De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.
De GPS coördinaten van de Rother Wandelgids Zuid-Noorwegen zijn te downloaden.
 
 
 
 
*  KONINX, Ute - Hiking in Norway - South: The 10 best multi-day treks, uitg.: Cicerone (feb.2021), ISBN 9781852849757, paprback, 296 blz., €23,90
This guide describes 10 shorter hut-to-hut treks showcasing southern Norway's wild natural beauty, with highlights including Galdhøpiggen - Norway's highest peak at 2469m - and the iconic Pulpit Rock and Kjeragbolten on the Lysefjord. The routes range from 3 to 8 days (although many can be adapted or combined to create longer or shorter routes) and cover Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell, Trollheimen and Ryfylke. They are suitable for experienced hikers with a good level of fitness and can be walked from mid-July to the end of September.
Clear route description and mapping are provided for each hike. Stages are graded according to difficulty: although all of the routes follow waymarked trails, some cross remote and challenging terrain which may include exposed sections calling for a sure foot and a good head for heights. However, in many instances, alternatives are provided avoiding the most demanding sections.
The guide also offers comprehensive advice on public transport access and accommodation options, and background notes on each of the featured mountain regions.
 
 
*  KOSTIAL, Andrea & Tobias - Rother Wandelgids: Lofoten en Vesterålen, uitg.: Elmar (2018), ISBN 9789038926254, pocketformaat, 184 blz., €16,95
De Rother wandelgids Lofoten en de Vesterålen beschrijft de 50 mooiste kustwandelingen en uitzichtrijke bergtochten: wandelen in het licht van de middernachtzon op de archipels van de Lofoten en de Vesterålen.
Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.
De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.
|
|
|
 
 
*  ROOS, Constance - Walking in Norway: a walking guide, uitg.: Cicerone (1e ed.juli 2018), ISBN 9781852842307, paperback, 192 blz., €18,80
This book describes 20 walking and trekking routes in the main mountain areas of Norway, ranging from the Far South to the Arctic regions. Chosen because they are of particular interest to the visiting walker, all trips described are accessible by public transport. Many of the mountain areas are close to one another, making it easy to connect different routes for a fortnight's holiday. In Norway, you will find some of the most beautiful mountain landscape in the world. Unlike many of the alpine areas of Central Europe, these mountains are relatively free from crowds, and few roads criss-cross through this remote landscape. Providing an ideal setting for the walker, cairned routes twist through splendid scenery and link up with comfortable mountain lodges. You will meet a kind and proud people who will enthusiastically share with you there love for their mountains. Route descriptions, divided into daily segments, vary in length from a few days to over a week. Fact panels provide information on level of difficulty, base, maps etc. Introductory sections to each chapter detail unique information about each region and transport to the area. Summary tables, maps and route profiles illustrate the routes.
 
 
talen:
 
* WAT & HOE - Taalgids Noors, uitg.: Kosmos (jan.2020), ISBN 9789021573786, pocketformaat, 240 blz., €7,50
Wat & Hoe Taalgids Noors is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Noors lukt het allemaal.
De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.
De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.
 
 
 
 
 
 
Oslo
 
*  ANWB - Extra: Oslo, uitg.: ANWB (2017), ISBN 9789018041045, pocket, 120 blz., bevat stadsplattegrond van Oslo, €12,99
ANWB Extra Oslo beschrijft 15 hoogtepunten: dé plekken die je moet bezoeken om de stad optimaal te beleven. De belangrijkste bezienswaardigheden maar ook suggesties voor unieke ervaringen en ontdekkingen. Op de grote uitneembare kaart staan naast de 15 hoogtepunten ook de bezienswaardigheden, hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden gemarkeerd.
Ontdek Oslo met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Oslo! In Oslo kan je alle kanten op: 's avonds op hoge hakken en in chique shirts van cocktails nippen in een hippe bar, de volgende dag met wandelschoenen door de uitgestrekte bossen van de Marka lopen. Dit maakt Oslo tot dé bestemming voor een leuke citytrip. De ANWB Extra reisgids Oslo biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Doe een avondje opera, wandel langs de oevers van de Akerselva en ga vintage shoppen in de wijk Grünerløkka. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.
 
 
 
*   SCHMIDT, Martin - CityTrip: Oslo, uitg.: Reise Know-How Verlag Rump (6e ed. 2019), ISBN 9783831733019, paperback, 144 blz., geheel in kleur, bevat uitneembare stadsplattegrond, uitvoerig register, [duitstalig]  €12,95
Dieser aktuelle Stadtführer ist der ideale Begleiter, um alle Seiten der norwegischen Hauptstadt selbstständig zu entdecken:
- Die wichtigsten Sehenswürdigkeiten und Museen der Stadt sowie weniger bekannte Attraktionen und Viertel ausführlich vorgestellt und bewertet.  Faszinierende Architektur zwischen Königlichem Schloss und dem zukunftsweisenden Bauprojekt "Stadt am Fjord".  Abwechslungsreicher Stadtspaziergang.
- Erlebnisvorschläge für ein langes Wochenende in Oslo.  Ausflüge ins Norsk Teknisk Museum, zum Holmenkollen, zum See Sognsvann und in das Emanuel Vigeland Museum.  Shoppingtipps vom angesagten Kleidungsgeschäft bis zum Spezialitätenladen.
- Die besten Lokale der Stadt und allerlei Wissenswertes über die norwegische Küche.  Tipps für die Abend- und Nachtgestaltung: vom Opernbesuch bis zum Studentenklub. Runen, Seefahrt und Co.: Wissenswertes zu den Wikingern.
- Oslo zum Träumen und Entspannen: Festung Akershus, Fjord-Inseln, Fluss Akerselva.  Ausgewählte Unterkünfte von preiswert bis ausgefallen. Alle praktischen Infos zu Anreise, Preisen, Stadtverkehr, Touren, Events, Hilfe im Notfall.
 
 
Spitsbergen
zie ook de nieuwe Spitsbergen/Svalbard-pagina
 
HERMANSEN, Pal - Svalbard / Spitzbergen Guide, uitg.:  Travel Media/Nordlys Myrland Media (2013), ISBN 9783930232598 9788274889262, paperback, 288 blz., [Duitstalig], €27,90
Inhoud: Svalbards Natur, Der Mensch auf Svalbard, Reisführer Sommerzeit, Reiseführer Winterzeit und Sommerskitouren, Pflanzen, Vögel und Tiere auf Svalbard, Nützliche Adressen.
 
 
 
 
 
 
 
 
UMBREIT, Andreas - Svalbard:Spitsbergen, with Franz Josefland & Jan Mayen, uitg.: Bradt Travel Guides (6e ed. mei 2018), ISBN 9781784770471, paperback, 256 blz., bevat 16 blz. met kleurenfoto's en 13 landkaarten/plattegronden, €25,90
The sixth edition of this critically acclaimed guide introduces travellers to the Norwegian Arctic archipelago of Svalbard, the neighbouring Norwegian island of Jan Mayen, and the Russian Arctic archipelago of Franz Josef Land. Fully updated throughout, it is packed with essential information for cruise passengers, wilderness explorers, wildlife enthusiasts, northern lights watchers and adrenalin junkies coming to participate in the islands' extreme sports, which include climbing, hiking, trekking, skiing, riding and hunting. There's also comprehensive advice on how to prepare for travel in the high Arctic.
 
 
 
 
 
 
reisverhalen
 
*  ZWIER, Gerrit Jan - Altijd Noorwegen, uitg.: AtlasContact (2016), ISBN 9789045031705, paperback, 272 blz., €15,00
Noorwegen is een oude liefde van Gerrit Jan Zwier. Vele anderen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden gevonden, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. In Altijd Noorwegen verkent Zwier de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip. Belevenissen worden behendig vervlecht met Noorse mythen en achtergrondinformatie. Het zijn levendige verhalen in een humoristische, heldere schrijfstijl, die een mooi beeld van het leven in Noorwegen geven.
 
 
 
 
 
 
 
 
landkaarten
 
overzichtskaarten:
 
*  Freytag & Berndt, Autokaart Noorwegen 1:600.000, ISBN 9783707904635, dubbelzijdig, enige toeristische informatie, alle veerverbindingen, gedetailleerde weergave Fjordengebied, plaatsnamenregister €12,95
*  ITMB, International Travel Map,  Norway 1:900.000,   ISBN 9781771295673, €11,95
*  Kümmerly & Frey Karte Norwegen Norvège Norway 1:800.000/1/900.00, ISBN 9783259010587, Strassenkarte. Mit Reiseinformationen, Transitplan Oslo, Distanztabelle, Index, €12,50
 
 
 
 
deelkaarten:
 
*  Freytag & Berndt, Wegenkaart Norwegen Süd (blad 1) 1:250.000 €12,95
*  Freytag & Berndt, Wegenkaart Norwegen Mitte (blad 2)1:250.000 €12,95
*  Freytag & Berndt, Wegenkaart Norwegen Nord Narvik (blad 3) 1:400.000 €12,95
*  Freytag & Berndt, Wegenkaart Norwegen Nordkapregion (blad 4) 1:400. 000 €12,95
 
*  Kümmerly+Frey/Cappelen Noorwegen (blad 1) Süd-Norwegen: Oslo - Stavanger - Bergen 1:335.000 €14,50
*  Kümmerly+Frey/Cappelen Noorwegen (blad 2) Mittel-Norwegen: Oslo - Bergen - Ålesund 1:335.000 €14,50
*  Kümmerly+Frey/Cappelen Noorwegen (blad 3) Mittel-Norwegen: Ålesund - Trondheim - Namsos 1:335.000  €14,50
*  Kümmerly+Frey/Cappelen Noorwegen (blad 4) Mittel-Norwegen: Lofoten - Narvik - Brønnøysund 1:400.000  €14,50
*  Kümmerly+Frey/Cappelen Noorwegen (blad 5) Nord-Norwegen: Tromso - Nordkapp - Kirkenes 1:400.000  €14,50
 
 
 
 
Spitsbergen
 
*  Norsk Polar Institutt, Svalbard Tourist Map 1 :1.000.000 €21,90
Topografische kaart van Svalbard
 
 
deelkaarten:
 
*  Norsk Polar Institutt, Svalbard 1:500.000 blad Edgeoya (oost Spitsbergen) €21,90
*  Norsk Polar Institutt, Svalbard 1:500.000 blad Nordaustlandet €21,90
*  Norsk Polar Institutt, Svalbard 1:500.000 blad Nordre del €21,90
*  Norsk Polar Institutt, Svalbard 1:500.000 blad Söre Del (Zuidblad met inzet Bereneiland) €21,90
 
 
 
 
stadsplattegronden:
 
*  ITMB City Map,  Oslo & Bergen 1:10.000 & South of Norway, ISBN 9781771295871, €11,95
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* * *  Reisboekhandel Interglobe, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
vlag van Noorwegen
 
kaart van Noorwegen
 
 
 
Bestellingen  Boeken of landkaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Selecteer en kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en) over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
Als u bestelt vanuit het buitenland: de BIC-code is  INGBNL2A .
 
Wij berekenen binnen Nederland géén verzendkosten. Bij zendingen naar het buitenland wordt standaard €5,00 verzendkosten in rekening gebracht.
 
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk aan u verzonden.
 
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alléén voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
 
 
 
 
* JACOBSEN, Roy - De Onzichtbaren, uitg.: De Bezige Bij (2020), ISBN 9789403196602, gebonden, 272 blz., €21,99
Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld. Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen. Wanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.
Roy Jacobsen (Oslo, 1954) schrijft romans, korte verhalen en kinderboeken en wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs uit Noorwegen. De onzichtbaren wordt in meer dan twintig landen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize en de International Dublin Literary Award.
 
 
* ZWIER, Gerrit Jan - Altijd Noorwegen, uitg.: Atlas|Contact (jan.2016), ISBN 9789045031705, paperback, 272 blz., €15,00
Noorwegen is een oude liefde van Gerrit Jan Zwier. Vele anderen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden gevonden, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. In Altijd Noorwegen verkent Zwier de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip.
 
 
 
 
 
 
 
Noorderlicht over de Lofoten
 
 
 
[H90408cV2211cXX2704cXX2210]