[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home
Lezen tijdens de reis
Afghanistan
Afrika continent
Albanië
Algerije
Amerika continent
Andorra
Angola
Antarctica
Antigua Barbuda
Argentinië
Armenië
Aruba
Australië
Azerbeidzjan
A z i ë
Bahamas
Bahrein
Bangladesh
Barbados
België
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Birma (Myanmar)
Bolivia
Bonaire
Bosnië-Herzegovina
Botswana
Brazilië
Brunei
Bulgarije
Burkina Faso
Burundi
Cambodja
Canada
Canarische Eilanden
CAR Centr Afr Rep
Cayman Islands
C h i l i
C h i n a
Colombia
Comoren
Congo Brazzaville
Congo Kinshasa
Cook Islands
Costa Rica
C u b a
Curaçao
Cyprus
Denemarken
Djibouti
Dominica
Dominicaanse Rep
Dubai & AbuDhabi (VAE)
Duitsland
Ecuador
Egypte
El Salvador
Equatoriaal Guinea
Eritrea
Estland
Ethiopie
Europa
Faerøer
F i j i
Filippijnen
Finland
Frankrijk
Frans Guyane
Gabon
Gambia
Georgië
Ghana
Grenada
Griekenland
Groenland
Groot-Brittannië
GB Londen
GB Schotland
Guadeloupe (F)
Guatemala
Guinée
Guinée Bissau
Guyana
Haiti
Honduras
Hongarije
Hong Kong
Ierland
IJsland
I n d i a
Indonesië
Irak Iraq
I r a n
Israël
Italië
Ivoorkust
Jamaica
Japan
Jemen
Jordanië
Kaapverdië
Kameroen
Kazachstan
Kenia
Kirgizië
Koeweit
Kosovo
Kroatië
L a o s
Lesotho
Letland
Libanon
Liberia
L i b i ë
Litouwen
Luxemburg
Madagascar
Malawi
Malediven
Maleisië
M a l i
Malta
Marokko
Martinique
Mauritanië
Mauritius
Mayotte
Mexico
Moldavië
Mongolië
Montenegro
Mozambique
Namibië
Nederland
NL Geschiedenis
NL Utrecht
Nepal
New Caledonia
Nicaragua
Nieuw-Zeeland
Niger
Nigeria
Noord-Korea
Noord-Macedonië
Noorwegen
Oekraïne
Oezbekistan
Oman
Oostenrijk
Pakistan
Palau
Palestina
Panama
Papua New Guinea
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Puerto Rico
Qatar
La Réunion (F)
Roemenië
Rusland
Rwanda
Saint Lucia
Saint Vincent
Samoa
São Tomé e Principe
Saudi Arabië
Senegal
Servië
Seychellen
Sierra Leone
Singapore
Sint Maarten
Slovenië
Slowakije
Solomon Islands
Somalië/Somaliland
Spanje
Spitsbergen
Sri Lanka
Sudan & Zuid Sudan
Suriname
Swaziland
Syrië
Tadzjikistan
Tahiti
Taiwan
Tanzania
Thailand
Timor-Leste
Togo
Tonga
Trinidad
Tsjaad
Tsjechië
Tunesië
Turkmenistan
Uganda
Uruguay
Vanuatu
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Virgin Islands
Wereld
Witrusland
Zambia
Zimbabwe
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland
Catalogus
Astronomie
Fotografie
Gezondheid
Maatschappij
Vogelboeken
ntv
Disclaimer
Contact
 
V o g e l b o e k e n
B i r d b o o k s
 
 
 
*  AUDEVARD, Aurélien - Alle vogels van Europa: 860 soorten in 2200 foto's, uitg.: KNNV (3e ed.2016), ISBN 9789050115940, paperback, 448 blz., formaat 19X13,5X3cm,  €29,95
De meest complete vogelgids voor Europa - Beschrijft alle 860 Europese vogelsoorten inclusief zeldzame dwaalgasten, bevat meer dan 2000 foto's van topkwaliteit en is gericht op herkenning in het veld. Een aanwinst voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Alle vogels van Europa biedt per soort talrijke foto's en een heldere soortbeschrijving. Hiernaast beknopte informatie over zang, habitat en verspreiding. Extra handig: pijlen die aangeven op welke kenmerken je moet letten, en vergelijkende foto's om sterk gelijkende soorten van elkaar te onderscheiden.
Uit de pers: "Alle Vogels van Europa verdient het predicaat 'Beste foto-vogelgids van dit moment'. De gids geeft een afgerond overzicht van alle Europese vogels, de foto's zijn duidelijk, de aanwijzingen van bijzondere kenmerken zijn perfect, de beschrijvingen zijn beknopt maar voldoende. Een zeer bruikbare en welkome, actuele aanvulling op bestaande determinatiegidsen."
Aurélien Audevard is ornitholoog bij de Ligue de protection des oiseaux délégation Paca (LPO PACA). Eerder schreef hij boeken over vogels in Frankrijk en over digiscopie.
 
 
*  BOER, Marcel - Wat maakt vogels zo interessant? De bijzondere leefwijze van vogels, uitg.: KNNV (juli 2020), ISBN 9789050117500, paperback, 176 blz., geheel in kleur,  €17,50
‘Wat maakt vogels zo interessant’ beschrijft op een toegankelijke en boeiende manier de bijzondere leefwijze van vogels. Hoe zijn vogels ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Hoe komen ze aan al die mooie kleuren en waartoe dienen ze? Kunnen vogels ruiken? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Hoe doen ze het? En hoe vaak? Het hoe, wat en waarom over vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt.
Dit boek geeft verrassende antwoorden op vragen die je altijd al wilde stellen. Zowel leken als doorgewinterde vogelaars zullen na het lezen van deze uitgave vogels met andere ogen bekijken. Eerdere versies van de verhalen zijn in afleveringen (2014-2015) verschenen in het Vogeljaar. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en het Vogeljaar.
.
 
 
*  COFTA, Thomas - Handboek vogels in vlucht: Herken vliegbeelden van zangvogels, uitg. KNNV (juli 2021), ISBN 9789050118248, paperback, 496 blz., € 39,95
Dit is de eerste vogelgids voor de herkenning van Europese zangvogels in vlucht. Grensverleggend, met meer dan 1.850 verbluffende kleurenafbeeldingen. Het boek combineert nauwkeurige illustraties, die de belangrijkste vorm- en kleurkenmerken tonen, met een reeks foto’s die voor elke soort het vliegbeeld laten zien.
De soortbeschrijvingen zijn kort en essentiële informatie over vliegwijze en structuur wordt nauwkeurig weergegeven. Bovendien worden vluchtroepen beschreven en weergegeven in sonogrammen. Aansprekende schrijfstijl met nieuwe kennis over vluchtidentificatie, waardoor het onmisbaar is voor alle vogelaars.
Zeer rijk geïllustreerd met meer dan 1850 foto’s en tekeningen. 205 soorten Europese zangvogels en 32 gerelateerde soorten.
Informatie over vluchtroepjes met een link naar de geluiden.  Nederlandstalige uitgave.
Tomasz Cofta is een van de meest ervaren ornithologen in Europa en heeft bijna honderdduizend vogels van meer dan tweehonderd soorten (voornamelijk zangvogels) geringd in Europa, Azië en Afrika. Daarnaast is hij een veelgeprezen vogelillustrator en auteur.
 
*  DIEK, Harvey van - Veldgids vogels vergelijken: Vogelgids voor soorten die op elkaar lijken, uitg.: KNNV (sep.2021), ISBN 9789050118217, paperback, 224 blz., 14,5x21,5cm, €29,95
Veel mensen vinden vogelherkenning lastig omdat veel soorten op elkaar lijken. Hoe zie je bijvoorbeeld dat het een zanglijster is en geen grote lijster? En waarom is dat een glanskop en geen matkop?
Met dit handzame boek leer je gemakkelijk hoe je de vogelsoorten uit elkaar kunt houden. Anders dan bij een gangbare vogelgids staan de gelijkende soorten op dezelfde pagina.
Het boek bevat 200 soorten en honderden duidelijke tekeningen van Elwin van der Kolk. De handige pijltjes bij de belangrijkste verschillen en een beknopte beschrijving helpen om de vogels in een oogopslag te herkennen. Via QR-codes kun je de vogelgeluiden beluisteren en meer informatie vinden.
Ideaal dus voor beginners, en ook gevorderden zullen dit een fijne gids vinden. - Een gids die net een stapje extra zet in vogelherkenning - De perfecte aanvulling op bestaande vogelgidsen.  Met tekeningen van Elwin van der Kolk.
 
*  DIERSCHKE, Volker - Welke vogel is dat? ANWB Vogelgids: Meer dan 440 Europese vogelsoorten, uitg.: Kosmos (feb.2021), ISBN 9789021579535, paperback, 256 blz., formaat 193X118X16mm,   €20,00
Met de ANWB Vogelgids van Volker Dierschke weet je altijd het antwoord op de vraag Welke vogel is dat?
Een ontzettend handige zakgids om de meest voorkomende soorten vogels te determineren.
Alle belangrijke kenmerken zijn overzichtelijk in beeld gebracht met heldere foto’s voor een snelle herkenning en duidelijke tekeningen voor de kenmerkende details.
Heel geschikt voor gebruik bij excursies, onderweg in Nederland of op vakantie in Europa.
Deze gids bevat meer dan 440 Europese vogelsoorten.
.
.
 
 
 
*  GEJL, Lars - Roofvogelgids, uitg.: Noordboek (aug.2019), ISBN 9789056155483, paperback, 304 blz., formaat 216X205X28mm, €32,50
De Roofvogelgids behandelt alle broedende roofvogels van Europa en is geïllustreerd met meer dan 520 nieuwe foto’s, gemaakt door Europese topfotografen. De Roofvogelgids bevat bovendien, en als eerste boek over roofvogels ooit, vergelijkingsplaten, waar op elkaar lijkende soorten naast elkaar worden getoond, ter ondersteuning van een snelle en zekere determinatie. De vogels kunnen gemakkelijk op naam gebracht worden dankzij de uitvoerige beschrijvingen die de volgende onderdelen bevatten: • de biologie van alle roofvogelsoorten • beknopte beschrijving van de verspreidingsgebieden en trek • tekeningen van de silhouetten en de jizz • rui en kleden • gelijkende soorten • ‘vlucht’platen met pijlaanwijzingen naar de typische kenmerken voor de soort • QR-codes naar de geluiden van de vogels.
De Roofvogelgids is een vernieuwende en serieuze veldgids voor ornithologen op alle niveaus. Lars Gejl is een van de beste natuurfotografen van de wereld en gespecialiseerd in vogelfotografie.
 
 
*  HAAN, Nico de - De gewiekste vogelgids: Slim en eenvoudig vogels herkennen voor iedereen, uitg.: Kosmos (april 2021), ISBN 9779021579146, flexibound paperback, 400 blz., formaat 14X20cm, €22,50
In De gewiekste vogelgids presenteert Nico de Haan een uniek nieuw systeem om vogels te herkennen. De indeling op kleur, vorm, leefgebied, gedrag en geluid maakt dat het veel gemakkelijker wordt om een vogel te herkennen en de juiste naam bij de juiste vogel te vinden.
Met zijn jarenlange ervaring met het geven van vogelcursussen voor de Vogelbescherming als uitgangspunt, heeft De Haan de perfecte methode gecreëerd om beginnende vogelaars op weg te helpen.
Een onmisbare gids voor iedereen die op een eenvoudige manier vogels wil leren herkennen. Met prachtige illustraties van vogel- en natuurschilder Elwin van der Kolk.
 
 
 
 
*  HOOIJMEIJER, O C - De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa, uitg.: Noordboek (april 2019), ISBN 9789056154967, paperback, 240 blz., formaat 20X13cm,  €17,90
Na het verschijnen in 2013 van De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa is kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer onverdroten doorgegaan met het speuren naar niet-bestaande vogels. Veldreizen naar het uiterste noorden van Rusland, tot in het diepe zuiden van de mediterrane landen hebben geleid tot de ontdekking van bijna vijftig nieuwe specimen, alle zeer nauwkeurig beschreven en verbeeld. Voor het onderzoek naar de bij de ontdekte vogels behorende 'Volkswijsheden' heeft de schrijver vele tandeloze, zeer bejaarde bewoners van veelal het platteland geïnterviewd, teneinde de vaak bijna in vergetelheid geraakte spreuken te kunnen behouden voor het nageslacht. Voor de in deze nieuwe Gids opgenomen ´Recepten met niet-bestaande vogels' heeft O.C. Hooymeijer bovendien vele culinair specialisten geraadpleegd en tientallen archieven en bibliotheken verspreid over heel Europa bezocht.
 
 
 
* MAYNTZ, Melissa - Vogeltrek: De opmerkelijke wereldreizen van vogels, uitg.: Luitingh Sijthoff (sep.2020), ISBN 9789024591640, gebonden, 144 blz., formaat 193x142x20mm, €17,50
Vogeltrek is een prachtig geïllustreerd natuurboek over de wonderlijkste, gevaarlijkste en grootste migraties van vogels. Ontdek onder andere het verhaal van keizerspinguïns, die massaal door gebieden trekken waar slechts weinig anderen kunnen overleven. Volg ook de noordse stern, die in zijn leven een miljoen kilometer kan afleggen – bijna driemaal de afstand tussen de aarde en de maan. Vogeltrek combineert pakkend geschreven verhalen van vogelsoorten over de hele wereld met beeldschone illustraties. Een informatief en inspirerend boek dat je nieuwsgierigheid naar geheel nieuwe hoogten tilt.
 
 
.
 
 
*  MEESTERS, Ger - De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen, uitg.: Kosmos (april 2021), ISBN 9789021579122, paperback, 208 blz., formaat 13,5X19,5cm,  €20,00
150 natuurgebieden, 125 vogelportretten, 30 fiets- en wandeltochten.
Wie van vogels houdt en er graag op uittrekt, vindt in De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en België van doorgewinterde vogelaar Ger Meesters de beste gebieden in Nederland en Vlaanderen om vogels te spotten.
Dit kunnen natuurgebieden zijn, maar ook dijken, rivieroevers, plassen of parken.
Met kaartjes, suggesties voor fiets- en wandelroutes en uitgebreide beschrijvingen van de vogelsoorten die onderweg te zien zijn.
Kortom, een praktische gids voor alle natuurliefhebbers die nieuwe, mooie plekken willen ontdekken waar vele vogels zich thuisvoelen.
.
.
 
 
*  MOONS, Koen, - Eksters houden van bling bling en andere natuurwetenschappelijke lariekoek ontleed, uitg.: Kosmos (mei 2021), ISBN 9789021579498, gebonden, 120 blz., formaat 12X20cm,   €15,00
In Eksters houden van bling bling ontkrachten wetenschapsjournalisten Koen Moons, Steijn van Schie en Maartje Kouwen op luchtige wijze talrijke bekende misvattingen uit de natuurwetenschap.
Altijd gedacht dat eksters van glimmende voorwerpen houden?
Dat katten kunnen zien in het donker?
Dat er geen zwaartekracht is in de ruimte, en dat je elk jaar zeven spinnen eet in je slaap?
Allemaal lariekoek! Met goed gestaafde argumenten op basis van onderzoek, lees je alles wat je moet weten om op verjaardagsfeestjes alle onzin overtuigend te weerleggen.
 
 
 
*  MOSS, Stephen - De zwaluw, uitg.: Ambo/Anthos (juni 2021), ISBN 9789026354793, gebonden, 208 blz., €20,99
De zwaluw van Stephen Moss is het nieuwe boek van de geliefdste vogelschrijver van het Verenigd Koninkrijk, over het wonderlijke leven van de zwaluw. Op de poolgebieden na kun je hem over de hele wereld spotten: de zwaluw. Met zijn snelle, schichtige vlucht, kenmerkende gevorkte staart en voortdurende gekwetter is hij dan ook moeilijk te missen.
Na zijn succesvolle vogelbiografieën over het roodborstje en het winterkoninkje volgt de Britse vogelkenner Stephen Moss in De zwaluw een jaar uit het leven van deze vogel. Moss weet de raadselen waarmee de geduchte insectenjager – en globetrotter – is omgeven op een meeslepende wijze te ontrafelen, waarbij hij uiteraard oog heeft voor alles wat de zwaluw zowel ornithologisch als cultuurhistorisch interessant maakt. Met zijn oogstrelende uitvoering is De zwaluw van Stephen Moss het ultieme vogelboek voor het voorjaar.
Stephen Moss is een Brits natuurhistoricus, vogelaar, auteur en televisieproducent. Hij heeft tal van natuur- en vogelboeken op zijn naam staan en produceerde vele natuurseries. Voor zijn werk ontving hij een prestigieuze prijs namens de British Trust for Ornithology, vanwege zijn inspanningen voor de ornithologie. De vertaling van De zwaluw is in handen van meestervertaler Robbert-Jan Henkes.
 
* OTTOSSON, Mats - Vogels van dichtbij, uitg.: Terra-Lannoo ( okt.2020), ISBN 9789089898449, gebonden, 272 blz., formaat 243x228x33mm, €29,99
Dit boek brengt ons nog dichter bij onze gevederde vrienden. De verbluffende en intieme foto's van de gerenommeerde natuurfotograaf Roine Magnusson vangen de schoonheid en details van 30 vogelsoorten. De bijbehorende korte essays onthullen charmante en vaak verborgen details uit het leven van vogels en geven informatie over hun unieke karakter en persoonlijkheid.
Ontdek waarom roodborstjes zo vroeg in de ochtend zingen en leer de wetenschap achter de bijna magische kleurverandering van veren.
Vogels van dichtbij is een prachtige ode aan vogels en verklaart waarom wij van ze houden.
 
 
.
 
 
*  PETERSON, R., G.Mountford en P.Hollom - Petersons Vogelgids van alle Europese vogels, uitg.: Kosmos (34e ed.mei 2021), ISBN 9789021579580, gebonden, 328 blz., formaat 11,5X18,4cm,  €37,50
De klassieker Petersons vogelgids van alle Europese vogels is al sinds 1954 zo’n verkoopsucces dat je zou denken dat iedere vogelliefhebber hem al heeft – de vraag naar dit boek is echter onveranderd. Niet voor niets: deze vogelgids is een overzichtelijk, compleet, rijk geïllustreerd standaardwerk, dat tegelijkertijd handzaam en praktisch is.
Naast alle Europese soorten wordt ook elke tot de Nederlandse lijst behorende vogelsoort beschreven. Daarnaast worden in het hoofdstuk ‘Dwaalgasten’ 170 voor Europa zeldzame vogels behandeld.
Dat maakt Petersons gids tot een uniek naslagwerk.
Inclusief prachtige kleurenillustraties en verspreidingskaarten.
 
 
 
*  RODTS, Jan - De slimste vogelgids: Alle regelmatige broedvogels van België en Nederland, uitg.: Houtekiet (6e ed.feb.2021), ISBN 9789089249302, gebonden, 464 blz., €29,99
Vogelgidsen kan je grosso modo in twee groepen verdelen: enerzijds zijn er de gidsen voor de diehards, waarin de ongeveer 530 vogelsoorten van Europa worden beschreven aan de hand van tekeningen, anderzijds die voor beginners, meestal geïllustreerd met foto’s. Debuterende vogelkijkers hebben vaak moeite om in hun gids de vogelsoort terug te vinden die ze tijdens hun wandeling gespot hebben. Deze veldgids is anders. Aan de hand van schitterende foto’s behandelt hij alle regelmatige broedvogelsoorten van België en Nederland, gerangschikt volgens lichaamsgrootte. Dankzij fijne pijltjes vind je in één oogopslag de karakteristieke kenmerken terug van elke vogel. De ideale compagnon de route dus voor elke vogelkijker, wandelaar en doorsnee natuurliefhebber.
 
 
 
 
*  UNWIN, Mike en David Tipling - Vogeltrek: Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels, uitg.: Fontaine (sep.2020), ISBN 9789059562462, gebonden, 288 blz., €32,00
De gigantische intercontinentale vogeltrek die elk jaar door miljoenen gevleugelde migranten gemaakt wordt, werd pas eind negentiende eeuw ontdekt door wetenschappers. Ondanks de geavanceerde apparatuur vandaag de dag, weten we nog steeds weinig over de wetenschap achter deze jaarlijkse migratie.
In dit rijk geïllustreerde boek beschrijven vooraanstaand natuurschrijver Mike Unwin en gelauwerd natuurfotograaf David Tipling 67 verschillende soorten vogels wereldwijd en onderzoeken ze hoe deze soorten zich hebben aangepast aan hun migratiepatronen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse retourvlucht van Indische ganzen over de Himalaya naar Antarctica en weer terug naar het Verenigd Koninkrijk, dat maar liefst een verbluffende 96.000 kilometer beslaat.
Unwin en Tipling tonen diep begrip voor de wetenschap, het mysterie en het wonder van vogelmigratie.
 
 
*  VOS, Dick de en Sam Gobin - Veldgids Vogeltrek: trekvogels herkennen aan hun roep, uitg.: KNNV (juni 2019), ISBN 9789050116657, gebonden, 320 blz., formaat 217x133x24mm,  €34,50
Elk jaar is de vogeltrek weer een fascinerend fenomeen. Welke vogels zijn dat en hoe herken je ze? Deze gids helpt om trekvogels te herkennen aan hun trekroep en vliegbeeld. Van de imposante kraanvogels tot aan de kleinste zangvogels en van de meest algemene ganzen tot en met zeldzame doortrekkers als roodkeelpieper of ortolaan.
Illustratieve foto’s en sonogrammen van de geluiden helpen bij de herkenning. Verspreidingskaarten met de broed- en overwinteringsgebieden maken de soms lange trekroutes zichtbaar. De geluiden zijn te beluisteren op de app BirdSounds Europe.
In samenwerking met Vogelbescherming Nederland.
Vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe':  Om de geluiden te beluisteren die in deze gids worden beschreven, adviseren wij u de zeer uitgebreide app BirdSounds Europe te gebruiken. In deze app is een aparte collectie opgenomen die direct toegang bieden tot de geluiden die in de Veldgids Vogeltrek worden beschreven. De app bevat (op het moment van schrijven) bijna 2000 verschillende geluiden van 413 Europese vogelsoorten. En dit wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.
 
*  VOS, Dick de - Veldgids Vogelzang: Vogels herkennen aan hun zang en roep, uitg.: KNNV (3e ed.sep.2020), ISBN 9789050117906, gebonden, 288 blz., formaat 223x155x22mm,  €37,50
Veldgids Vogelzang beschrijft de roep, zang, triller of roffel van 200 Europese soorten die vooral door hun geluid opvallen, van tjiftjaf tot wielewaal en van bosuil tot parelduiker. De gids stelt niet het uiterlijk centraal, maar het geluid. Een helder systeem van determinatiesleutels leidt in enkele stappen naar de beschrijving per soort, met foto’s, verspreidingskaarten en sonogrammen die de geluiden letterlijk in beeld brengen. De beschrijvingen vatten roep en zang treffend in woorden, daarbij aangevuld met handige ezelsbruggetjes, van de misthoorn van de roerdomp tot het ‘kwik-me-dit’ van de kwartel. Ook de functie van de verschillende soorten roep en zang wordt beschreven. Vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe' Aanvullend kunt u de app BirdSounds Europe aanschaffen. Deze uitgebreide app biedt gemakkelijk toegang tot de in het boek beschreven geluiden. Een handig boek voor beginners én gevorderden. Ook geschikt voor vogelcursussen en –excursies. Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017. ‘Deze veldgids geeft een vliegende start bij het herkennen van vogelzang en biedt ook de doorgewinterde vogelaar veel nieuwe inzichten’ - Ruud van Beusekom, Vogelbescherming Nederland.
 
*  VOS, Dick de - De Nachtegaal: Portret van een onsterfelijke zanger, uitg.: KNNV (mei 2021), ISBN 9789050118101, gebonden, 168 blz.,  €19,95
De nachtegaal is een bescheiden vogel met een onopvallend verenkleed. Hij laat zich niet snel zien, maar des te meer horen. Zijn virtuoze zang is door de eeuwen de inspiratiebron geweest van talloze dichters, musici en beeldende kunstenaars.
Literatuurwetenschapper en vogelkenner Dick de Vos duikt diep in de cultuurgeschiedenis en de symboliek van deze iconische vogel. We maken kennis met de biologische nachtegaal en duiken diep in de relatie tussen vogelzang en muziek. We leren de nachtegaal kennen als liefdesvogel, als christelijk icoon en als symbool van eeuwige schoonheid. Een bont boek, rijk geïllustreerd en in een vlotte stijl met de nodige humor.
Dick de Vos studeerde literatuur­weten­schappen en is organisatieadviseur, ­natuurgids en natuurjournalist. Hij is auteur van diverse natuurboeken (Veldgids Vogelzang, Veldgids Vogeltrek) en wordt veel gevraagd voor ­lezingen, cursussen en vogel­excursies in ­binnen- en buitenland. Zijn boek Wat zingt daar? was genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2020.
 
 
*  WESSELING, Monica - Waarom heeft een vogel geen tanden? Antwoorden op meer dan 100 verrassende vragen, uitg.: Luitingh Sijthoff (maart 2020), ISBN 9789024588817, paperback, 160 blz., formaat 215X141X13mm,  €15,99
‘Heeft een vogel nooit hoogtevrees?’, ‘Lusten ijsberen ook pinguïns?’ en ‘Hoe komen zeevogels aan drinkwater?’ Wanneer zulke vragen zich in je hoofd nestelen, wil je niets liever dan het antwoord weten.
In dit boek beantwoordt Monica Wesseling nu tientallen bizarre maar wetenswaardige vogelvragen. Met de bevlogenheid en humor waar ze inmiddels om bekendstaat, vertelt ze originele verhalen over de wonderen van de vogelwereld.
Een heerlijk boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur, dieren en vogels in het bijzonder.
 
 
 
 
 
 
 
BOEKHANDEL INTERGLOBE
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
Bestellingen  Boeken en/of kaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en) over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
Als u bestelt vanuit het buitenland: de BIC-code is:  INGBNL2A .
 
Wij berekenen binnen Nederland géén verzendkosten. Bij zendingen naar het buitenland wordt standaard €5,00 verzendkosten in rekening gebracht.
 
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling per omgaande aan u verzonden.
 
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen, dus ook boeken die niet op deze website staan vermeld. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers, kunst, godsdienst… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
 
 
 
[HXI1402]