[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home

(Reis)literatuur

Afghanistan

Afrika continent

Albanië

Algerije

Amerika continent

Andorra

Angola

Antarctica

Antigua Barbuda

Argentinië

Armenië

Aruba

Australië

Azerbeidzjan

A z i ë

Bahamas

Bahrein

Bangladesh

Barbados

België

Belize

Benin

Bermuda

Bhutan

Birma (Myanmar)

Bolivia

Bonaire

Bosnië-Herzegovina

Botswana

Brazilië

Brunei

Bulgarije

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Canada

Canarische Eilanden

CAR Centr Afr Rep

Cayman Islands

C h i l i

C h i n a

Colombia

Comoren

Congo Brazzaville

Congo Kinshasa

Cook Islands

Costa Rica

C u b a

Curaçao

Cyprus

Denemarken

Djibouti

Dominica

Dominicaanse Rep

Dubai & AbuDhabi (VAE)

Duitsland

Ecuador

Egypte

El Salvador

Equatoriaal Guinea

Eritrea

Estland

Ethiopie

Europa

Faerøer

F i j i

Filippijnen

Finland

Frankrijk

Frans Guyane

Gabon

Gambia

Georgië

Ghana

Grenada

Griekenland

Groenland

Groot-Brittannië

GB Londen

GB Schotland

Guadeloupe (F)

Guatemala

Guinée

Guinée Bissau

Guyana

Haiti

Honduras

Hongarije

Hong Kong

Ierland

IJsland

I n d i a

Indonesië

Irak Iraq

I r a n

Israël

Italië

Ivoorkust

Jamaica

Japan

Jemen

Jordanië

Kaapverdië

Kameroen

Kazachstan

Kenia

Kirgizië

Koeweit

Kosovo

Kroatië

L a o s

Lesotho

Letland

Libanon

Liberia

L i b i ë

Litouwen

Luxemburg

Madagascar

Malawi

Malediven

Maleisië

M a l i

Malta

Marokko

Martinique

Mauritanië

Mauritius

Mayotte

Mexico

Moldavië

Mongolië

Montenegro

Mozambique

Namibië

Nederland

NL Geschiedenis

NL Utrecht

Nepal

New Caledonia

Nicaragua

Nieuw-Zeeland

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Noord-Macedonië

Noorwegen

Oekraïne

Oezbekistan

Oman

Oostenrijk

Pakistan

Palau

Palestina

Panama

Papua New Guinea

Paraguay

Peru

Polen

Portugal

Puerto Rico

Qatar

La Réunion (F)

Roemenië

Rusland

Rwanda

Saint Lucia

Saint Vincent

Samoa

São Tomé e Principe

Saudi Arabië

Senegal

Servië

Seychellen

Sierra Leone

Singapore

Sint Maarten

Slovenië

Slowakije

Solomon Islands

Somalië Somaliland

Spanje

Spitsbergen

Sri Lanka

Sudan & Zuid Sudan

Suriname

Swaziland

Syrië

Tadzjikistan

Tahiti

Taiwan

Tanzania

Thailand

Timor-Leste

Togo

Tonga

Trinidad

Tsjaad

Tsjechië

Tunesië

Turkmenistan

Uganda

Uruguay

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten

Vietnam

Virgin Islands

Wereld

Witrusland

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

Zuid-Korea

Zweden

Zwitserland

Catalogus

Astronomie

Gezondheid

Vogelboeken

ntv

Disclaimer

Contact

Turkije

Falkland Islands

 
V o g e l b o e k e n
B i r d b o o k s
zie rechterkolom voor bestelinformatie
 
 
 
 
*  AUDEVARD, Aurélien - Alle vogels van Europa: 860 soorten in 2200 foto's, uitg.: KNNV (3e ed.2016), ISBN 9789050115940, paperback, 448 blz., formaat 19X13,5X3cm,  €32,50
De meest complete vogelgids voor Europa - Beschrijft alle 860 Europese vogelsoorten inclusief zeldzame dwaalgasten, bevat meer dan 2000 foto's van topkwaliteit en is gericht op herkenning in het veld. Een aanwinst voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Alle vogels van Europa biedt per soort talrijke foto's en een heldere soortbeschrijving. Hiernaast beknopte informatie over zang, habitat en verspreiding. Extra handig: pijlen die aangeven op welke kenmerken je moet letten, en vergelijkende foto's om sterk gelijkende soorten van elkaar te onderscheiden.
Uit de pers: "Alle Vogels van Europa verdient het predicaat 'Beste foto-vogelgids van dit moment'. De gids geeft een afgerond overzicht van alle Europese vogels, de foto's zijn duidelijk, de aanwijzingen van bijzondere kenmerken zijn perfect, de beschrijvingen zijn beknopt maar voldoende. Een zeer bruikbare en welkome, actuele aanvulling op bestaande determinatiegidsen."
Aurélien Audevard is ornitholoog bij de Ligue de protection des oiseaux délégation Paca (LPO PACA). Eerder schreef hij boeken over vogels in Frankrijk en over digiscopie.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  COFTA, Thomas - Handboek vogels in vlucht: Herken vliegbeelden van zangvogels, uitg. KNNV (juli 2021), ISBN 9789050118248, paperback, 496 blz., €39,95
Dit is de eerste vogelgids voor de herkenning van Europese zangvogels in vlucht. Grensverleggend, met meer dan 1.850 verbluffende kleurenafbeeldingen. Het boek combineert nauwkeurige illustraties, die de belangrijkste vorm- en kleurkenmerken tonen, met een reeks foto’s die voor elke soort het vliegbeeld laten zien.
De soortbeschrijvingen zijn kort en essentiële informatie over vliegwijze en structuur wordt nauwkeurig weergegeven. Bovendien worden vluchtroepen beschreven en weergegeven in sonogrammen. Aansprekende schrijfstijl met nieuwe kennis over vluchtidentificatie, waardoor het onmisbaar is voor alle vogelaars.
Zeer rijk geïllustreerd met meer dan 1850 foto’s en tekeningen. 205 soorten Europese zangvogels en 32 gerelateerde soorten.
Informatie over vluchtroepjes met een link naar de geluiden.  Nederlandstalige uitgave.
Tomasz Cofta is een van de meest ervaren ornithologen in Europa en heeft bijna honderdduizend vogels van meer dan tweehonderd soorten (voornamelijk zangvogels) geringd in Europa, Azië en Afrika. Daarnaast is hij een veelgeprezen vogelillustrator en auteur.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  DIEK, Harvey van - Veldgids vogels vergelijken: Vogelgids voor soorten die op elkaar lijken, uitg.: KNNV (sep.2021), ISBN 9789050118217, paperback, 224 blz., 14,5x21,5cm, €32,50
Veel mensen vinden vogelherkenning lastig omdat veel soorten op elkaar lijken. Hoe zie je bijvoorbeeld dat het een zanglijster is en geen grote lijster? En waarom is dat een glanskop en geen matkop?
Met dit handzame boek leer je gemakkelijk hoe je de vogelsoorten uit elkaar kunt houden. Anders dan bij een gangbare vogelgids staan de gelijkende soorten op dezelfde pagina.
Het boek bevat 200 soorten en honderden duidelijke tekeningen van Elwin van der Kolk. De handige pijltjes bij de belangrijkste verschillen en een beknopte beschrijving helpen om de vogels in een oogopslag te herkennen. Via QR-codes kun je de vogelgeluiden beluisteren en meer informatie vinden.
Ideaal dus voor beginners, en ook gevorderden zullen dit een fijne gids vinden. - Een gids die net een stapje extra zet in vogelherkenning - De perfecte aanvulling op bestaande vogelgidsen.  Met tekeningen van Elwin van der Kolk.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  DIERSCHKE, Volker - Welke vogel is dat? ANWB Vogelgids: Meer dan 440 Europese vogelsoorten, uitg.: Kosmos (feb.2021), ISBN 9789021579535, paperback, 256 blz., formaat 193X118X16mm,   €22,50
Met de ANWB Vogelgids van Volker Dierschke weet je altijd het antwoord op de vraag Welke vogel is dat?
Een ontzettend handige zakgids om de meest voorkomende soorten vogels te determineren.
Alle belangrijke kenmerken zijn overzichtelijk in beeld gebracht met heldere foto’s voor een snelle herkenning en duidelijke tekeningen voor de kenmerkende details.
Heel geschikt voor gebruik bij excursies, onderweg in Nederland of op vakantie in Europa.
Deze gids bevat meer dan 440 Europese vogelsoorten.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
.
 
 
 
* DUIJSENS, Inge - Vogelgids voor beginners: ontdek de 50 mooiste vogels van de lage landen, uitg.: Edicola Publ. (nov.2022), ISBN 9789493201859, 128 blz., formaat 17x22cm, €22,95
Meer dan ooit staan de vogels in Nederland en België in de belangstelling en is het vogel spotten heel populair Inge Duijsens kiest in Vogelgids voor beginners niet voor een ‘tsunami’ aan vogelsoorten waardoor de vogelspotter in spe niet weet waar te beginnen, maar selecteerde voor dit zeer toegankelijke boek de mooiste door haar zelf gefotografeerde vogels in Nederland en België en laat zien wat er allemaal te ontdekken valt. Een stimulans om naar buiten te gaan en om zelf deze 50 gewone en bijzondere vogels te gaan spotten in de nabije omgeving. Een aantal vogels kent iedereen wel en wordt gezien als onze ‘gewone‘ soorten. Inge weet dan op haar bijzondere manier deze soorten vast te leggen en laat de lezer meegenieten van de prachtige natuur bij ons om de hoek. Van het eenvoudige pimpelmeesje dat zich als een parachuutje laat vallen tot het verborgen leven van de roerdomp, een reiger met een zeer goede schutkleur die een teruggetrokken leven leidt in het riet. Een vogelboek zoals nog niet eerder gepubliceerd!
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  DUQUET, Marc - Vogelgids voor kids: Leer eenvoudig vogels kijken en herkennen, uitg.: Kosmos (sep.2022), ISBN 9789043925310, paperback, 192 blz., formaat 14,5X19cm,  €17,50
Waarom trekken sommige vogels en andere niet? Waar, wanneer en hoe kan ik vogels kijken en welke verrekijker heb ik nodig? Je vindt de antwoorden op deze en nog veel meer vragen in de Vogelgids voor kids.
Deze kindervogelgids bevat veel informatie over het opzoeken en spotten van de meest voorkomende vogels in Nederland en België.
Gemakkelijk leesbaar en met vele duidelijke illustraties en kleurenfoto’s!
Ook leuk: deze gids heeft een afstreeplijst om bij te houden welke vogels je gezien hebt.
Met een voorwoord van Camilla Dreef, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland.
 
 
 
 
*  GEJL, Lars - Roofvogelgids, uitg.: Noordboek (aug.2019), ISBN 9789056155483, paperback, 304 blz., formaat 216X205X28mm, €34,90
De Roofvogelgids behandelt alle broedende roofvogels van Europa en is geïllustreerd met meer dan 520 nieuwe foto’s, gemaakt door Europese topfotografen. De Roofvogelgids bevat bovendien, en als eerste boek over roofvogels ooit, vergelijkingsplaten, waar op elkaar lijkende soorten naast elkaar worden getoond, ter ondersteuning van een snelle en zekere determinatie. De vogels kunnen gemakkelijk op naam gebracht worden dankzij de uitvoerige beschrijvingen die de volgende onderdelen bevatten: • de biologie van alle roofvogelsoorten • beknopte beschrijving van de verspreidingsgebieden en trek • tekeningen van de silhouetten en de jizz • rui en kleden • gelijkende soorten • ‘vlucht’platen met pijlaanwijzingen naar de typische kenmerken voor de soort • QR-codes naar de geluiden van de vogels.
De Roofvogelgids is een vernieuwende en serieuze veldgids voor ornithologen op alle niveaus. Lars Gejl is een van de beste natuurfotografen van de wereld en gespecialiseerd in vogelfotografie.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  HAAN, Nico de - De gewiekste vogelgids: Slim en eenvoudig vogels herkennen voor iedereen, uitg.: Kosmos (april 2021), ISBN 9789021579146, flexibound paperback, 400 blz., formaat 14X20cm, €27,50
In De gewiekste vogelgids presenteert Nico de Haan een uniek nieuw systeem om vogels te herkennen. De indeling op kleur, vorm, leefgebied, gedrag en geluid maakt dat het veel gemakkelijker wordt om een vogel te herkennen en de juiste naam bij de juiste vogel te vinden.
Met zijn jarenlange ervaring met het geven van vogelcursussen voor de Vogelbescherming als uitgangspunt, heeft De Haan de perfecte methode gecreëerd om beginnende vogelaars op weg te helpen.
Een onmisbare gids voor iedereen die op een eenvoudige manier vogels wil leren herkennen. Met prachtige illustraties van vogel- en natuurschilder Elwin van der Kolk.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  HOOIJMEIJER, O C - De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa, uitg.: Noordboek (april 2019), ISBN 9789056154967, paperback, 240 blz., formaat 20X13cm,  €19,90
Na het verschijnen in 2013 van De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa is kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer onverdroten doorgegaan met het speuren naar niet-bestaande vogels. Veldreizen naar het uiterste noorden van Rusland, tot in het diepe zuiden van de mediterrane landen hebben geleid tot de ontdekking van bijna vijftig nieuwe specimen, alle zeer nauwkeurig beschreven en verbeeld. Voor het onderzoek naar de bij de ontdekte vogels behorende 'Volkswijsheden' heeft de schrijver vele tandeloze, zeer bejaarde bewoners van veelal het platteland geïnterviewd, teneinde de vaak bijna in vergetelheid geraakte spreuken te kunnen behouden voor het nageslacht. Voor de in deze nieuwe Gids opgenomen ´Recepten met niet-bestaande vogels' heeft O.C. Hooymeijer bovendien vele culinair specialisten geraadpleegd en tientallen archieven en bibliotheken verspreid over heel Europa bezocht.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  LUITEN VAN ZANDEN, Jan et al - Gevleugelde geschiedenis van Nederland: De Nederlanders en hun vogels, uitg.: Ambo|Anthos (juli 2022), ISBN 9789026357749, gebonden, ca.688 blz., geïllustreerd in full colour, formaat 15X23cm,  €44,99
Gevleugelde geschiedenis van Nederland, fraai gebonden en met een keur aan bijzonder beeldmateriaal, is een monumentaal werk dat iedere vogel- en geschiedenisliefhebber in de kast moet hebben. Met een voorwoord van Nico de Haan.
Vogels spelen soms een onverwachte rol in de menselijke geschiedenis, en omgekeerd, mensen spelen vaak een bijzondere rol in de geschiedenis van vogels. Van de vroegste vogelfossielen die zijn teruggevonden in de Limburgse mergel, de introductie van het gebraden kippetje door de Romeinen en het met ganzenveer genoteerde hebban olla vogala tot de papegaai van Johan de Witt, het overzeese drama van de dodo, de vogelliefde van Van Gogh en ‘vogelen’ als nationale COVID-hobby – ieder bijzonder verhaal in dit fraaie en kloeke boek ontsluit weer een nieuwe episode in het eeuwenoude verbond tussen de Nederlanders en hun vogels.
Gevleugelde geschiedenis van Nederland – onder redactie van historicus en vogelaar Jan Luiten van Zanden, bijgestaan door Helena Cordašev en Erik de Bruin – bevat bijdragen van Jelle Reumer, Theunis Piersma, Jean-Marc van Tol, Nicoline van der Sijs, Jaap Tielbeke en vele anderen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* MAYNTZ, Melissa - Vogeltrek: De opmerkelijke wereldreizen van vogels, uitg.: Luitingh Sijthoff (sep.2020), ISBN 9789024591640, gebonden, 144 blz., formaat 193x142x20mm, €21,99
Vogeltrek is een prachtig geïllustreerd natuurboek over de wonderlijkste, gevaarlijkste en grootste migraties van vogels. Ontdek onder andere het verhaal van keizerspinguïns, die massaal door gebieden trekken waar slechts weinig anderen kunnen overleven. Volg ook de noordse stern, die in zijn leven een miljoen kilometer kan afleggen – bijna driemaal de afstand tussen de aarde en de maan. Vogeltrek combineert pakkend geschreven verhalen van vogelsoorten over de hele wereld met beeldschone illustraties. Een informatief en inspirerend boek dat je nieuwsgierigheid naar geheel nieuwe hoogten tilt.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
.
 
* MEBS, Theodor & Winfried Nachtigall - ANWB Roofvogelgids van Europa, uitg.: Kosmos (2021), ISBN 9789021585703, paperback, 248 blz., formaat 13,5X19,5cm, €30,00
De Roofvogelgids van Europa van Daniel Schmidt-Rothmund, Winfried Nachtigall & Theodor Mebs is dé vogelgids voor iedereen die alles wil weten over alle Europese roofvogels.
De 39 soorten worden zeer uitvoerig beschreven, compleet met hun specifieke kenmerken, habitat, jachtmethoden, voortplanting en populaties.
Met meer dan 300 foto’s, illustraties inclusief vliegbeelden, en verspreidingskaarten wordt het herkennen en waarnemen van deze majestueuze vogels heel eenvoudig.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
*  MEESTERS, Ger - De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen, uitg.: Kosmos (april 2021), ISBN 9789021579122, paperback, 208 blz., formaat 13,5X19,5cm,  €22,50
150 natuurgebieden, 125 vogelportretten, 30 fiets- en wandeltochten.
Wie van vogels houdt en er graag op uittrekt, vindt in De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en België van doorgewinterde vogelaar Ger Meesters de beste gebieden in Nederland en Vlaanderen om vogels te spotten.
Dit kunnen natuurgebieden zijn, maar ook dijken, rivieroevers, plassen of parken.
Met kaartjes, suggesties voor fiets- en wandelroutes en uitgebreide beschrijvingen van de vogelsoorten die onderweg te zien zijn.
Kortom, een praktische gids voor alle natuurliefhebbers die nieuwe, mooie plekken willen ontdekken waar vele vogels zich thuisvoelen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
.
 
 
*  MOSS, Stephen - De zwaluw, uitg.: Ambo/Anthos (juni 2021), ISBN 9789026354793, gebonden, 208 blz., €22,99
De zwaluw van Stephen Moss is het nieuwe boek van de geliefdste vogelschrijver van het Verenigd Koninkrijk, over het wonderlijke leven van de zwaluw. Op de poolgebieden na kun je hem over de hele wereld spotten: de zwaluw. Met zijn snelle, schichtige vlucht, kenmerkende gevorkte staart en voortdurende gekwetter is hij dan ook moeilijk te missen.
Na zijn succesvolle vogelbiografieën over het roodborstje en het winterkoninkje volgt de Britse vogelkenner Stephen Moss in De zwaluw een jaar uit het leven van deze vogel. Moss weet de raadselen waarmee de geduchte insectenjager – en globetrotter – is omgeven op een meeslepende wijze te ontrafelen, waarbij hij uiteraard oog heeft voor alles wat de zwaluw zowel ornithologisch als cultuurhistorisch interessant maakt. Met zijn oogstrelende uitvoering is De zwaluw van Stephen Moss het ultieme vogelboek voor het voorjaar.
Stephen Moss is een Brits natuurhistoricus, vogelaar, auteur en televisieproducent. Hij heeft tal van natuur- en vogelboeken op zijn naam staan en produceerde vele natuurseries. Voor zijn werk ontving hij een prestigieuze prijs namens de British Trust for Ornithology, vanwege zijn inspanningen voor de ornithologie. De vertaling van De zwaluw is in handen van meestervertaler Robbert-Jan Henkes.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  PETERSON, R., G.Mountford en P.Hollom - Petersons Vogelgids van alle Europese vogels, uitg.: Kosmos (34e ed.mei 2021), ISBN 9789021579580, gebonden, 328 blz., formaat 11,5X18,4cm,  €39,99
De klassieker Petersons vogelgids van alle Europese vogels is al sinds 1954 zo’n verkoopsucces dat je zou denken dat iedere vogelliefhebber hem al heeft – de vraag naar dit boek is echter onveranderd. Niet voor niets: deze vogelgids is een overzichtelijk, compleet, rijk geïllustreerd standaardwerk, dat tegelijkertijd handzaam en praktisch is.
Naast alle Europese soorten wordt ook elke tot de Nederlandse lijst behorende vogelsoort beschreven. Daarnaast worden in het hoofdstuk ‘Dwaalgasten’ 170 voor Europa zeldzame vogels behandeld.
Dat maakt Petersons gids tot een uniek naslagwerk.
Inclusief prachtige kleurenillustraties en verspreidingskaarten.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
*  UNWIN, Mike en David Tipling - Vogeltrek: Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels, uitg.: Fontaine (sep.2020), ISBN 9789059562462, gebonden, 288 blz., €32,99
De gigantische intercontinentale vogeltrek die elk jaar door miljoenen gevleugelde migranten gemaakt wordt, werd pas eind negentiende eeuw ontdekt door wetenschappers. Ondanks de geavanceerde apparatuur vandaag de dag, weten we nog steeds weinig over de wetenschap achter deze jaarlijkse migratie.
In dit rijk geïllustreerde boek beschrijven vooraanstaand natuurschrijver Mike Unwin en gelauwerd natuurfotograaf David Tipling 67 verschillende soorten vogels wereldwijd en onderzoeken ze hoe deze soorten zich hebben aangepast aan hun migratiepatronen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse retourvlucht van Indische ganzen over de Himalaya naar Antarctica en weer terug naar het Verenigd Koninkrijk, dat maar liefst een verbluffende 96.000 kilometer beslaat.
Unwin en Tipling tonen diep begrip voor de wetenschap, het mysterie en het wonder van vogelmigratie.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  VOS, Dick de en Sam Gobin - Vogeltrek: trekvogels herkennen aan hun roep, uitg.: KNNV (juni 2019), ISBN 9789050118255, gebonden, 320 blz., formaat ca.13X22cm,  €36,50
Elk jaar is de vogeltrek weer een fascinerend fenomeen. Welke vogels zijn dat en hoe herken je ze? Deze gids helpt om trekvogels te herkennen aan hun trekroep en vliegbeeld. Van de imposante kraanvogels tot aan de kleinste zangvogels en van de meest algemene ganzen tot en met zeldzame doortrekkers als roodkeelpieper of ortolaan.
Illustratieve foto’s en sonogrammen van de geluiden helpen bij de herkenning. Verspreidingskaarten met de broed- en overwinteringsgebieden maken de soms lange trekroutes zichtbaar. De geluiden zijn te beluisteren op de app BirdSounds Europe.
In samenwerking met Vogelbescherming Nederland.
Vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe':  Om de geluiden te beluisteren die in deze gids worden beschreven, adviseren wij u de zeer uitgebreide app BirdSounds Europe te gebruiken. In deze app is een aparte collectie opgenomen die direct toegang bieden tot de geluiden die in de Veldgids Vogeltrek worden beschreven. De app bevat (op het moment van schrijven) bijna 2000 verschillende geluiden van 413 Europese vogelsoorten. En dit wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  VOS, Dick de - Veldgids Vogelzang: Vogels herkennen aan hun zang en roep, uitg.: KNNV (3e ed.sep.2020), ISBN 9789050117906, gebonden, 288 blz., formaat 223x155x22mm,  €39,50
Veldgids Vogelzang beschrijft de roep, zang, triller of roffel van 200 Europese soorten die vooral door hun geluid opvallen, van tjiftjaf tot wielewaal en van bosuil tot parelduiker. De gids stelt niet het uiterlijk centraal, maar het geluid. Een helder systeem van determinatiesleutels leidt in enkele stappen naar de beschrijving per soort, met foto’s, verspreidingskaarten en sonogrammen die de geluiden letterlijk in beeld brengen. De beschrijvingen vatten roep en zang treffend in woorden, daarbij aangevuld met handige ezelsbruggetjes, van de misthoorn van de roerdomp tot het ‘kwik-me-dit’ van de kwartel. Ook de functie van de verschillende soorten roep en zang wordt beschreven. Vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe' Aanvullend kunt u de app BirdSounds Europe aanschaffen. Deze uitgebreide app biedt gemakkelijk toegang tot de in het boek beschreven geluiden. Een handig boek voor beginners én gevorderden. Ook geschikt voor vogelcursussen en –excursies. Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017. ‘Deze veldgids geeft een vliegende start bij het herkennen van vogelzang en biedt ook de doorgewinterde vogelaar veel nieuwe inzichten’ - Ruud van Beusekom, Vogelbescherming Nederland.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  VOS, Dick de - Ode aan de nachtegaal: Portret van een onsterfelijke zanger, uitg.: KNNV (mei 2021), ISBN 9789050118101, gebonden, 168 blz.,  €15,00
De nachtegaal is een bescheiden vogel met een onopvallend verenkleed. Hij laat zich niet snel zien, maar des te meer horen. Zijn virtuoze zang is door de eeuwen de inspiratiebron geweest van talloze dichters, musici en beeldende kunstenaars.
Literatuurwetenschapper en vogelkenner Dick de Vos duikt diep in de cultuurgeschiedenis en de symboliek van deze iconische vogel. We maken kennis met de biologische nachtegaal en duiken diep in de relatie tussen vogelzang en muziek. We leren de nachtegaal kennen als liefdesvogel, als christelijk icoon en als symbool van eeuwige schoonheid. Een bont boek, rijk geïllustreerd en in een vlotte stijl met de nodige humor.
Dick de Vos studeerde literatuur­weten­schappen en is organisatieadviseur, ­natuurgids en natuurjournalist. Hij is auteur van diverse natuurboeken (Veldgids Vogelzang, Veldgids Vogeltrek) en wordt veel gevraagd voor ­lezingen, cursussen en vogel­excursies in ­binnen- en buitenland. Zijn boek Wat zingt daar? was genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2020.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
*  WESSELING, Monica - Waarom heeft een vogel geen tanden? Antwoorden op meer dan 100 verrassende vragen, uitg.: Luitingh Sijthoff (maart 2020), ISBN 9789024588817, paperback, 160 blz., formaat 215X141X13mm,  €19,99
‘Heeft een vogel nooit hoogtevrees?’, ‘Lusten ijsberen ook pinguïns?’ en ‘Hoe komen zeevogels aan drinkwater?’ Wanneer zulke vragen zich in je hoofd nestelen, wil je niets liever dan het antwoord weten.
In dit boek beantwoordt Monica Wesseling nu tientallen bizarre maar wetenswaardige vogelvragen. Met de bevlogenheid en humor waar ze inmiddels om bekendstaat, vertelt ze originele verhalen over de wonderen van de vogelwereld.
Een heerlijk boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur, dieren en vogels in het bijzonder.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenin de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
 
 
archief vogelboeken:  http://www.interglobetravel.nl/1606316.htm
(de meeste in het archief vermelde boeken zijn niet meer leverbaar!)
 
 
 
BOEKHANDEL INTERGLOBE
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
Bestellingen  Boeken en/of kaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en) over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
 
Wij berekenen géén verzendkosten. Wij verzenden alleen binnen Nederland.
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling per omgaande aan u verzonden.
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen, dus ook boeken die niet op deze website staan vermeld. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers, kunst, godsdienst… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
 
 
 
[HXI1402cXXD0205]