[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home

(Reis)literatuur

Afghanistan

Afrika continent

Albanië

Algerije

Amerika continent

Andorra

Angola

Antarctica

Antigua Barbuda

Argentinië

Armenië

Aruba

Australië

Azerbeidzjan

A z i ë

Bahamas

Bahrein

Bangladesh

Barbados

België

Belize

Benin

Bermuda

Bhutan

Birma (Myanmar)

Bolivia

Bonaire

Bosnië-Herzegovina

Botswana

Brazilië

Brunei

Bulgarije

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Canada

Canarische Eilanden

CAR Centr Afr Rep

Cayman Islands

C h i l i

C h i n a

Colombia

Comoren

Congo Brazzaville

Congo Kinshasa

Cook Islands

Costa Rica

C u b a

Curaçao

Cyprus

Denemarken

Djibouti

Dominica

Dominicaanse Rep

Dubai & AbuDhabi (VAE)

Duitsland

Ecuador

Egypte

El Salvador

Equatoriaal Guinea

Eritrea

Estland

Ethiopie

Europa

Faerøer

F i j i

Filippijnen

Finland

Frankrijk

Frans Guyane

Gabon

Gambia

Georgië

Ghana

Grenada

Griekenland

Groenland

Groot-Brittannië

GB Londen

GB Schotland

Guadeloupe (F)

Guatemala

Guinée

Guinée Bissau

Guyana

Haiti

Honduras

Hongarije

Hong Kong

Ierland

IJsland

I n d i a

Indonesië

Irak Iraq

I r a n

Israël

Italië

Ivoorkust

Jamaica

Japan

Jemen

Jordanië

Kaapverdië

Kameroen

Kazachstan

Kenia

Kirgizië

Koeweit

Kosovo

Kroatië

L a o s

Lesotho

Letland

Libanon

Liberia

L i b i ë

Litouwen

Luxemburg

Madagascar

Malawi

Malediven

Maleisië

M a l i

Malta

Marokko

Martinique

Mauritanië

Mauritius

Mayotte

Mexico

Moldavië

Mongolië

Montenegro

Mozambique

Namibië

Nederland

NL Geschiedenis

NL Utrecht

Nepal

New Caledonia

Nicaragua

Nieuw-Zeeland

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Noord-Macedonië

Noorwegen

Oekraïne

Oezbekistan

Oman

Oostenrijk

Pakistan

Palau

Palestina

Panama

Papua New Guinea

Paraguay

Peru

Polen

Portugal

Puerto Rico

Qatar

La Réunion (F)

Roemenië

Rusland

Rwanda

Saint Lucia

Saint Vincent

Samoa

São Tomé e Principe

Saudi Arabië

Senegal

Servië

Seychellen

Sierra Leone

Singapore

Sint Maarten

Slovenië

Slowakije

Solomon Islands

Somalië Somaliland

Spanje

Spitsbergen

Sri Lanka

Sudan & Zuid Sudan

Suriname

Swaziland

Syrië

Tadzjikistan

Tahiti

Taiwan

Tanzania

Thailand

Timor-Leste

Togo

Tonga

Trinidad

Tsjaad

Tsjechië

Tunesië

Turkmenistan

Uganda

Uruguay

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten

Vietnam

Virgin Islands

Wereld

Witrusland

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

Zuid-Korea

Zweden

Zwitserland

Catalogus

Astronomie

Gezondheid

Vogelboeken

ntv

Disclaimer

Contact

Turkije

Falkland Islands

 
 
I e r l a n d
Ireland Eire
 
reisboeken en landkaarten
zie rechterkolom voor bestelinformatie
 
 
 
 
 
reisgidsen:
 
*  CAPITOOL - Reisgids Ierland, uitg.: Van Reemst (22e ed. 2020), ISBN 9789000385881, paperback, 320 blz., geheel in kleur op luxe papier, meer dan 750 kleurenillustraties, €31,99
In de Capitool Reisgids Ierland is het land opgedeeld in acht gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, pubs, amusement en winkels.
Met de frisse nieuwe lay-out, nieuwe hotel- en restaurantpagina's, verbeterde kaarten en nieuwe reisroutes heeft de reisgids een complete make-over gekregen.
Met de reisgids Capitool Ierland ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, cafés en pubs, accommodaties, winkels en amusement. Daarnaast geeft Capitool Ierland in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  DERKSEN, Guido - Dominicus Landenreeks: Ierland, uitg.: Gottmer (juli 2023), ISBN 9789025778972, paperback, 354 blz., formaat 13,5X21cm,  €25,99
Ierland heeft zijn geheel eigen charme: ruige kusten, golvende groene heuvels, verstilde veengebieden, vriendelijke en humorvolle mensen, Keltische mystiek en vrolijke folkmuziek. Daarbij zijn twee fascinerende grote steden, Dublin en Belfast, elk voor zich al een lange stedentrip waard. Middelgrote plaatsen als Cork en Galway zijn ook interessant, terwijl het Ierse dorpsleven je tientallen jaren terugvoert in de tijd, toen alles nog eenvoudig en overzichtelijk was.
Ontdek Ierland en Noord-Ierland op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken Dublin, The Burren, Ring of Kerry, Belfast en meer. Beleef de bezienswaardigheden van bruisend Dublin: overdag cultuur en 's avonds aan de zwier. Bewonder de ruige kliffen en golvende groene heuvels, ervaar de Keltische mystiek, beleef spektakel in Titanic Belfast, en bezoek een klassieke pub. Uiteraard kan een échte Guinness daarbij niet ontbreken. Ierland en Noord-Ierland is een prachtig vakantieland, vol met ongerepte natuur en bruisende steden.
Deze reisgids zit boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto’s en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door een Nederlandstalige expert. Guido Derksen is reisjournalist en schrijver en schreef voor Dominicus meerdere reisgidsen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  DEUTEKOM, Lucy van - Ierland: de Wild Atlantic Way, uitg.: Edicola (juli 2021), ISBN 9789493201217, paperback, 160 blz., formaat 17x22cm, €24,50
Het inspiratieboek Ierland – de Wild Atlantic Way laat de schoonheid van de Ierse westkust zien, die van oudsher een zeer populaire vakantiebestemming is. De term ‘Wild Atlantic Way’ is relatief nieuw (2014) en verbindt de negen graafschappen in Noordwest, West en Zuidwest Ierland, allen gelegen aan de Atlantische Oceaan. Met de schilderachtige dorpjes, eeuwenoude tradities en schitterende natuur blijft dit deel van Ierland tot de verbeelding spreken. Met meer dan 300 kleurenfoto’s en een grote hoeveelheid tips, laat de auteur op gepassioneerde wijze de meest bezienswaardige plekken aan de autoroute zien, en geeft achtergronden over de Kelten, Vikingen en Britse overheersers. 
Reisleidster Lucy Deutekom houdt sinds enkele jaren een online blog bij www.mijnstaddublin.com over haar leven in Dublin en is actief of Facebook en Instagram. Ze heeft een groot netwerk in de reiswereld en toezeggingen van reisorganisaties om aandacht aan het boek te geven.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
* DOREY, Martin - Take the slow road: Ierland: Inspirerende reisroutes door heel Ierland met de camper of auto, uitg.: Unieboek/Spectrum (mei 2020), ISBN 9789000376285, paperback, 352 blz., formaat 233X166X35mm,  €28,99
Prachtige vergezichten, verlaten stranden, adembenemende oude plekken, majestueuze rivieren, indrukwekkende kliffen, het onontdekte platteland, hoge bergwegen, schitterende natuur, vriendelijke mensen – het is allemaal te vinden in Ierland. En als je optimaal wilt genieten van dit prachtige land, waarom zou je je dan haasten?
In Take the slow road Ierland laten we je de 24 beste reisroutes door Ierland zien. We tonen je de mooiste plekken en vertellen je wat er zo speciaal aan is. We slingeren door Ierland over adembenemende wegen, tuffen over bergpassen en dwalen langs de kust. We laten je de leuke en vaak gratis suggesties om te doen zien. We geven je informatie over de beste routes voor iedereen: surfers, natuurliefhebbers, klimmers of wandelaars. We geven je de steilste, de bochtigste, de engste en de interessantste routes. En je hebt er niet eens een eigen camper voor nodig – we vertellen je zelfs waar je een camper of kampeerbusje kunt huren.
Met schitterende foto’s, handige kaarten en grappige teksten van de koning van de kampeerbus: Martin Dorey. Ga er op een koude dag voor zitten en maak plannen voor je volgende reis – Martin Dorey neemt je (langzaam) mee naar groene velden, stranden, bergen en rustige wegen, waardoor je het liefst meteen zou willen vertrekken!
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  INSIGHT GUIDES - Insight Guide Ierland, uitg.: Cambium (mei 2017), ISBN 9789066554627, paperback, 416 blz., 278 kleurenfoto's, 30 kaarten/plattegronden  [Nederlandstalig], €25,90
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit wonderbaarlijke land. In het eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, cultuur, de bevolking, natuur, godsdienst, architectuur en de keuken van Ierland. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van het levendige Dublin naar de Victoriaanse bouwkunst in Belfast. Van de subtropische zuidwestkust naar het ruige noorden. Ontdek verborgen meren en kasteelruïnes; het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over onder andere ‘De marsen’, ‘Ierland in films’ en ‘De Burren’. De gedetailleerde kaarten en honderden prachtige kleurenfoto’s maken deze reisgids compleet.
In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, toeristische tips, gezondheid, klimaat, winkelen, buitenactiviteiten, nuttige adressenen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Ierland is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  INSIGHT GUIDES - Insight Guide to Ireland (Travel Guide with Free eBook), uitg.: APA Publications (11e ed. aug.2023), ISBN 9781839053412, paperback, ca. 352 blz., [Engelstalig]  €23,90
Newly updated edition of Insight Guides Ireland (with free app and eBook) is ideal for travellers seeking immersive cultural experiences.
In-depth on history and culture: travellers can enjoy special features on Belfast's Turbulent History and Irelands top walks, all written by local experts.
High-production values: smart flexi-binding and first-rate, full-colour photography throughout.
In-depth on history and culture.
Invaluable maps, travel tips and practical information ensure effortless planning.
Inspirational colour photography throughout.
Inventive design that makes for an engaging reading experience. With its great selection of places to see and colourful magazine-style layout, this Ireland guidebook is just the tool you need to accompany you before or during your trip.
The Insight Guide Ireland covers: Dublin, Excursions from Dublin, The Southeast, Cork and Surroundings, The Southwest, Limerick and the Shannon Region, The Cliffs of Moher, The Burren Galway and the West, and Inland Ireland.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  KRIEGER, Carsten - Crossbill Guides: Ireland, uitg.: KNNV (april 2022), ISBN 9789491648205, paperback, 256 blz., formaat 15X21cm,  [Engelstalig]  €28,95
This nature travel guidebook combines descriptions of landscape, flora and fauna with routes that will bring you face to face with Ireland’s wild side.  Ireland, the Emerald Isle, is famous for its checkerboard landscape of green fields and hedgerows. Its coast showcases sandy beaches, mudflats and saltmarshes, Atlantic Rainforests, rocky shores and cliffs, all home to a staggering variety of wildlife. Ireland’s coastal waters are among the best in Europe to see whales and dolphins and other rare marine animals.
The Crossbill Guide Ireland is the authoritative wildlife and nature travel guidebook to that island and includes both the Republic of Ireland and Northern Ireland. The book provides insights into how this varied landscape came into being with a description of its flora and fauna. The book combines this background with carefully selected hiking and driving routes that cover the best places to discover Ireland’s wildlife and ecosystems. This is the most complete nature travel guide on the market with walks and car routes.  Bird and wildlife watching andnatural history.  Carsten Krieger has been living and working in Ireland as a natural history photographer and author since 2002. He has published and contributed to 16 books on Ireland’s nature, landscape and heritage including the acclaimed The Wildflowers of Ireland and Ireland’s Coast.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  LONELY PLANET - Ireland (16e ed. maart 2024), ISBN 9781838698058, paperback, 616 blz., ca.106 landkaarten/plattegronden, €24,90
A small country with a big reputation, helped along by a breathtaking ancient landscape and fascinating, friendly people, whose lyrical nature is expressed in the warmth of their welcome. Inside Lonely Planet Ireland Travel Guide: Full-colour maps and images throughout.  Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.  Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.  Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out and shopping. Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - including customs, history, art, literature, music, landscapes, sports, food and drink. Free, convenient pull-out Dublin map, plus over 86 colour maps. 
Covers: Covers Dublin, Counties Wicklow and Kildare, Counties Wexford, Waterford, Carlow and Kilkenny, Cork, Kerry, Limerick and Tipperary, Clare, Galway, Mayo and Sligo, County Donegal, the Midlands, Belfast, Down and Armagh, Londonderry and Antrim, Fermanagh and Tyrone.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  LONELY PLANET - Ireland's Best Road Trips, uitg.: Lonely Planet Publications (4e ed.maart 2024), ISBN 9781788688345, paperback, circa 240 blz., 121 maps, geheel in kleur, €24,90
Featuring 34 amazing road trips, from 2-day escapes to 2-week adventures, you can explore the brooding loneliness of Connemara and the exquisite peninsulas of the southwest, all with your trusted travel companion. Get to Ireland, rent a car, and hit the road!
Inside Lonely Planet Ireland’s Best Trips: Lavish colour and gorgeous photography throughout. Itineraries and planning advice to pick the right tailored routes for your needs and interests. Get around easily - 34 easy-to-read, full-colour route maps, detailed directions. Insider tips to get around like a local, avoid trouble spots and be safe on the road - local driving rules, parking, toll roads.  Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping and sight-seeing.  Useful features - including Driving Problem Buster, Detours, and Link Your Trip.
Covers: Dublin, Ennis, Cork, Galway, Belfast, the Dingle Peninsula, Wexford, Waterford, Killarney, Limerick, Westport, Tralee, Kenmare, Ring of Kerry, Connemara, Glendalough, Doolin, Derry, Bangor.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  LONELY PLANET - Experience Ireland, uitg.: Lonely Planet Publications (1e ed. mei 2022), ISBN 9781838694692, paperback, circa 258 blz., geheel in kleur, bevat 420 kaarten en plattegronden, formaat 14X18cm,  €23,90
Een nieuwe serie van Lonely Planet, gericht op het maken van kortere reizen, waarbij vooral de toeristische hoogtepunten van een land worden beschreven. Experience Ireland is our collection of the country's top sights and most authentic experiences.  Perfect for anyone who doesn’t need accommodation listings, it’s packed with expert knowledge, local secrets and carefully crafted itineraries, as well as the most relevant and up-to-date advice, to help you create an unforgettable trip.
Inside Lonely Planet’s Experience Ireland:  Full-colour images throughout.  Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.  Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.  Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.  Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - including customs, history, art, literature, music, politics, landscapes, sports, food and drink. Free, convenient pull-out Dublin map, plus easy-to-use colour maps to help you navigate your destination.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  ROUGH GUIDES - The Rough Guide to Ireland, uitg.: APA publications (13e ed. nov.2021), ISBN 9781789197136, paperback, 632 blz., formaat 13X20X3cm,  €22,90
This fully revised and redesigned 11th edition of The Rough Guide to Ireland takes you into every corner of the land, with insider tips, itineraries for shorter or longer stays, author favourites and an appetite-whetting "things not to miss" section that ensures you'll miss none of the must-do experiences. Full-colour maps and photography throughout mean this Rough Guide is the clearest and most inspirational yet.
Expert authors have every new development covered, from the exciting recent changes in Belfast to the Wild Atlantic Way, a 2500km driving route from Donegal to Cork.
You'll find in-depth, up-to-date descriptions of the best accommodation - be it hotel, B&B or hostel - and eating, drinking and partying options, from the top places for local dishes to the snuggest pubs for a "session" of traditional Irish music. Comprehensive contextual information includes coverage of everything from sports, festivals and music to history and literature. Make the most of your time on the Emerald Isle with The Rough Guide to Ireland.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  TROTTER REISGIDS - Ierland, uitg.: Lannoo (april 2018), ISBN 9789401449557, paperback, 700 blz., €29,99
Een uitgebreide selectie logies, restaurants, cafés en winkels voor elk budget en voor elke stemming: goedkoop kamperen, luxueus dineren, authentieke bars afschuimen. Alle bezienswaardigheden worden uitvoerig beschreven en overzichtelijk ingedeeld: 3 Trottermannetjes voor de hoogtepunten, 2 of 1 voor de minder bekende, maar toch niet te missen plekjes. Met handige overzichtskaarten en gedetailleerde stadsplattegronden waarop alle adressen en bezienswaardigheden gelokaliseerd zijn.
Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters.
Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen.
Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter.
Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen.
Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  VERREZEN, Jeff - Ierland Oostkust: met Belfast, Dublin en Cork, uitg.: Edicola (okt. 2022), ISBN 9789493300019, paperback, 160 blz., formaat 17X22cm, €24,50
Als tegenhanger van de toeristische ontplooiing van de Ierse zuid- en westkust ging men het oostelijk deel van Ierland promoten onder de slogan ’The Ancient East’. Hiermee wordt de regio van Dundalk tot Cork in de kijker geplaatst. In dit boek hangen we er meteen de oostkust van Noord-Ierland aan vast. Niet alleen komen de hoofdsteden Belfast en Dublin uitvoerig aan bod in deze reisgids maar ontdekken we ook hoe de oostkust de poort tot Ierland werd voor de Vikingen en de Anglo-Normandiërs, op hun beurt gevolgd door de Engelse heersers. Het was eveneens het gebied van de eerste Ierse kerstening, de grote kloosters en de plaats waar de hoogkoningen regeerden. Graftomben, ouder dan de Egyptische piramiden, zullen je verrassen. Daarnaast worden we overdonderd door de fotogenieke vissershaventjes, naast de natuur van de prachtige glens met de slingerende smalle wegen omzoomd. Je zult ervaren dat er in Europa geen gelijke is als het gaat om uitnodigende pubs. Niet alleen door de inrichting maar vooral ook door de muziek en de sociale contacten die je er met gemak kan leggen. Jef Verrezen en zijn echtgenote reisden sinds 1980 vele tientallen keren naar Ierland en begeleidden veel groepen door het Emerald Isle. Ze bewoonden er een tiental jaren een oude hoeve in Kilgarvan, het hart van County Kerry.
 
 
 
Dublin
 
*  LENFERINK, Dominique - 100% Dublin, uitg.: Mo-Media (sep.2018), ISBN 9789493195721, paperback, ca.90 blz., bevat uitvouwbare plattegronden, formaat 12X18cm,  €19,99
Met time to momo Dublin (voorheen 100% Dublin) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip!Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak ontdek je Dublin in no-time. Met zes leuke wandelingen, duidelijke kaarten en een uitneembare plattegrond. Een citytrip naar Dublin is voor veel mensen niet de meest voor de hand liggende keuze. Geheel onterecht: de stad is uiterst compact en altijd gezellig druk. Laat je overrompelen door de diversiteit van de wijken, van creatief en knus, historisch en imposant tot modern en ruimtelijk. Struin door het pubrijke Temple Bar met zijn leuke keienstraatjes, ontdek bezienswaardigheden als Trinity College, duizel bij The Millennium Spire of waai uit aan de kust. Je shoppershart kun je ophalen in de twee ruime winkelstraten. En daarna kun je terecht in prachtig ingerichte restaurants, waarvan sommige ’s avonds veranderen in clubs met een supersfeer.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
* DEUTEKOM, Lucy - Dublin: de stad, bergen & zee, uitg.: Edicola|PassePartout Reisgidsen, (okt.2020), ISBN 9789493201057, paperback, 160 blz., formaat 220X172X15mm,  €24,50
De Ierse hoofdstad staat bekend om haar pubs met live muziek, klassieke architectuur, groot aanbod van (gratis) musea, een bewogen geschiedenis en gastvrije mensen. Ook als natuurliefhebber kan je alle kanten uit, want Dublin is zo veel méér dan een gezellige stad. Wist je bijvoorbeeld dat een UNESCO natuurreservaat binnen de stadsgrenzen ligt? En dat de lange afstandsroute Wicklow Way in Dublin begint? Binnen een uur ben je in de bergen of in een van de vele charmante kustplaatsjes.
Dit boek geeft ontelbare tips om te ontdekken wat achter de grote attracties verstopt zit, en suggesties voor de mooiste wandelingen en adembenemende fietstochten.
Lucy Deutekom woont sinds 2015 in Dublin en schrijft met veel passie over de Ierse gewoonten en de vele boeiende plekken die de stad te bieden heeft. Met haar achtergrond in de Politicologie geeft ze historische en politieke achtergronden van de Britse overheersing en de Troubles. Lucy Deutekom houdt sinds enkele jaren een online blog bij www.mijnstaddublin.com over haar leven in Dublin en is actief of Facebook en Instagram.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  ANWB Extra Dublin, uitg.: ANWB (4e ed. 2017), ISBN 9789018041298 , paperback, 132 blz., bevat uitneembare plattegrond, €15,50
ANWB Extra reisgids Dublin:  Ontdek Dublin met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Dublin! Door de combinatie van de Ierse gezelligheid, de hippe Dublin's Dockland en stranden op steenworp afstand, is Dublin een perfecte bestemming voor een leuke citytrip. De compacte ANWB Extra reisgids Dublin biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen.Dublin laat zich gemakkelijk te voet verkennen, want het centrum is niet veel groter dan dat van een provinciestadje. En dat komt met al die pubs waar het Guinness bier rijkelijk vloeit niet eens zo slecht uit. De ANWB Extra reisgids Dublin biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Bezoek de middeleeuwse St. Patrick's Cathedral, zoek de rust op in het Phoenix Park en doe een kroegentocht door de stad. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  CONGHAILE, Pól Ó - Secret Dublin: an unusual guide, uitg.: Jonglez Publ., (juni 2019), ISBN 9782361953188, paperback, 256 blz., formaat 19X10,5cm,  €18,95
Discover the inner sanctum of Freemason’s Hall, see Napoleon’s toothbrush, marvel at a hoax plaque hidden in plain sight on O’Connell Bridge, try George IV’s footprints for size, venture into a Georgian time capsule on Henrietta Street, cross the bridge beneath which William Rowan Hamilton had his ‘Eureka’ moment, explore a ‘museum’ flat preserved exactly as it was almost 100 years ago, tune into the world of vintage radio in a Martello Tower, spot Dublin’s subterranean river, or post your thoughts in a mystery letterbox …
Dublin offers endless opportunities for getting off the tourist grid – for peering into the city’s fascinating past and present. All you need to know is where to look and who to ask for.
Secret Dublin – An unusual guide is an indispensable resource for those who thought they knew everything about the city, or who want to discover its hidden treasures.
Skip the crowds and clichés, and really get beneath the city’s skin …
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  DK Eyewitness Travel Top 10 Dublin, uitg.: Dorling Kindersley (aug.2023), ISBN 9780241615843 , paperback, 144 blz., bevat los bijgevoegde plattegrond, €14,99
An unbeatable, pocket-sized guide to Dublin, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists, and a laminated pull-out map - all designed to help you see the very best of Dublin.  Explore the myriad collections of the National Museum of Ireland, admire majestic Trinity College, immerse yourself in history at EPIC Ireland or GPO Witness History, or spend an evening in the lively Temple bar district. From Top 10 performing arts venues to the Top 10 things to do for free - this easy-to-use travel guide is packed with information to help you discover the very best of Dublin.
Inside Top 10 Dublin:  Five easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend or a week.  Top 10 lists showcase Dublin's best attractions, covering Trinity College, National Gallery of Ireland, Christ Church Cathedral, Dublin Castle and more.   Free laminated pull-out map of Dublin, plus eleven colour neighbourhood maps.
In-depth neighbourhood guides explore Dublin's most interesting areas, with the best places for shopping, going out and sightseeing. Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day.  Essential travel tips including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transport, visa and health information.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  LONELY PLANET - Dublin City Guide (12e ed. mrt.2020), ISBN 9781787018204, paperback, 288 blz., bevat 44 kaartjes en plattegronden, €18,90
Dublin’s key ingredients: a thousand-year history, marinated until rich in heritage and sprinkled with hedonism. Visit and enjoy. Inspirational images, 3D illustrations, city walks and recommendations from our expert authors.
Planning features and top itineraries to help you plan the perfect trip. Local secrets and hidden travel gems that will make your trip unique. Plus top sights in 3D, best city walks, Dublin’s nightlife uncovered and day trips to historic sites.
Coverage includes: Plan Your Trip, Grafton Street & Around, Merrion Square & Around, Temple Bar, Kilmainham & the Liberties, North of the Liffey, Docklands & the Grand Canal, Day Trips, Understand Dublin and Survival Guide.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
|
 
 
*  LONELY PLANET - Dublin Pocket Guide (7e ed. mei 2024), ISBN 9781838698850, pocketformaat, 160 blz., €12,90
Lonely Planet’s Pocket Dublin is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you.  Stroll through the cobbled squares of Trinity College, Ireland’s most prestigious university; savour a pint of the famous black stuff at the Guinness Storehouse; and explore storied Dublin Castle; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Dublin and begin your journey now!
Inside Lonely Planet’s Pocket Dublin:  Full-colour maps and images throughout.  Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.  Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips and prices.  Honest reviews for all budgets:  eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
wandelen:
 
*  EDER, Birgit - Rother Wandelgids: Ierland: 50 wandelingen tussen Donegal en Kerry, Wicklow en Connemara, uitg.: Elmar (1e ed.maart 2016), ISBN 9789038925288, pocketformaat 165X116X9mm, 168 blz., €18,99
De 50 wandeltochten in de Rother wandelgids Ierland bieden zowel "Ierse klassiekers" als echte insider-tips, waaronder prachtige tochten door de Ierse hoogveengebieden, door idyllische landschappen in de buurt van rivieren en langs de kusten. Sporen van de Kelten en Vikingen of de ruïnes van middeleeuwse kastelen en kloosters zijn keer op keer terug te vinden in het oorspronkelijke natuurlijke landschap.
Van het netwerk van prachtige weggetjes en eenzame voetpaden die het eiland doorkruisen, heeft de auteur en Ierland-expert Birgit Eder een aantrekkelijke selectie van tochten gemaakt: van de korte, ontspannen kustwandeling tot de uitgebreide dagwandeling in het ruige berggebied, alles is inbegrepen.
Alle wandelingen  zijn nauwkeurig beschreven, hebben gedetailleerde wandelkaarten met de route daarop ingetekend en nuttige hoogteprofielen. Deze informatie wordt aangevuld met gedetailleerde informatie over looptijden, hoe u ergens komt, waar u kunt stoppen voor een drankje en waar u kunt overnachten. GPS-tracks kunnen worden gedownload vanaf de website van de uitgever.
Tips over bezienswaardigheden en de talrijke kleurenfoto's zorgen ervoor dat u het groene eiland graag te voet zult willen ontdekken.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  BARDWELL, Sandra - The Kerry Way, uitg.: Rucksack Readers (3e ed.2021), ISBN 9781913817015, ringband, 64 blz., bevat routekaart, €22,95
The Kerry Way runs for 126 miles (203 km) through Ireland's most spectacular mountain landscapes, starting and finishing in the town of Killarney. Dramatic peaks and glens, wild moorlands, lakes and windswept passes blend magnificently with extensive coastal panoramas. The complete walk takes nine days, but it can easily be shortened. This guidebook contains all you need to plan and enjoy your holiday on the Kerry Way: othe Way in sections, with summaries of distance, terrain and where to find food and drink oconcise background on geology, scenery and wildlife oa special feature on Carrauntoohil, Ireland's highest peak oplanning information for travel by car, train, bus or plane  oin full colour, with over 60 photographs odrop-down map of the Kerry Way in five panels (1:118,000) oon waterproof paper throughout.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  SINGER, Peter - Landscapes of Ireland: car tours and walks, uitg.: Sunflower Books (aug.2010), ISBN 9781856913850, paperback, 136 blz., UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
Ireland is a country of unmatchable landscapes that never fail to give you a satisfying sense of discovery — from the magnificently wooded Killarney lakeland to the stark moonscapes of the Burren, from the sheer cliffs, exposed headlands and sand-fringed coves of the indented west coast to the wild misty hills in Donegal, from the dazzling Giant’s Causeway to secluded loughs hidden in turf-laden mountains. Steeped in legend and history, Ireland has cairns, stone circles, standing stones, ring-forts and countless burial sites, all testifying to diverse Neolithic cultures. These exciting archaeological finds will be special attractions whether you are walking in Ireland or touring Ireland by car.
The richness of Ireland is not only reflected in its varied landscapes, myth-drenched sites and historic monuments, but also in its picturesque villages, lively towns and snug pubs where all the locals meet. But most of all it is the people that really count. They really are friendlier, known for their hospitality, and rightly so.
Area covered: both the Irish Republic and Northern Ireland, with the focus on the mountainous coastal regions.
The best months for walking in Ireland are from May to September — but be prepared for showers, whatever the month!
 
*  DILLON, Paddy - Walking the Wicklow Way: A week-long walk from Dublin to Clonegal, uitg.: Cicerone (mei 2021), ISBN 9781786310507, paperback, 112 blz., formaat 17.2X11.6X0.8cm,  €17,50
De Wicklow Way was het eerste langeafstandswandelpad dat in Ierland werd aangelegd. Coming in at 130km (81 miles), the route traverses the county of Wicklow, from Marlay Park on the outskirts of Dublin to Clonegal, just over the county border in neighbouring Carlow, and can be comfortably completed in a week. The guide also details several adjacent trails that can be interchanged with the main route, and short detours off-route (also described) lead to welcoming villages offering accommodation and a range of other facilities.
The route is presented in seven stages, each with an overview followed by clear route description and mapping. There are elevation profiles and notes on local points of interest. In addition to background information about the county's history, geology, plants and wildlife, you will find all the information you need to walk the route, with helpful advice on transport, accommodation and kit. Accommodation listings, useful contacts and a glossary of Irish place-names can be found in the appendices.
Wicklow is een gebied met gevarieerde landschappen: bergen en uitgestrekte hooglanden bieden uitgestrekte uitzichten, terwijl andere etappes je door groene valleien en langs schilderachtige meren voeren. De streek is rijk aan zowel cultuur als geschiedenis, met de oude Monastic City in Glendalough als bijzonder hoogtepunt. En natuurlijk zijn er karakteristieke dorpjes en pubs waar je de echte Ierse gastvrijheid kunt ervaren. De Wicklow Way heeft veel te bieden en is een geweldige manier om dit prachtige graafschap te verkennen.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
      
 
 
landkaarten:
 
overzichtskaarten:
*  World Mapping Project, Irland-Ireland 1:350.000, ISBN 9783831771189, uitg.: Reise Know-How Verlag Rump, €11,95
*  Freytag&Berndt, wegenkaart,  Ireland 1:350.000,   ISBN 9783707905885, €14,95
*  Michelin 712, Ireland 1:400.000  €11,95
 
plattegronden:
*  Borch Maps, Dublin 1:12.000, ISBN 9783866091344, €9,95
*  Ordnance Survey, Dublin Street Map 1:20.000, ISBN 9781908852168, €14,90
 
---> Een landkaart bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
bladoverzicht topografische kaarten Ierland 1:50.000
 
Topografische kaarten / wandelkaarten
Ordnance Survey of Ireland Discovery Series 1:50.000
 
* blad 1 Donegal (NW), ISBN 9781903974506, €18,90
* blad 2 Donegal (N Cent), ISBN 9781903974513, €18,90
* blad 3 Donegal (NE), Derry, ISBN 9781903974520, €18,90
* blad 6 Donegal (Cent), Tyrone, ISBN 9781903974537, €18,90
* blad 10 Donegal (SW), ISBN 9781903974544, €18,90
* blad 11 Donegal (S), ISBN 9781903974551, €18,90
* blad 16 Donegal, Fermanagh, Leitrim, Sligo, ISBN 9781903974568, €18,90
* blad 22 Mayo, ISBN 9781905511310, €18,90
* blad 23 Mayo, ISBN 9781903974577, €18,90
* blad 24 Mayo, Sligo, ISBN 9781905511327, €18,90
* blad 25 Sligo (E), Leitrim, Roscommon, ISBN 9781912140183, €18,90
* blad 26 Cavan, Fermanagh, Leitrim, Roscommon, Sligo, ISBN 9781903974599, €18,90
* blad 30 Mayo (W. Cent), ISBN 9781903974636, €18,90
* blad 31 Mayo (C), ISBN 9781903974643, €18,90
* blad 32 Mayo, Roscommon, Sligo, ISBN 9781903974247, €18,90
* blad 33 Leitrim, Longford, Roscommon, Sligo, ISBN 9781905511433, €18,90
* blad 34 Cavan, Leitrim, Longford, Meath, Westmeath, ISBN 9781903974261, €18,90
* blad 35 Cavan, Louth, Meath, Monaghan, ISBN 9781903974254, €18,90
* blad 36 Armagh, Down, Louth, Meath, Monaghan, ISBN 9781912140152, €18,90
* blad 37 Mayo (SW), Galway, ISBN 9781903974650, €18,90
* blad 38 Galway, Mayo (S Cent), ISBN 9781903974667, €18,90
* blad 39 Galway, Mayo, Roscommon, ISBN 9781903974223, €18,90
 
---> Een landkaart bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
   
 
* blad 40 Galway, Longford, Roscommon, Westmeath, ISBN 9781903974278, €18,90
* blad 41 Longford, Meath, Westmeath, ISBN 9781903974209, €18,90
* blad 42 Meath, Westmeath, ISBN 9781905511440, €18,90
* blad 43 Dublin, Louth, Meath, ISBN 9781903974674, €18,90
* blad 44 Galway, ISBN 9781905511341, €18,90
* blad 45 Galway, ISBN 9781905511037, €18,90
* blad 46 Galway, ISBN 9781903974292, €18,90
* blad 47 Galway, Offaly, Roscommon, Westmeath, ISBN 9781903974230, €18,90
* blad 48 Offaly, Westmeath, ISBN 9781903974308, €18,90
* blad 49 Kildare, Meath, Offaly, Westmeath ISBN 9781903974162, €18,90
* blad 50 Dublin, Kildare, Meath, Wicklow ISBN 9781905511419, €18,90
* blad 51 Clare, Galway, ISBN 9781905511358, €18,90
* blad 52 Clare, Galway, ISBN 9781905511457, €18,90
* blad 53 Clare, Galway, Offaly, Tipperary ISBN 9781903974322, €18,90
* blad 54 Laois, Offaly, Tipperary, ISBN 9781903974339, €18,90
* blad 55 Kildare, Laois, Offaly, Wicklow, ISBN 9781905511365, €18,90
* blad 56 Wicklow, Dublin, Kildare, ISBN 9781905511051, €18,90
* blad 57 Clare, ISBN 9781905511372, €18,90
* blad 58 Clare, Limerick, Tipperary, ISBN 9781905511464, €18,90
* blad 59 Clare, Offaly, Tipperary, ISBN 9781903974353, €18,90
* blad 60 Kilkenny, Laois, Tipperary ISBN 1903974364, €18,90
* blad 61 Carlow, Kildare, Kilkenny, Laois, Wicklow ISBN 1903974372, €18,90
* blad 62 Carlow, Wexford, Wicklow ISBN 9781905511471, €18,90
* blad 63 Clare, Kerry, ISBN 9780905511068, €18,90
* blad 64 Clare, Kerry, Limerick, ISBN 9781905511075, €18,90
* blad 65 Clare, Limerick, Tipperary, ISBN 9781905511082, €18,90
* blad 66 Tipperary, Limerick ISBN 1903974399, €18,90
* blad 67 Kilkenny, Tipperary, ISBN 9781905511099, €18,90
* blad 68 Carlow, Kilkenny, Wexford, ISBN 9781905511105, €18,90
* blad 69 Wexford, ISBN 9781905511112, €18,90
* blad 70 Kerry, ISBN 1903974852, €18,90
* blad 71 Kerry, ISBN 9781905511129, €18,90
* blad 72 Kerry, Cork, Limerick, ISBN 9781905511136, €18,90
* blad 73 Cork, Limerick ISBN 1903974402, €18,90
* blad 74 Cork, Limerick, Tipperary, Waterford ISBN 9781905511488, €18,90
* blad 75 Kilkenny, Tipperary, Waterford (North) ISBN 1903974046, €18,90
* blad 76 Carlow, Kilkenny, Waterford, Wexford ISBN 1903974186, €18,90
* blad 77 Wexford ISBN 1903974178, €18,90
* blad 78 Kerry ISBN 1903974690, €18,90
* blad 79 Cork, Kerry ISBN 1903974410, €18,90
* blad 80 Cork ISBN 9781905511143, €18,90
* blad 81 Cork, Waterford, ISBN 9781912140725, €18,90
* blad 82 Waterford, ISBN 9781912140732, €18,90
* blad 83 Kerry, ISBN 9781912140282, €18,90
* blad 84 Cork, Kerry, ISBN 9781912140268, €18,90
* blad 85 Cork, Kerry, ISBN 9781912140275, €18,90
* blad 86 Cork, ISBN 9781908852564, €18,90
* blad 87 Cork,  ISBN 9781912140749, €18,90
* blad 88 Cork, ISBN 9781912140756, €18,90
* blad 89 Cork, ISBN 9781912140015, €18,90
 
---> Een landkaart bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
BOEKHANDEL INTERGLOBE 
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
vlag van Ierland
 
kaart van Ierland
 
ligging van Ierland
 
 
Bestellingen  Boeken en/of landkaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Selecteer en kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en)  over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28 ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
 
Wij berekenen géén verzendkosten. Wij verzenden alleen binnen Nederland.
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling per omgaande aan u verzonden.
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
 
* * * * *
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen, dus ook boeken die niet op deze website staan vermeld. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers, kunst, godsdienst… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
 
* * * * *
 
*  RILEY, Lucinda - Het meisje op de rots, uitg.: Xander (juni 2019), ISBN 9789401611206, paperback, 496 blz., formaat ca.14X21X4cm,  €15,00
Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt. Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?
 
* KEEGAN, Claire - Dit soort kleinigheden (oorspr.: Small Things Like These), uitg.: Nieuw Amsterdam (nov.2021), ISBN 9789046828502, gebonden, 144 blz., formaat 12,5x20cm, €17,50
Een virtuoos verhaal over moed - en de prijs daarvan - in het katholieke Ierland van de jaren tachtig.
December 1985. In een kleine stad op het Ierse platteland levert Bill Furlong, kolen- en houthandelaar, de bestellingen van zijn klanten af. Hij voelt zich gezegend met zijn eigen bedrijfje, een vrouw en vijf slimme dochters. Hij weet dat hij geluk heeft gehad. Zijn moeder werd op haar vijftiende zwanger het huis uit gegooid, maar kreeg als huishoudster kost en inwoning bij een rijke dame waardoor Bill als kind naar school kon. Op kerstavond bezorgt hij zijn laatste bestelling bij het plaatselijke klooster, waar de nonnen onder het mom van heropvoeding jonge vrouwen uitbuiten in de wasserette. Daar ontdekt hij iets wat leidt tot een beslissing die zijn leven voor altijd zal veranderen.
 
 
*  BRYAN, José - What's the story? Op reis langs de verhalen van Ierland, uitg.: Withagen (sep.2020), ISBN 9789492597502, paperback, 144 blz., €20,00
Weergaloos nieuw boek dat je, met een lach en een traan, meeneemt op reis naar het mystieke Ierland. De schrijfster weet zo beeldend te vertellen dat je je in Ierland waant waarbij ze regelrecht je hart in schrijft. Ze schuwt niet om ook de wrede kant van de geschiedenis te belichten. “What’s the story?” is een gevleugelde uitspraak in Ierland en wordt vaak als begroeting gebruikt. Het is typerend voor de Ieren, die dol zijn op een goed verhaal, en voor wie het hartstochtelijk en met passie vertellen hiervan diep verweven zit in hun DNA. Dit komt voort uit de eeuwenlange cultuur van de Barden: de verhalenvertellers, zangers en dichters uit de Keltische tijd. De schrijfster van dit boek komt al jaren in Ierland en ontdekte tijdens haar reizen dat er nog steeds zoveel mooie, hilarische, interessante, maar ook hartverscheurende verhalen schuilen achter deuren van knusse pubs en op onverwachte plaatsen die het verdienen om verteld te worden.
 
 
 
 
 
[H92008HcT0802cV2209cN1305cXXT2311]