[Alpenvereinskarten] [Kompass Kaarten] [Nelles Maps] [Tabacco Kaarten] [* Kokogrove Chalets Seychellen *]

Home

(Reis)literatuur

Afghanistan

Afrika continent

Albanië

Algerije

Amerika continent

Andorra

Angola

Antarctica

Antigua Barbuda

Argentinië

Armenië

Aruba

Australië

Azerbeidzjan

A z i ë

Bahamas

Bahrein

Bangladesh

Barbados

België

Belize

Benin

Bermuda

Bhutan

Birma (Myanmar)

Bolivia

Bonaire

Bosnië-Herzegovina

Botswana

Brazilië

Brunei

Bulgarije

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Canada

Canarische Eilanden

CAR Centr Afr Rep

Cayman Islands

C h i l i

C h i n a

Colombia

Comoren

Congo Brazzaville

Congo Kinshasa

Cook Islands

Costa Rica

C u b a

Curaçao

Cyprus

Denemarken

Djibouti

Dominica

Dominicaanse Rep

Dubai & AbuDhabi (VAE)

Duitsland

Ecuador

Egypte

El Salvador

Equatoriaal Guinea

Eritrea

Estland

Ethiopie

Europa

Faerøer

F i j i

Filippijnen

Finland

Frankrijk

Frans Guyane

Gabon

Gambia

Georgië

Ghana

Grenada

Griekenland

Groenland

Groot-Brittannië

GB Londen

GB Schotland

Guadeloupe (F)

Guatemala

Guinée

Guinée Bissau

Guyana

Haiti

Honduras

Hongarije

Hong Kong

Ierland

IJsland

I n d i a

Indonesië

Irak Iraq

I r a n

Israël

Italië

Ivoorkust

Jamaica

Japan

Jemen

Jordanië

Kaapverdië

Kameroen

Kazachstan

Kenia

Kirgizië

Koeweit

Kosovo

Kroatië

L a o s

Lesotho

Letland

Libanon

Liberia

L i b i ë

Litouwen

Luxemburg

Madagascar

Malawi

Malediven

Maleisië

M a l i

Malta

Marokko

Martinique

Mauritanië

Mauritius

Mayotte

Mexico

Moldavië

Mongolië

Montenegro

Mozambique

Namibië

Nederland

NL Geschiedenis

NL Utrecht

Nepal

New Caledonia

Nicaragua

Nieuw-Zeeland

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Noord-Macedonië

Noorwegen

Oekraïne

Oezbekistan

Oman

Oostenrijk

Pakistan

Palau

Palestina

Panama

Papua New Guinea

Paraguay

Peru

Polen

Portugal

Puerto Rico

Qatar

La Réunion (F)

Roemenië

Rusland

Rwanda

Saint Lucia

Saint Vincent

Samoa

São Tomé e Principe

Saudi Arabië

Senegal

Servië

Seychellen

Sierra Leone

Singapore

Sint Maarten

Slovenië

Slowakije

Solomon Islands

Somalië Somaliland

Spanje

Spitsbergen

Sri Lanka

Sudan & Zuid Sudan

Suriname

Swaziland

Syrië

Tadzjikistan

Tahiti

Taiwan

Tanzania

Thailand

Timor-Leste

Togo

Tonga

Trinidad

Tsjaad

Tsjechië

Tunesië

Turkmenistan

Uganda

Uruguay

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten

Vietnam

Virgin Islands

Wereld

Witrusland

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

Zuid-Korea

Zweden

Zwitserland

Catalogus

Astronomie

Gezondheid

Vogelboeken

ntv

Disclaimer

Contact

Turkije

Falkland Islands

 
 
U t r e c h t
 
 
 
reisgidsen
 
* ENG, Henny van der & Fenna Riethof - 111 Plekken in Utrecht die je gezien moet hebben, uitg.: Thoth (3e ed. 2020), ISBN 9789068687057, paperback, ca.240 blz., €17,95
Utrecht kent vele verborgen schatten. Wel eens een expositie bezocht in een oorlogsbunker? Sprinkhanen gegeten in een oude fabriekshal of een ‘Mai Prima’ geproefd bij Roberto Gelato? ‘Geslamd’ op het Jansveld of een virtuele parachutesprong boven Waterlini gemaakt? En ken je alle attracties van het Máximapark?
Henny van der Eng en Fenna Riethof nemen je mee op een ontdekkingsreis die je tot onder de Utrechtse straatstenen en ver daarboven brengt. Ze wijzen de weg naar 111 bijzondere en onvermoede plekken, bieden de beste insidertips en tonen Utrecht op haar veelzijdigst.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
* OEFFELT, Theo van - 111 Plekken in de Gooi- en Vechtstreek die je gezien moet hebben, uitg.: Thoth (3e ed. 2020), ISBN 9789068687804, paperback, ca.240 blz., formaat 20,5X13,5cm,  €17,95
Heeft u wel eens de warmte van de Slangenmuur in ’s-Graveland gevoeld? Of u laten bekoren door het kikkerconcert bij Rust Wat in Blaricum? Genoten van het uitzicht van de Naardense buitenplaats Kommerrust, net zoals Huijgens en Rembrandt?
Ontdek 111 ongewone, curieuze en spannende plekken in de Gooi- en Vechtstreek. Fiets over de kaarsrechte Doodweg naar het St. Janskerkhof. Volg het Engommetje. Geniet bij Fort Uitermeer, op de mooiste plek aan de Vecht, van het eeuwenoude rivierlandschap. En flaneer langs prachtige winkels, natuurlijk te midden van Bekende Nederlanders.
Auteur Theo van Oeffelt (1955) schrijft artikelen en boeken over de vormgeving en inrichting van Nederland. Over die bebouwde omgeving organiseert hij ook congressen en workshops en hij werkt mee aan radio- en televisieprogramma’s. Zijn publicatie De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland  werd bekroond met het Lintje van de Boekverkoper. Hij vertegenwoordigt Nederland in de onder de auspiciën van de UNESCO opererende Association des Journalistes du Patrimoine.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* BURGER, Sabine en Alexander Schwarz - City Trip Utrecht, uitg.: Reise Know-How Verlag Peter Rump (2020), ISBN 9783831732326, paperback, 144 blz., bevat losse plattegrond van Utrecht-Centrum, formaat 11,5x19,5cm, [Duitstalig] €12,95
Deze up-to-date stadsgids is de ideale begeleider om zelfstandig alles over de vierde stad van Nederland te ontdekken: De belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad, maar ook minder bekende attracties en wijken worden in detail beschreven.
De stad heeft fascinerende architectuur: prachtige middeleeuwse gebouwen, De Stijl, maar ook gedurfde constructies uit de 21ste eeuw.
Beschrijvingen van gevarieerde stadswandelingen en een fietstocht.
Suggesties voor ervaringen voor een korte trip.
Uitstapjes naar Kasteel de Haar, Kunstencentrum Herman van Veen en Huis Doorn.
Winkeltips van kleurrijke bloemenmarkten tot stijlvolle modewinkels.
De beste restaurants van de stad en allerlei interessante weetjes over de Nederlandse keuken. Let op: deze gids is Duitstalig.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
fietsgidsen Utrecht
 
*  BRINKE, Wim ten - Utrecht Fietsstad, uitg.: Odyssee Reisgidsen (juni 2020), ISBN 9789461230720, paperback, 96 blz., formaat 200x131x7mm,  €19,50
Fietsvriendelijke stad Utrecht is een van de meest fietsvriendelijke steden in de wereld. Je kunt er geweldig fietsen over een uitgebreid net van fietspaden en fietsstraten. En dat gebeurt in deze Odyssee Reisgids: zes routes brengen je als bewoner of bezoeker buiten de binnenstad. Van een museum met vondsten uit de Romeinse tijd tot bijzondere architectuur in het Utrecht Science Park, van het moderne Máximapark in Leidsche Rijn tot de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Natuurlijk fiets je ook langs binnenstadtoppers als de Dom en de grachten met hun unieke werfkelders. Maar vooral staan de sterren van de stadsrand in schijnwerpers.
Deze Odyssee fietsgids biedt: • Laat je verrassen door de sterren van de stadsrand • Over fietspaden, fietsstraten en rustige buitenweggetjes • Zes routes, van 20 tot 28 kilometer • Met tips voor terrassen en picknickplekken • Door parken en landgoederen van Utrecht.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  TON, Anton - De Utrechtse Elfsteden Fietstocht, uitg.: Buijten en Schipperheijn (maart 2018), ISBN 9789058819772, ringband, 162 blz., €16,90
Een cultuur- en waterhistorische fietstocht van 203 km via fietsknooppunten in etappes van enkele tientallen kilometers langs weilanden, akkers, fruitboomgaarden, kastelen, buitenplaatsen, oude boerderijen, door bossen en over zandheuvels, maar vooral door middeleeuwse steden en langs oude rivieren, kanalen en weteringen.
Het was een verrassende ontdekking dat het ook in de provincie Utrecht mogelijk is om een elfstedentocht te fietsen; er zijn elf plaatsen in de provincie die zich stad mogen noemen op basis van in de middeleeuwen verworven stadsrechten.
Vermelding van kijkpunten, musea, overnachtingsadressen, horeca, winkels en fietsvoorzieningen.
---> Deze fietsgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
wandelgidsen Utrecht
 
*  NIVON - Streekpad 13   Utrechtpad: 162 km Rondom de stad Utrecht, uitg.: NIVON (feb.2024), ISBN 9789083210759, paperback,  €19,90
Na vele jaren is de gids van het Nivon Streekpad 13 Utrechtpad weer beschikbaar.
Door de afwisseling van landschappen is het 162 km lange Utrechtpad een uniek wandelpad.
Utrecht is het landelijke scharnierpunt waar zee, wind, ijs en rivieren elkaar ontmoeten en hun sporen hebben achtergelaten. Dit levert uiteenlopende flora en fauna op. Langs het pad vind je prachtige bossen, landgoederen, heidegebieden, vennen, rivieren, historische stadjes en dorpen. Bovendien telt de provincie veel culturele overblijfselen zoals kastelen, herenhuizen, forten, maar ook de vernieuwde Nieuwe Hollandse Waterlinie en Grebbelinie.
De diverse landschapstypen leveren een uiteenlopende flora en fauna op. Utrecht mag zich rijk prijzen met prachtige bossen, landgoederen, heidegebieden, vennen, rivieren, historische stadjes en dorpen. Bovendien telt de provincie veel culturele overblijfselen zoals kastelen, herenhuizen, forten en in het landschap zichtbare restanten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Grebbelinie. Het pad voert over de Utrechtse Heuvelrug en door het Kromme Rijngebied, Gelderse Vallei, Eemvallei en Vechtvallei. Verrassend is bijvoorbeeld de Gelderse Vallei. Dit gebied is bekend door intensieve veehouderij, maar blijkt een intrigerend samengaan van de Grebbelinie, een lappendeken van landgoederen, heiderestanten en kleinschalig boerenland.
Met deze gids leer je alles over geschiedenis, landschappen, cultuur, natuur en bijzondere bezienswaardigheden langs de route.
 
* BURGERS, Rutger & Rob Wolfs, Wandelen in Utrecht, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (feb.2020), ISBN 9789078641803, paperback, 128 blz., €17,95
Wat fijn dat de meest veelzijdige wandelprovincie van ons land zo centraal gelegen is. In deze provinciewandelgids leiden de ervaren routemakers van de Trage Tochten de wandelaar over bospaden van de Utrechtse Heuvelrug, over graskades in het Groene Hart en door de uiterwaarden langs brede rivieren.
Van berg tot polder wijzen ze ons op vistrappen, kastelen, vestingwerken, en pannenkoekenhuizen en laten ze ons zelfs in een bejaardenhuis koffiedrinken.
Als kers op deze wandeltaart worden wij getrakteerd op een prachtige Stadse Tocht in Utrecht. Een must-have voor de inwoners van Utrecht en een fijne gids voor wie hier nog niet de weg weet.
Rob Wolfs en Rutger Burgers zijn door de wol geverfde route-makers. De afgelopen decennia brachten zij in heel Nederland al de mooiste wandelpaden in kaart. Hun Trage Tochten zijn inmiddels een begrip in de wandelwereld.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
* HAZEU, Cock & Peter Kuiper, Wandelen in de Stichtse Rijnlanden: Tien flinke rondwandelingen in het hart van Nederland van Groene Hart tot Heuvelrug, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (feb.2024), ISBN 9789076092300, paperback, 128 blz., formaat ca.13X21cm,  €17,95
Wandelen in De Stichtse Rijnlanden is de allernieuwste wandelgids in de serie van 'waterschapswandelingen' waar we zes jaar geleden aan begonnen zijn. Waterschappen blijken een goede maat te zijn om in een compacte regio een serie van mooie en interessante (rond)wandelingen te kunnen ontwikkelen. Het gebied van waterschap De Stichtse Rijnlanden ligt voor het overgrote deel in de provincie Utrecht: je wandelt in het Groene Hart, het stroomgebied van de Kromme Rijn, het Waterliniegebied ten zuidoosten van stad Utrecht, en op de Utrechtse Heuvelrug. Met deze wandelgids op zak doe je niet alleen tien mooie, nieuwe wandelingen, maar maak je ook goed kennis met deze fraaie en gevarieerde streek. En dat in het hart van Nederland, 'dichtbij', conform ons motto: WandelenDichtbij. Want om mooi te kunnen wandelen, hoef je niet persé eerst ver te reizen!
 
 
* GOUDRIAAN, Gerard - Stadswandelingen: Utrecht acht keer anders, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (juni 2019), ISBN 9789078641735, paperback, 128 blz., formaat: 12,6x21cm, €17,95
Deze gids voert de wandelaar in acht verschillende thema's langs de mooiste plekken in Utrecht. Soms met heel veel historie en soms juist gloednieuw. Soms klein en intiem, maar ook groots en meeslepend. Ook de verstokte Utrechter zal verrast zijn over de hoeveelheid ongebaande paden die Goudriaan bewandelt van het ene bijzondere kijkpunt naar het andere. In bijna 80 kilometer reeg hij maar liefst ruim 100 kijkpunten aaneen. Een fraai stukje slow-citymarketing!
Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids. Met zijn gids Amsterdam acht keer anders bewees hij al dat een stad zich wandelend het best laat verkennen.Behalve Utrecht en Amsterdam kent hij ook Berlijn en Parijs op zijn duimpje en verzorgt hij in deze steden excursies.
Tijdens zijn wandelingen let hij op architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling. Maar minstens zo belangrijk is het kijken naar mensen en het bezoeken van leuke cafés, terrassen en restaurants. Met deze wandelgids kom je dan ook gegarandeerd langs de nodige aantrekkelijke horeca.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  KROON, Kees de - Tien Heuvelrugse Wandelroutes: Utrechtse Heuvelrug-zuid en Langbroekerweteringgebied, uitg.: BDU (2012), ISBN 9789087881740, paperback, 144 blz., €14,95
Deze rijk geïllustreerde wandelgids biedt u de mogelijkheid het prachtige landschap van de Stichtse Lustwarande, in de zuidelijke zoom van de Utrechtse Heuvelrug tussen Doorn en Elst, te verkennen.
Kees de Kroon zette voor u tien routes uiteen, die variëren van 4,5 tot 15 km.
Naast de foto's geven beschrijvingen van wat u onderweg passeert aan landgoederen, kastelen, boerderijen en buurten een goede impressie van de onderhavige natuur en cultuur.
Bovendien zijn 28 vogels in het wandelgebied beschreven naar herkenning, vliegbeeld, geluiden en gedrag.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
.
 
 
*  LAUTIER, Noes et al - De mooiste netwerkwandelingen: Utrechtse Veenweiden, uitg.: Elmar (juni 2019), ISBN 9789038926902, ca.136 blz., formaat 16,5X11,5cm,  €16,99
De afgelopen jaren zijn er veel 'zachte' voetpaden bijgekomen, dankzij de medewerking van boeren, waterschappen en gemeenten. De meeste van die paden zijn opgenomen in de regionale wandelnetwerken van Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.
Anno 2018 is het overgrote deel van die provincies bedekt met een fijnmazig netwerk van uniform bewegwijzerde wandelroutes. De wandelaar kan z'n eigen route uitzoeken aan de hand van allerlei criteria: lang-kort, met of zonder hond, bossig of open, verhard of onverhard, thematisch of niet-thematisch. Maar waar te beginnen als wandelaar? Waar is het nu 'echt genieten', wat zijn de mooiste rondwandelingen?
De auteurs, routemakers en ontwerpers van diverse wandelnetwerken, weten dat als geen ander. Daarom hebben ze het initiatief genomen om een nieuwe serie gidsen te starten. Op basis van eigen ervaringen hebben ze de leukste wandelrondjes en lijnwandelingen geselecteerd. Het resultaat is gebundeld in gidsjes per regio met steeds 15 wandelpareltjes van tussen de 5 en 15 km, waarvan minstens 50% uit half- of onverharde paden bestaat.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
*  RIETBERG, Bert - Wandelgids Grebbeliniepad: Ochten Rhenen Spakenburg, uitg.: W-Books (2e ed.2017), ISBN 9789462580152, paperback, 120 blz., €13,95
Wandelen in Grebbelinie heeft iets geheimzinnigs; de sporen van 200 jaar vestinggeschiedenis liggen overal verborgen in het groen. In deze vernieuwde uitgave van de Wandelgids Grebbeliniepad is de linie voor het eerst over de gehele lengte te bewandelen. Met de toevoeging van het ontbrekende deel door de Neder-Betuwe langs o.a. het Hoornwerk aan de Spees, telt het gehele wandeltracé nu bijna 90 kilometer. De gids bevat daardoor 9 extra pagina's met kaarten, routebeschrijvingen en achtergrondinformatie.
Voor wandelaars die het wandelen willen combineren met varen, zijn op de kaarten bij de routes langs de Eem de aanlegplaatsen van de fietsboot Eemlijn toegevoegd. In deze uitgebreide editie zijn tevens nieuwe foto’s opgenomen van recent herstelde fortificaties als het Fort aan de Buursteeg, de Post van Lambalgen, de ‘zevenklapper’ in Veenendaal en de coupures in Leusden. Tevens is de route bij Amersfoort gewijzigd en vindt u routesuggesties bij Rhenen en Spakenburg om nog meer van de Grebbelinie te ontdekken.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* SCHAGT, Bart van der - Provinciewandelgids Utrecht, uitg.: Anoda Publishing (maart 2020), ISBN 9789491899348, paperback, 96 blz., formaat 216x135x7mm, €14,95
21 leuke wandelroutes - van kort tot lang - in stad, landschap en natuur - voor elk wat wils - goed bereikbaar met openbaar vervoer.
De 21 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van de provincie Utrecht zien: in het westen routes door de uitgestrekte, vogelrijke veenweidegebieden, in het noordwesten de stille, lommerrijke bossen van De Vuursche, in het oosten pittige tochten over de Utrechtse Heuvelrug en in het zuiden door het coulisserijke landschap van de Vijfheerenlanden. Daarnaast staan er ook twee leuke, groene stadswandelingen in: door Utrecht en Amersfoort. (Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteserie "Groene Wissels'. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, producent van de NS-themawandelroutes en NS wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* VET, Sietske de & Ad Snelderwaard - Wandelen in Gooi en Vechtstreek, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (sep.2022), ISBN 9789078641957, paperback, 128 blz., formaat 12,5X21cm, €17,95
In deze wandelgids nemen de ervaren routemakers Sietske de Vet en Ad Snelderwaard je mee naar een van de mooiste en afwisselendste streken van ons land: het Gooi. Gelegen in het midden van ons land tussen steden Utrecht en Amsterdam. Toch is de natuur volop aanwezig.
De auteurs wijzen je de weg over uitgestrekte heidevelden met grazende schapen en koeien. Ze sturen je langs fraaie buitenverblijven op statige landgoederen. Ze leiden je door bossen, langs plassen, moerassen en riviertjes terwijl je kunt genieten van weidse uitzichten. Maar ze nemen je ook mee naar de stad en maken je deelgenoot van de bijzondere bouwkundige hoogstandjes van Dudok.
En ze doen de oude dorpskern van Laren, Huizen en vestingstadje Naarden aan. De inwendige mens wordt niet vergeten, want bij elke route zijn meerdere horecagelegenheden opgenomen.
Naast heldere kaartjes en een degelijke routebeschrijving wijzen de paaltjes van het Wandelnetwerk Gooi & Vecht je de weg.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  VOLKERS, Kees en A. Rosmüller -Wandelen binnen de singels van Utrecht, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (1e ed. 2011), ISBN 9789078641001, paperback, 128 blz., €17,95
Met een 2000 jaar oude historie en 1400 rijksmonumenten is Utrecht een van de meest monumentale steden van Nederland. Het gros daarvan ligt 'binnen de singels'.
Deze gids laat u in zes wandelingen kennis maken met de historische binnenstad van Utrecht en zijn monumenten. Wandelen binnen de singels van Utrecht is geschreven door Kees Volkers, omgevingshistoricus en Utrechtkenner. Hij maakte eerder (met Anton Rosmuller) de succesvolle gids Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
.
.
 
 
*  VOLKERS, Kees en A. Rosmüller -Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (3e ed.juli 2019), ISBN 9789078641117, paperback, €17,95
In deze fraaie gids nemen wandelaar/dichter Anton Rosmüller en Utrecht-historicus Kees Volkers u mee op hun wandeltochten door de Utrechtse 'buitenstad'. Geen boslanen of akkerwegen, maar 'urban walking': ontspannen lopen over rustige paden, door stedelijk groen, langs rivieren en kanalen, en onverwachte historie. En altijd wel een park, waterkant of uitspanning in de buurt, om de vele indrukken te verwerken.
Met een totale afstand van 160 kilometer, verdeeld over 13 wandelingen van 6 tot 20 km, is deze Utrechtroute omgetwijfeld de langste stadswandeling van Nederland. Alle wandelingen beginnen en eindigen bij de stadssingel en slingeren door de boeiende buitenschil van de Domstad. Niet alleen een prima wijze om de genoegens van het langeafstandswandelen te combineren met de aantrekkelijke kanten van de stedelijke omgeving. Maar ook een uitgelezen mogelijkheid om de stad Utrecht in al haar geledingen te leren kennen.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
*  WOLFS, Rob en Ad Snelderwaard - Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug, uitg.: Gegarandeerd Onregelmatig (2015), ISBN 9789078641384, paperback, 128 blz., €17,95
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug is wandelen in het hart van Nederland. In maar liefst vijftien rondwandelingen doorkruis je de meest uiteenlopende landschappen. Van uitgestrekte heidevelden naar lommerrijke lanen en over kronkelige bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Je daalt zelfs een paar keer af naar de uiterwaarden van de Rijn.
Alle routes gaan zoveel mogelijk over onverharde paden zodat de wandelaar zo min mogelijk wordt gestoord door auto's en elektrische fietsers. Vanzelfsprekend wordt bij iedere wandeling vermeld hoe je per openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen of waar je je auto kunt parkeren. Ook wordt aangegeven of (aangelijnde) honden zijn toegestaan.
De samenstellers, Rob Wolfs en Ad Snelderwaard, zijn door de wol geverfde routemakers die als geen ander de weggetjes en paadjes weten te vinden die doorgaans over het hoofd worden gezien.
---> Deze wandelgids bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  Streekpad 13   Utrechtpad  162 km Rondom de stad Utrecht, uitg.: NIVON (2007), ISBN 9789070601935, paperback,  UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
 
 
 
geschiedenis:
 
*  MULDER, Robert - Groeten uit Utrecht: Honderd jaar veranderingen in de stad, uitg.: Kleine Uil (juni 2022), ISBN 9789493170711, gebonden, 216 blz., formaat ca.29,5X29,5cm,  €29,95
Wie op de Oudegracht in Utrecht staat ziet een prachtige historische omgeving. Als je niet beter zou weten zou je denken dat er nooit wat veranderd was. Wie echter een foto van 100 jaar geleden op dezelfde plek bekijkt, ziet de grote verschillen. En dat geldt voor de hele stad: tramrails zijn verdwenen, grachten zijn gedempt en de mensen zijn een stuk diverser. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s: het verleden is nog merkbaar in de details. Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van Utrecht en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. Vredenburg, de Mariaplaats en de Maliebaan; alle bekende plekken uit de Domstad komen voorbij in dit schitterende fotoboek. Groeten uit Utrecht laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
* JOUWE, Nancy et al - Slavernij en de stad Utrecht, uitg.: Walburg Pers (juli 2021), ISBN 9789462497689, paperback, ca.224 blz., formaat 15x23cm, €24,99
Net als andere bekende Hollandse bestuurs- en handelscentra was ook de stad Utrecht nauw betrokken bij de slavenhandel en slavernij. Maar hoe zag die verwikkeling - in de schaduw van steden als Amsterdam en Rotterdam - er eigenlijk uit? Hoe profiteerde Utrecht van de slavenhandel en de producten die uit slavenarbeid voortkwamen?
Welke invloed had de bovenlaag van stedelijke bestuurders en investeerders op de levens van de vele tot slaaf gemaakten in Oost en West? En hoe zat het met de kerk? Waarom werd Utrecht een centrum van abolitionisme? Welke sporen van het koloniale verleden draagt de stad nu nog? En hoe gaan Utrechters vandaag de dag met de geschiedenis van slavernij om?
In korte essays laten de schrijvers van Slavernij en de stad Utrecht vanuit steeds een ander perspectief hun licht schijnen op de Utrechtse betrokkenheid bij het mondiale slavernijverleden.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*  BOER, Arjen de & anderen - Neude, Hart van Utrecht, uitg.: W-Books (maart 2020), ISBN 9789462583825, gebonden, 160 blz., €24,95
De Neude was de plaats waar executies plaatsvonden en lokale poloitici bij de waterpomp belangrijke zaken bespraken. Nationaal was het plein van belang want prins Maurits dankte er in 1618 de waargelders (huursoldaten) af en keizer Napeoleon bezocht er in 1811 de Munt waar onze nationale muntstukken werden geslagen.
De Munt maakte plaats voor een groot en imposant postkantoor (architect Crouwel), dat intussen weer tot stadsbibliotheek en winkelcentrum is verbouwd. In 1961 werd aan het plein het toen hoogste kantoorgebouw van Nederland, van de architect Maaskant, gebouwd. Dit boek vertelt de verhalen van alles wat er in de loop der eeuwen op dit plein heeft plaatsgevonden.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
.
 
 
* LANSINK, Victor & Nelleke Feenstra - Utrecht 1930-1960: De stad door de ogen van fotograaf F.F.van der Werf, uitg.: W-Books (nov.2019), ISBN 9789462583627, gebonden, 128 blz., formaat 318x247x18mm, €29,99
Frans Ferdinand van der Werf (1903-1984) was een van de meest vooraanstaande fotografen van de stad Utrecht. Als geen ander wist hij het juiste standpunt of het juiste moment te vinden om een bijzondere gebeurtenis vast te leggen, vaak met gevoel voor drama, maar ook voor de hilariteit die een situatie kan oproepen, zoals de foto van de brandweerman die een paspop uit een brandend warenhuis redt Daarnaast was Van der Werf altijd op zoek naar karakteristieke types, die hij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden vastlegde, zoals de baggeraars van de Utrechtse grachten en de orgelman in de Sterrenwijk. Maar ook hoogwaardigheidsbekleders, beroemdheden en leden van de koninklijke familie verschenen regelmatig voor de lens. Menige Utrechter is door Van der Werf geportretteerd in zijn fotostudio Camera Obscura aan de Kromme Nieuwegracht. Maar vooral vermaard zijn de stemmige stadsgezichten die Van der Werf met veel gevoel voor compositie in beeld bracht: het berijpte Singelplantsoen, de Oudegracht in tegenlicht, de kaartspelende mannetjes in het Julianapark. Nostalgisch, historisch, maar zonder opsmuk. Kortom, Utrecht op zijn mooist.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
*   KRIJNEN, Paul & Jetty Krijnen-Van der Sterre - Grolmans Utrecht: De Stad rond 1900, uitg.: Thoth (2008), ISBN 9789068684407, gebonden [22x28cm], 144 blz., bevat 125 kleurenillustraties, UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR
In de tweede helft van de negentiende eeuw maakte de stad Utrecht een cruciale ontwikkeling door. Utrecht werd van een wat ingedutte provinciehoofdstad tot centrum van nieuwe spoor-en waterwegen. Het bevolkingsaantal nam fors toe en nieuwe winkels, industriële bedrijven en handelsondernemingen bloeiden op. Het aanzien van Utrecht veranderde als gevolg van deze ontwikkelingen in hoog tempo.
De kunstenaar Anthony Grolman maakte er zijn levenswerk van om het stadsbeeld van zijn tijd vast te leggen. In heldere kleuren en met veel oog voor details vervaardigde hij honderden aquarellen van karakteristieke huizen die op de nominatie stonden afgebroken te worden, straten die verbreed werden en winkels die verbouwd zouden worden. Ook achterafstraatjes werden door hem vastgelegd. Zijn tekeningen zijn gestoffeerd met toevallige voorbijgangers waardoor een levendig beeld van de stad ontstaat.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* VOLKERS, Kees - 175 jaar Utrecht spoorstad: Wandelen en fietsen langs spoorwegerfgoed, uitg.: Stokerkade (2018), ISBN 9789079156467, gebonden, 80 blz., formaat 15x20cm, €12,50
175 jaar geleden, om precies te zijn op 6 december 1843, opende de Nederlandsche Rhijn Spoorwegmaatschappij op feestelijke wijze de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. In de jaren daarna groeide Utrecht uit tot het belangrijkste spoorwegknooppunt van Nederland. In de stad verrezen niet alleen stations, maar ook werkplaatsen, seinhuizen, viaducten, bruggen en woningen voor het personeel. De grootste spoorwegmaatschappijen bouwden hier hun hoofdkantoren.
Anno nu is het onlangs vernieuwde Utrecht Centraal nog altijd het centrum van ons nationale spoorwegstelsel en telt het station de meeste treinreizigers van ons land. Vanuit het moderne hart zijn een wandel- en een fietsroute uitgezet langs het spoorwegerfgoed in de stad Utrecht.
Laat u verrassen door het nieuwe Utrecht Centraal en volg het spoor langs meer dan 80 grote en kleinere monumenten die herinneren aan de 175-jarige spoorweggeschiedenis van Utrecht.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
* KAM, René de - De kleine geschiedenis van Utrecht voor dummies, uitg.: BBNC (4e ed.juni 2017), ISBN 9789045353357, paperback, 80 blz., formaat 11,5x16,5cm, €9,99
Utrecht is een stad vol verhalen. Van Romeinse soldaten die een fort bouwden op de zuidoever van de Rijn. Van rijke geestelijken die woonden op grote terreinen midden in de stad. Maar ook van middeleeuwse handelaren die van de Oudegracht een belangrijke stadshaven maakten van wel twee kilometer lang. Tegenwoordig is Utrecht een bruisende stad aan de voet van de Domtoren met een mooi historisch centrum en grote moderne woonwijken.
René de Kam is historicus en werkt bij Erfgoed van de gemeente Utrecht. Hij maakte meerdere boeken en tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad.
---> Dit boek bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
landkaarten - fietskaarten:
 
Falk/VVV Fietskaart (1:50.000) met fietsknooppuntennetwerk, LF-routes en VVV-informatie:
 
*  Falk/VVV fietskaart met knooppunten, 1:50.000,blad 11  Rivierenland, bevat toeristische info en register, €12,99
*  Falk/VVV fietskaart met knooppunten, 1:50.000,blad 12  Utrecht, bevat toeristische info en register, €12,99
*  Falk/VVV fietskaart met knooppunten, 1:50.000,blad 13  Kop van Holland, bevat toer. info en register, €12,99
*  Falk/VVV fietskaart met knooppunten, 1:50.000,blad 14  Zuid-Holland-noord, bevat toer. info en register, €12,99
*  Falk/VVV fietskaart met knooppunten, 1:50.000,blad 15  Zuid-Holland-zuid, bevat toer. info en register, €12,99
 
 
Wandelkaarten van Staatsbosbeheer (SBB) 1:25.000
 
Samen met Falkplan BV heeft Staatsbosbeheer haar uitgebreide gebiedskennis in kaart gebracht. Met als resultaat een serie kaarten die de sleutel vormt voor een ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Tal van uitgestippelde wandelroutes wijzen u de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en langs beken en moerassen. Maar met deze kaart op zak kunt u ook zelf uw route bepalen en u laten verrassen door alles wat de natuur te bieden heeft.
 
*  SBB blad 23 De Vuursche 1:25.000,  €9,50
*  SBB blad 24 Midden-Veluwe 1:25.000,  €9,50
*  SBB blad 25 Utrechtse Heuvelrug 1:25.000,  €9,50
 
 
Stadsplattegrond
 
*  CITOPLAN - Stadsplattegrond Utrecht, uitg.: Buijten en Schipperheijn (14e ed.2022), bevat Utrecht [met Leidsche Rijn] en Nieuwegein, ISBN 9789463691642, €9,90
 
 
---> Een landkaart bestellen? Zie de bestelinfo bovenaan de rechterkolom van deze pagina <
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BOEKHANDELINTERGLOBE
* * * Reisboekhandel INTERGLOBE, Vinkenburgstraat 7, 3512 AA Utrecht * * *
 
Bestellingen  Boeken en/of landkaarten bestellen is eenvoudig.
 
Stap 1: Selecteer en kopieer (Ctrl-C) de titelbeschrijving(en) van de publicatie(s) die u wilt bestellen.
 
Stap 2: Open uw emailprogramma via deze link en plak (Ctrl-V) de titelbeschrijving(en) in uw emailbericht. Vermeld ook uw naam en volledig adres. Vermeld als onderwerp: bestelling, gevolgd door een willekeurig door u te kiezen 6-cijferig nummer. Dit nummer is uw referentienummer.
 
Stap 3: Zend uw email-bestelling aan: bestel@interglobetravel.nl
 
Opmerking: als bovenstaande methode op uw computer niet lukt, kunt u uw bestelling natuurlijk ook via Hotmail, Yahoo, Gmail of een andere emaildienst aan ons zenden.
 
Stap 4: Maak het totaalbedrag van uw bestelling(en) over op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht. Vermeld bij 'Mededelingen' het  6-cijferige referentienummer (zie stap 2).
 
Wij berekenen binnen Nederland géén verzendkosten. Wij verzenden alleen binnen Nederland.
Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk aan u verzonden.
Als uw bestelling niet direct kan worden geleverd ontvangt u per email bericht over de vermoedelijke leverdatum.
 
 
+ + + + +
 
Boekhandel INTERGLOBE, niet alleen voor reisgidsen en landkaarten
U kunt bij ons elk leverbaar boek bestellen. Romans, boeken over psychologie, kamerplanten, sport, thrillers… alles is mogelijk.
E-mail uw bestelling met zoveel mogelijk details (bijvoorbeeld auteur, titel, uitgever, ISBN) naar bestel@interglobetravel.nl , of bel ons op 06 5151 2010. U ontvangt van ons een prijsopgave. Na ontvangst van uw betaling op bankrekening
NL71 INGB 0005 3180 28  ten name van Interglobe Utrecht wordt uw bestelde boek zo snel mogelijk toegestuurd of bij u bezorgd.
 
+ + + + +
 
 
 
 
 
 
[HXI1704]